κρήτη κατάληψη
Οι μαθητές ζητούν τα αυτονόητα για το σχολείο τους, όπως υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το προεδρικό διάταγμα που αφορά τις καλλιτεχνικές και δραματικές σχολές

Τρίτη μέρα κατάληψης σήμερα Παρασκευή (27/1) για τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Κρήτη, που αντιδρούν σε μια σειρά από ελλείψεις και παραλείψεις που υποβαθμίζουν, όπως λένε, τόσο το έργο του σχολείου και των εκπαιδευτικών τους, αλλά και την ίδια την προσπάθειά τους.

Συγκεκριμένα, με δρώμενα στο κέντρο του Ηρακλείου, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, τον Δήμο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνέχισαν σήμερα οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου που αντιδρούν για την υποβάθμιση της προσπάθειάς τους και την αδιαφορία όπως τόνισαν της πολιτείας για ζητήματα που θα έπρεπε να είναι λυμένα και πάντως αυτονόητα, όπως το κτιριακό.

Μαθητές μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς και τη στήριξη ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κινητοποιήθηκαν και ζήτησαν άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της παροχής εργαστηριακού εξοπλισμού.

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός υπάρχει μέχρι σήμερα μόνο από τον Δήμο και τους ίδιους τους μαθητές, αφού το υπουργείο τους αντιμετωπίζει σαν σχολεία δεύτερης κατηγορίες, σύμφωνα με το neakriti.

Επιπλέον με οργή τοποθετήθηκαν και κατά του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο εξισώνεται με το απολυτήριο λυκείου το πτυχίο από καλλιτεχνικές και δραματικές σχολές.

Αυτό επηρεάζει τόσο τους καθηγητές, που τους διδάσκουν, αλλά και τη ζωή των ίδιων των μαθητών που ξεκίνησαν από το καλλιτεχνικό σχολείο και σκέφτονται τις τέχνες ως τον χώρο που επιθυμούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρολόι - Αλλαγή ώρας
Γιατί η ώρα χωρίζεται σε 60 λεπτά
Ο τρόπος με τον οποίο μετράμε τον χρόνο σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα σύγχρονης σκέψης, αλλά μια κληρονομιά που φτάνει χιλιάδες χρόνια πίσω.
Γιατί η ώρα χωρίζεται σε 60 λεπτά
karkinos
Καρκίνος: 6 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Σύμφωνα με το Cancer Research UK, ο καρκίνος δεν εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους. Κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν εμφανή σημάδια, ενώ άλλοι μπορεί...
Καρκίνος: 6 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Ελένη Ανουσάκη
Ελένη Ανουσάκη: «Έχω καρδιακή ανεπάρκεια» – Η εξομολόγηση για την υγεία της
Ελένη Ανουσάκη – Η μάχη για την υγεία της και οι 7 ημέρες στο νοσοκομείο: «Έχει δημιουργηθεί καρδιακή ανεπάρκεια»
Ελένη Ανουσάκη: «Έχω καρδιακή ανεπάρκεια» – Η εξομολόγηση για την υγεία της