esties-politexnioupoli
Όσοι διαμένουν στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου πρόκειται να μετακομίσουν και να μετεσταγαστούν σε ξενοδοχεία ή σε άλλη στέγη σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΜΠ

Για την επόμενη ημέρα της πολύπαθης παλιάς φοιτητικής εστίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου στην οποία τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί  καθεστώς ανομίας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο  πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.

Προανήγγειλε ότι η Φοιτητική Εστία Ζωγράφου πρόκειται να ανακαινισθεί εκ βάθρων και για αυτό αναμένεται να εκκενωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως εξήγησε «οι φοιτητές οι οποίοι μένουν εκεί αυτή τη στιγμή εκ των οποίων ουδείς είναι φοιτητής του ΕΜΠ αλλά άλλων πανεπιστημίων κυρίως του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρόκειται να μετακομίσουν και να μετεσταγαστούν σε ξενοδοχεία ή σε άλλη στέγη».

Υπογράμμισε δε , ότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, που έγινε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και η χρηματοδότηση οδεύει προς έγκριση.

«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί συμφωνούν να γίνει το έργο με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)Τ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 25 εκατ. ευρώ και ευελπιστούμε εντός του Νοεμβρίου να πέσουν οι υπογραφές», επισήμανε.

«Η ζωή στη παλιά φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου ήταν και παραμένει δύσκολη και το γνωρίζουν όλοι,  κυρίως οι φοιτητές οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρή δοκιμασία ειδικά την τελευταία περίοδο. Προσπαθούμε για το διάστημα που απομένει και σε μια κατάσταση η οποία είναι πολύ κακή από πλευράς υποδομών, να κάνουμε όσα ''μπαλώματα'' μπορούμε εν όψει και της ριζικής ανακαίνισης προκειμένου να είναι βιώσιμη η κατάσταση μέχρι το τέλος του χρόνου», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης»
Δήλωση Βουλευτή Στέφανου Παραστατίδη, Τομεάρχη Παιδείας ΠΑΣΟΚ και Νίκου Τσούλια, Γραμματέα Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ για την παράλληλη στήριξη
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης»