πανεπιστημιο πατρων
Κινδύνευσαν φοιτητές - Το συμβάν έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών, όπως η πτώση συναδέλφου μας στο ΑΠΘ από τον τρίτο όροφο, επειδή η αίθουσα ήταν γεμάτη και καθόταν στο παράθυρο ή το κομμένο ρεύμα σε εξέταση στο ΕΜΠ

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπτώσεις με ταβάνια και σοβάδες που πέφτουν στη δημόσια εκπαίδευση. Μετά απο τέτοιες περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί σε πολλά σχολεία, πτώση σοβάδων και ψευδοροφής σημειώθηκε και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μια ακόμα εικόνα εγκατάλειψης που προκάλεσε οργή φοιτητών κατά πρύτανη και κυβέρνησης...

Το Δίκτυο  Προοδευτικών Αριστερών φοιτητών/-τριών Παν.Πατρών καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών, όπως η πτώση συναδέλφου μας στο ΑΠΘ από τον τρίτο όροφο, επειδή η αίθουσα ήταν γεμάτη και καθόταν στο παράθυρο ή το κομμένο ρεύμα σε εξέταση στο ΕΜΠ.

«Όλη αυτή η κατάσταση είναι απότοκο των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και της Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση\», τονίζουν.

Η ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ Προοδευτικών Αριστερών φοιτητών/-τριών Παν.Πατρών

Οι εικόνες με το πεσμένο ταβάνι σε εξέταση του τμήματος Αεροναυπηγών/ Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας είναι σοκαριστικές. Σε ελληνικό Πανεπιστημίου του 21ου αιώνα, αν αναλογιστούμε και αντίστοιχα περιστατικά στην υπόλοιπη Ελλάδα, κάθε στοιχειώδης υποδομή, ακόμα και το ταβάνι (!) είναι πολυτέλεια.

πανεπιστημιο πατρων

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών, όπως η πτώση συναδέλφου μας στο ΑΠΘ από τον τρίτο όροφο, επειδή η αίθουσα ήταν γεμάτη και καθόταν στο παράθυρο ή το κομμένο ρεύμα σε εξέταση στο ΕΜΠ. Όλη αυτή η κατάσταση είναι απότοκο των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και της Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η συνεχής υποχρηματοδότηση και οι μειώσεις του προϋπολογισμού για την παιδεία έχουν ωθήσει να πανεπιστήμια να μην μπορούν να καλύψουν βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. Η υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ, προφανώς, λειτουργεί υπέρ των κολλεγίων και της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

σοβαδες πεφτουν παν πατρων

Την ίδια ώρα ο πάντα πιστός και υπάκουος της υπουργού Παιδείας Πρύτανης Μπούρας αντί να καταγγέλει την Κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο...μας λέει ότι μέσα στις επόμενες μέρες το ζήτημα με την οροφή θα διορθωθεί, όταν σε 1 εβδομάδα...θα έχει τελειώσει η εξεταστική.

Ως ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών Αριστερών φοιτητών/-τριών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο Δωρεάν Δημοκρατικό Ποιοτικό και πραγματικά Ζωντανό πανεπιστήμιο. Καλούμε κάθε φοιτητή/τρια να συμμετέχει στις γενικές συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των συλλόγων για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την πολιτική της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε ανθρώπινες-ποιοτικές σπουδές.

Απαιτούμε:

Επαρκή υλικοτεχνική υποδομή για την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων και εξετάσεων

Αύξηση της χρηματοδότησης τουλάχιστον στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (5.5%) και αποδέσμευσή της από την αξιολόγηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα