κρήτη κατάληψη
Οι μαθητές ζητούν τα αυτονόητα για το σχολείο τους, όπως υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το προεδρικό διάταγμα που αφορά τις καλλιτεχνικές και δραματικές σχολές

Τρίτη μέρα κατάληψης σήμερα Παρασκευή (27/1) για τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Κρήτη, που αντιδρούν σε μια σειρά από ελλείψεις και παραλείψεις που υποβαθμίζουν, όπως λένε, τόσο το έργο του σχολείου και των εκπαιδευτικών τους, αλλά και την ίδια την προσπάθειά τους.

Συγκεκριμένα, με δρώμενα στο κέντρο του Ηρακλείου, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, τον Δήμο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνέχισαν σήμερα οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου που αντιδρούν για την υποβάθμιση της προσπάθειάς τους και την αδιαφορία όπως τόνισαν της πολιτείας για ζητήματα που θα έπρεπε να είναι λυμένα και πάντως αυτονόητα, όπως το κτιριακό.

Μαθητές μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς και τη στήριξη ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κινητοποιήθηκαν και ζήτησαν άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της παροχής εργαστηριακού εξοπλισμού.

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός υπάρχει μέχρι σήμερα μόνο από τον Δήμο και τους ίδιους τους μαθητές, αφού το υπουργείο τους αντιμετωπίζει σαν σχολεία δεύτερης κατηγορίες, σύμφωνα με το neakriti.

Επιπλέον με οργή τοποθετήθηκαν και κατά του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο εξισώνεται με το απολυτήριο λυκείου το πτυχίο από καλλιτεχνικές και δραματικές σχολές.

Αυτό επηρεάζει τόσο τους καθηγητές, που τους διδάσκουν, αλλά και τη ζωή των ίδιων των μαθητών που ξεκίνησαν από το καλλιτεχνικό σχολείο και σκέφτονται τις τέχνες ως τον χώρο που επιθυμούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δεναξα
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
Μια δημοσιογράφος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
επανασταση 1821
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!
Μέσα στους πολλούς εθνικούς μύθους στην Ελλάδα η ίδια η επέτειος της 25ης Μαρτίου κατέχει ξεχωριστή θέση σαν παράδειγμα διαστρέβλωσης των γεγονότων...
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!