pamak panepistmiio makedonias
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το ΠΑΜΑΚ με δικά του αποθεματικά, έλυσε -τουλάχιστον προσωρινά- το πρόβλημα  της διακοπής δωρεάν σίτισης για χιλιάδες φοιτητές λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης

Τις δηλώσεις του Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Στυλιανού Δ. Κατρανίδη αναφορικά με το ζήτημα της σίτισης στο πανεπιστήμιο σχολιάζει το Δίκτυο των Προοδευτικών-Αριστερών Φοιτητών του ιδρύματος. 

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΑΚ με δικά του αποθεματικά, έλυσε -τουλάχιστον προσωρινά- το πρόβλημα  της διακοπής δωρεάν σίτισης για χιλιάδες φοιτητές λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης του υπουργείου Παιδείας. Με μια ανακοίνωση που θα πρέπει να προκαλέσει αμηχανία αν όχι ντροπή στο υπουργείο.  

«Μπορεί ο κ. Κατρανίδης να θεωρεί ότι έχει βρει λύση στο πρόβλημα που μαστίζει το πανεπιστήμιό μας εδώ και δεκάδες χρόνια, ωστόσο το γεγονός ότι μόλις καλύφθηκαν τα απαραίτητα, δηλαδή οι δικαιούχοι και των 4.000 καρτών σίτισης, δεν μας εφησυχάζει» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές, προσθέτοντας πως οι ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας είναι πολύ μεγαλύτερες και ζητώντας ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικτύου Προοδευτικών-Αριστερών Φοιτητών ΠΑΜΑΚ: 

Χθες το πρωί, 30/01, μέλος του Δικτύου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΣ τοποθετήθηκε επί της τοποθέτησης του πρύτανη κ. Κατρανίδη για το πρόβλημα της σίτισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» στην εκπομπή του Απόστολου Λυκεσά. Μπορεί ο κ. Κατρανίδης να θεωρεί ότι έχει βρει λύση στο πρόβλημα που μαστίζει το πανεπιστήμιό μας εδώ και δεκάδες χρόνια, ωστόσο το γεγονός ότι μόλις καλύφθηκαν τα απαραίτητα, δηλαδή οι δικαιούχοι και των 4.000 καρτών σίτισης, δεν μας εφησυχάζει.

Οι ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας είναι πολύ μεγαλύτερες. Σε μία συγκυρία όπου οι φοιτητές και οι οικογένειες τους δεν έχουν να δώσουν 110 ευρώ τον μήνα στην λέσχη του Χούτου, το τυράκι του κ. Κατρανίδη είναι απλά η αρχή για να συνεχίσουμε. Το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας πρέπει να μπορεί να σιτίζεται δωρεάν από την πανεπιστημιακή λέσχη. Ως Δίκτυο και ως φοιτητές/-τριες θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό. Ας διαλέξει ο κ. Κατρανίδης με ποια πλευρά της ιστορίας θα βρίσκεται και να πάρει ανάλογη στάση.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

- Αύξηση της χρηματοδότησης στο 5,5% για την Παιδεία – Ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας

- Δωρεάν σίτιση για όλους/όλες τους φοιτητές/τριες- Έξω οι εργολάβοι απο τις Λέσχες

- Απευθείας συμβάσεις των εργαζομένων με το δημόσιο

- Άνοιγμα λέσχης στις εστίες

Ολόκληρη η συνέντευξη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου