Thumbnail
Δήλωση Νίκου Φίλη, τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τη μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών και τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, αύριο 15 Φλεβάρη

Σχετικά με την αυριανή μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση, ο Νίκος Φίλης έκανε την εξής δήλωση: 

«Η σημαντικότερη ατομική αξιολόγηση που έχει ανάγκη ή εκπαίδευση έχει ήδη γίνει και καταχωρηθεί στην «πλατφόρμα» της συλλογικής μνήμης εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και των οικογενειών τους. 

Είναι η ατομική αξιολόγηση της κυρίας Κεραμέως. Δίκαια χαρακτηρισμένη «χειρότερη υπουργός Παιδείας», μεταπολιτευτικά. Καταλαμβάνοντας επίσης την τελευταία θέση των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε όλες τις δημοσκοπήσεις. 

Στον ελάχιστο χρόνο κυβερνητικής θητείας που απομένει είναι βέβαιο ότι η υπουργός Παιδείας θα εξαντλήσει και την ύστατη δυνατότητα αποδιάρθρωσης του δημόσιου σχολείου.

Ανάμεσα σε πλήθος άλλα, με την ψευδεπίγραφη δήθεν «αξιολόγηση», που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι συνδέεται με μειώσεις μισθών των εκπαιδευτικών. Και βέβαια γιατί όχι σε επόμενο στάδιο, με απολύσεις.

Απέναντί τους όμως βρίσκονται νεολαία και εκπαιδευτικοί. Που δίνουν τη μάχη σε πολλαπλά μέτωπα -και βέβαια ενάντια στην επιστροφή του «επιθεωρητισμού», πέντε σχεδόν δεκαετίες από την κατάργησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους. Για το δημόσιο σχολείο της Γνώσης, της Δημοκρατίας,  της Ποιότητας και της Ισότητας. Δέσμευσή μας, η κατάργηση ολόκληρου του πλέγματος αντιεκπαιδευτικών και αυταρχικών ρυθμίσεων Μητσοτάκη - Κεραμέως από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση. 

Όλες και όλοι αύριο, 15 Φεβρουαρίου 2023, στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα! 

Να πάρουν το μήνυμα όσο πιο δυνατά γίνεται!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστοτέλειο-πανεπιστήμιο-θεσσαλονίκη
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.
Κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στο συνέδριο «Οικονομία του Πολέμου»
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.
Νοσοκομείο
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
Σοβαρό επεισόδιο βίας στα επείγοντα, με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά ασθενούς και εξοργιστική κατάληξη για τους υγειονομικούς
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
natsios
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της
Ο Νατσιός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση της κ. Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι φαίνεται να συγκλίνει με τις θέσεις της «Νίκης»
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της