Thumbnail
«Σε μια εποχή όπου τα AI, οι startups και η Ρομποτική είναι και θα είναι στα φόρτε τους αξίζουμε περισσότερη προσοχή»

Ερώτημα προς το ΥΠΑΙΘ απευθύνουν εκπαιδευτικοί του κλάδου Πληροφορικής ΠΕ86, σε σχέση με τη μη ίδρυση οργανικών θέσεων στην ειδικότητα της Πληροφορικής.

"Καλούμε όλους τους Εκπαιδευτικούς να μας βοηθήσουν στο θέμα των ελάχιστων διορισμών στον Κλάδο της Πληροφορικής ΠΕ86!

Τώρα θα δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις και έτσι είναι μια ευκαιρία να μπουν περισσότεροι Πληροφορικοί στα σχολεία, δίνοντας μας ένα αξιοσέβαστο κομμάτι της πίτας των οργανικών θέσεων!

Είμαστε ένας Κλάδος πολύ χρήσιμος και δοτικός προς όλους τους συναδέλφους που ζητούν την βοήθειά μας. Είμαστε καλοί στο να φτιάχνουμε και να δημιουργούμε πράγματα και τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμά μας.

Σε μια εποχή όπου τα AI, οι startups και η Ρομποτική είναι και θα είναι στα φόρτε τους πιστεύω αξίζουμε περισσότερη προσοχή!

Αν μπορείτε να μας βοηθήσετε υπογράφοντας το ερώτημά μάς στην Υπουργό ή τους Υφυπουργούς του Υπουργείου Παιδείας, θα σας είμαστε ευγνώμονες!

Υπογράψτε, αν επιθυμείτε, συμπληρώνοντας την → Φόρμα"

Ακολουθεί το ερώτημα-επιστολή των εκπαιδευτικών κλάδου Πληροφορικής ΠΕ86 προς το υπουργείο Παιδείας

Θέμα: «Αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως για τον κλάδο της Πληροφορικής ΠΕ86»

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, παρακαλείστε να απαντήσετε το ακόλουθο ερώτημα που αφορά τον κλάδο της Πληροφορικής ΠΕ86: “Από το 2019 πραγματοποιήθηκαν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, πράγμα το οποίο ήταν απαραίτητο και αναγκαίο.

Από αυτούς τους 25.000 διορίστηκαν:

Το έτος 2021 11.700 στη Γενική Εκπαίδευση, εκ των οποίων μόνο 162 Πληροφορικοί ΠΕ86 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, δηλαδή μόλις το 1,38% επί των συνολικών διορισμών. Τη χρονιά εκείνη προσλήφθηκαν 1388 αναπληρωτές της ειδικότητας για να καλύψουν τις ανάγκες των κενών.

• Τον Αύγουστο του 2022 διορίστηκαν 8.586 στη Γενική Εκπαίδευση εκ των οποίων μόνο 73 Πληροφορικοί ΠΕ86 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μόλις δηλαδή το 0,85% επί των συνολικών διορισμών. Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά 1800 αναπληρωτές της ειδικότητας για να καλύφουν τις μέχρι τώρα ανάγκες.

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη φύση της ειδικότητας, η οποία εξυπηρετεί όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τρία πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και λόγω της δυνατότητας απόσπασης σε άλλους φορείς του δημοσίου, εκατοντάδες οργανικές θέσεις ΠΕ86 παραμένουν κενές από εκπαιδευτικούς που αιτούνται κάθε χρόνο απόσπαση σε αυτούς.

1. Έχετε δρομολογήσει την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων ΠΕ86 ή την οριστική μετάταξη των αποσπασθέντων στις υπηρεσίες;

2. Αντιλαμβάνεστε ότι με το μηδαμινό ποσοστό μόνιμων διορισμών του κλάδου ΠΕ86 το έργο που ξεκινήσατε για την κατάργηση της στρεβλότητας του θεσμού του Αναπληρωτή δεν ολοκληρώνεται;

3. Επίσης ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί στον κλάδο που εξυπηρετούν το εκπαιδευτικό σύστημα χρόνια ως Αναπληρωτές και κινδυνεύουν με αδιοριστία δεδομένου των επερχόμενων αλλαγών που αναφέρουν τα δημοσιεύματα;”.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ