κρήτη κατάληψη
Οι μαθητές ζητούν τα αυτονόητα για το σχολείο τους, όπως υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το προεδρικό διάταγμα που αφορά τις καλλιτεχνικές και δραματικές σχολές

Τρίτη μέρα κατάληψης σήμερα Παρασκευή (27/1) για τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Κρήτη, που αντιδρούν σε μια σειρά από ελλείψεις και παραλείψεις που υποβαθμίζουν, όπως λένε, τόσο το έργο του σχολείου και των εκπαιδευτικών τους, αλλά και την ίδια την προσπάθειά τους.

Συγκεκριμένα, με δρώμενα στο κέντρο του Ηρακλείου, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, τον Δήμο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνέχισαν σήμερα οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου που αντιδρούν για την υποβάθμιση της προσπάθειάς τους και την αδιαφορία όπως τόνισαν της πολιτείας για ζητήματα που θα έπρεπε να είναι λυμένα και πάντως αυτονόητα, όπως το κτιριακό.

Μαθητές μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς και τη στήριξη ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κινητοποιήθηκαν και ζήτησαν άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της παροχής εργαστηριακού εξοπλισμού.

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός υπάρχει μέχρι σήμερα μόνο από τον Δήμο και τους ίδιους τους μαθητές, αφού το υπουργείο τους αντιμετωπίζει σαν σχολεία δεύτερης κατηγορίες, σύμφωνα με το neakriti.

Επιπλέον με οργή τοποθετήθηκαν και κατά του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο εξισώνεται με το απολυτήριο λυκείου το πτυχίο από καλλιτεχνικές και δραματικές σχολές.

Αυτό επηρεάζει τόσο τους καθηγητές, που τους διδάσκουν, αλλά και τη ζωή των ίδιων των μαθητών που ξεκίνησαν από το καλλιτεχνικό σχολείο και σκέφτονται τις τέχνες ως τον χώρο που επιθυμούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep
169 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποσιώπηση της μάχης των εξεταστικών από την ιστορία της ΔΟΕ
Η μάχη των εξεταστικών του ’98 ανήκει στις λαμπρές ιστορικές στιγμές του κλάδου, δεν εξαφανίζεται από καμία «ιστορική» γομολάστιχα παραχάραξης
169 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποσιώπηση της μάχης των εξεταστικών από την ιστορία της ΔΟΕ