εστια ζωγραφου ανακαινιση
Η νέα εστία σχεδιάζεται με όλες τις προδιαγραφές σύγχρονης φοιτητικής στέγης, δυναμικότητας 531 κλινών. Η εκκένωσή της από τους λίγους πλέον διαμένοντες φοιτητές ολοκληρώνεται πολύ σύντομα.

Στις 09/02/2023 εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή η υποβληθείσα από το ΕΜΠ στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ – Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα – πλήρης αίτηση για ένταξη στον κατάλογο των έργων ΣΔΙΤ της ολικής ανακαίνισης της παλαιάς Φοιτητικής Εστίας της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου (ΦΕΖ), προϋπολογισμού 40.000.000€. Η έγκριση αυτή είναι η αφετηρία υλοποίησης της ολικής ανακαίνισης της παλαιάς Φοιτητικής Εστίας της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, οι οριστικές μελέτες και οι μελέτες εφαρμογής της οποίας υπενθυμίζεται ότι εκπονήθηκαν από το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και παραδόθηκαν στο ΕΜΠ μέσω δωρεάς. Ένα έργο ώριμο και αναγκαίο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα μέσω της διαδικασίας υπαγωγής του στις διατάξεις του Ν. 3389/2005.

Μετά την έγκριση ΣΔΙΤ ακολουθεί η διαδικασία επιλογής των συμβούλων (χρηματοοικονομικός, νομικός, τεχνικός), οι οποίοι θα δρομολογήσουν μαζί με το ΕΜΠ τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής και ανάδειξης του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) που θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, ανακαίνιση και συντήρηση της Φοιτητικής Εστίας της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου για εικοσιοκτώ (28) έτη. Η κατασκευαστική περίοδος αναμένεται να διαρκέσει δύο (2) έτη. Έτσι, ένα εμβληματικό έργο για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Αθήνας αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα της Φοιτητικής Εστίας.

Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης απαντά στις ανάγκες των δικαιούχων σίτισης, στέγασης και φιλοξενίας για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που συνάδουν με την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών διαβίωσης. Η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση του έργου συμβάλλει στην επιτάχυνση της υλοποίησής του.

Μακέτα της ανακαινισμένης εστίας

maketa estia zografou

Δήλωση Πρύτανη ΕΜΠ Α. Μπουντουβή:


Σημαντική η σημερινή έγκριση ΣΔΙΤ για την ολική ανακαίνιση της Εστίας. Θερμότατες ευχαριστίες στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν.Παπαθανάση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων τους για το ενδιαφέρον τους και την εξαιρετική συνεργασία.

Τέλος εποχής για μια πολύπαθη Εστία που ξεκίνησε πριν περίπου 50 χρόνια ως σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο και πρότυπο συγκρότημα φοιτητικής στέγης για να καταλήξει σε λειτουργική κατάρρευση και σε εστία εγκληματικότητας.  Η νέα εστία σχεδιάζεται με όλες τις προδιαγραφές σύγχρονης φοιτητικής στέγης, δυναμικότητας 531 κλινών. Η εκκένωσή της από τους λίγους πλέον διαμένοντες φοιτητές ολοκληρώνεται πολύ σύντομα.

Aνδρέας Μπουντουβής
Πρύτανης ΕΜΠ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μετρό Πειραιάς
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα
Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα του μετρό Πειραιά
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα
pinakas
Ιδιωτική εκπαίδευση: Αντιπαράθεση ΟΙΕΛΕ - ιδιοκτητών για την «διαφημιστική» ημερίδα στον Πειραιά
ΟΙΕΛΕ: Τελικά αποφασίστε, κύριοι του Συνδέσμου των ιδιοκτητών: είναι τα ιδιωτικά σχολεία, ναι ή όχι, τμήμα του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος;
Ιδιωτική εκπαίδευση: Αντιπαράθεση ΟΙΕΛΕ - ιδιοκτητών για την «διαφημιστική» ημερίδα στον Πειραιά