εμπ-ρευμα
Λόγω διακοπής του ρεύματος, οι φοιτητές του Φυσικού στο ΑΠΘ αναγκάστηκαν να δώσουν μάθημα με φακούς - «Τι πιο σύνηθες να συμβεί;» - Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στο ΕΜΠ όπου οι φοιτητές αναγκάστηκαν να δώσουν μάθημα υπό το φως... των φακών, σειρά παίρνει τώρα το ΑΠΘ. Λόγω διακοπής του ρεύματος, οι φοιτητές του Φυσικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να εξεταστούν κι εκείνοι στο μάθημα με φακούς, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν ότι η εξέταση θα μπορούσε να σταματήσει, ενώ άλλοι δεν μπόρεσαν καν να δώσουν τα μαθήματα τους.

«Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πανεπιστήμιο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, που είναι στις πρώτες θέσεις της κατάταξης στην Ευρώπη οι φοιτητές αναγκάστηκαν να δώσουν μάθημα με τους φακούς, λόγω διακοπής ρεύματος! Συγκεκριμένα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και ενώ οι φοιτητές του Φυσικού εξετάζονταν σε μάθημα έγινε διακοπή ρεύματος και αντί να σταματήσει η εξέταση, αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με τα φώτα σβηστά, ενώ άλλοι δεν μπόρεσαν καν να δώσουν τα μαθήματα τους» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής ΑΠΘ, προσθέτοντας πως «όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλό τους για την ενίσχυση των υποδομών, τη λήψη μέτρων για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις».

«Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια! Στην πρώτη βροχή τα αμφιθέατρα και η βιβλιοθήκη πλημμυρίζουν, στην πρώτη κακοκαιρία οι δρόμοι κλείνουν! Στον 21ο αιώνα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και του 5G είναι να απορεί κανείς γιατί δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αυτά τα γεγονότα! Δεν συμβιβαζόμαστε, αγωνιζόμαστε» αναφέρουν οι φοιτητές ζητώντας

α) Να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όλα τα μαθήματα στα οποία δημιουργήθηκε πρόβλημα και

β. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές, ενίσχυση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω από τα Ιδρύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Μέσα στην εβδομάδα οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Συμβούλων (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας)
Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Μέσα στην εβδομάδα οι τελικοί πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Συμβούλων (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας)
ΙΕΠ 2.jpg
ΙΕΠ: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στην επιμόρφωση για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία
Το πρόγραμμα υλοποιείται με σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση συνολικής διάρκειας δεκατεσσάρων ωρών
ΙΕΠ: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στην επιμόρφωση για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία
panellinies_3.jpg
Πανελλήνιες 2023: Αλλάζει η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων
Η νέα σύνθεση της επιτροπής περιλαμβάνει περισσότερα μέλη ειδικοτήτων αντίστοιχων με τα εξεταζόμενα μαθήματα, καθώς και περισσότερους υπαλλήλους του...
Πανελλήνιες 2023: Αλλάζει η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων