φοιτητικη εστια αθηνων
Τους ζητούν να υπογράψουν την εξής δήλωση: «Επιθυμώ να παραμείνω στο δωμάτιο μου γιατί είμαι ευχαριστημένος/η και ας μην έχω θέρμανση»!

Μια αδιανόητη κατάσταση στη Φοιτητική Εστία Αθηνών η διαχείριση της οποίας γίνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΟΠΑ) περιγράφουν οικότροφοι φοιτητές.

Υποστηρίζουν ότι το ίδρυμα ζήτησε από φοιτητές που ζουν σε δωμάτια χωρίς θέρμανση, αλλά αρνήθηκαν να φύγουν από αυτά και να μετακομίσουν σε άλλα που έχουν θέρμανση επειδή με δικά τους έξοδα (συχνά αρκετά...) τα διαμόρφωσαν ώστε να είναι κατοικήσιμα, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι «Επιθυμώ να παραμείνω στο δωμάτιο μου γιατί είμαι ευχαριστημένος/η και ας μην έχω θέρμανση»!

Δηηλαδή ζητούν από τους φοιτητές να υπογράψουν ότι...τους αρέσει να κρυώνουν, ώστε να αποφύγουν να επισκευαστεί το πρόβλημα της θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια και να δοθεί κονδύλι για την ανακαίνιση όλων των δωματίων που είναι σε άσχημη κατάσταση! Θαυμάστε:

οπα υπευθυνση δηλωση για εστιες

Όλη η ανακοίνωση του συλλόγου οικοτρόφων

Ντροπή! Η διοίκηση του ΟΠΑ βάζει τους οικότροφους να υπογράψουν δήλωση πως "είμαι ευχαριστημένος/η και ας μην έχω θέρμανση"!

Τις προηγούμενες μέρες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα, ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τουλάχιστον δεκατεσσάρων δωματίων της εστίας που δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Την ίδια στιγμή που οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είναι τόσο απαρχαιωμένες που σε περίπτωση σύνδεση θερμοπομπών πέφτει το ρεύμα σε όλη την εστία!

Μετά από διαμαρτυρίες του συλλόγου μας, αναγκάσαμε τη διοίκηση της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών να επιτρέψει σε όποιον διαμένει σε δωμάτιο χωρίς θέρμανσηκαι το επιθυμεί να μετακομίσει σε άλλο κενό δωμάτιο με θέρμανση.

Παρόλα αυτά ορισμένοι συμφοιτητές μας οικότροφοι επέλεξαν να μην αλλάξουν δωμάτιο είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης από τη διοίκηση, είτε επειδή έχουν ξοδέψει ατομικά πολύ κόπο και χρήματα για να ανθρωπέψουν το δωμάτιο που τους έχει παραχωρηθεί. Ενημερώνουμε, όμως, όποιον δεν το γνωρίζει, ότι πολλά δωμάτια της εστίας είναι σε άθλια κατάσταση, υπάρχουν πχ δωμάτια όπου έχουν θέρμανση αλλά δεν έχουν νερό όπως και σειρά άλλων προβλημάτων που τα καθιστούν ακατάλληλα.

Η λύση που πρέπει να δοθεί ΑΜΕΣΑ είναι να επισκευαστεί το πρόβλημα της θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια και να δοθεί κονδύλι για την ανακαίνιση όλων των δωματίων που είναι σε άσχημη κατάσταση.

Αλλά η διοίκηση του ΟΠΑ όπου ανήκει η διαχείριση της εστίας σκέφτηκε μια ...πιο "έξυπνη" λύση! Ανάγκασε τους οικότροφους που δεν μετακόμισαν να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιθυμώ να παραμείνω στο δωμάτιο μου γιατί είμαι ευχαριστημένος/η και ας μην έχω θέρμανση».

Δηλαδή να υπογράψουν συγχωροχάρτι στις διοικήσεις και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα τεράστια προβλήματα της εστίας! Εκβιαστικά να επιλέξουν ανάμεσα στη θέρμανση ή στα έξοδα που έκαναν για να βελτιώσουν το δωμάτιο-αποθήκη που τους παραχώρησαν! Να δηλώνουν ευχαριστημένοι που ξεπαγιάζουν!

Ντροπή στις πρυτανικές αρχές και σε όλους τους αρμόδιους που συνέταξαν αυτή την απαράδεκτη δήλωση! Αναρωτιόμαστε αν τα δικά τους παιδιά θα ήταν ευχαριστημένα αν ζούσαν σε τέτοιες συνθήκες.

Έπειτα από παρέμβαση του ΔΣ του συλλόγου αυτές οι δηλώσεις δεν έγιναν δεκτές! Συνεχίζουμε τον αγώνα για να δοθούν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της εστίας μας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pinakas
Ιδιωτική εκπαίδευση: Αντιπαράθεση ΟΙΕΛΕ - ιδιοκτητών για την «διαφημιστική» ημερίδα στον Πειραιά
ΟΙΕΛΕ: Τελικά αποφασίστε, κύριοι του Συνδέσμου των ιδιοκτητών: είναι τα ιδιωτικά σχολεία, ναι ή όχι, τμήμα του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος;
Ιδιωτική εκπαίδευση: Αντιπαράθεση ΟΙΕΛΕ - ιδιοκτητών για την «διαφημιστική» ημερίδα στον Πειραιά