ποθα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν μέχρι να φέρουν αποτελέσματα για τους καλλιτέχνες»

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α) πραγματοποίησε σήμερα (19/01) μεγάλη κινητοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών. Προγραμματίζει εκ νέου κινητοποίηση στις 23 Ιανουαρίου και καλεί τον κόσμο του θεάματος, και όχι μόνο, να συσπειρώσει τον αγώνα τους.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Ξανά στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά μεγάλη και πολύ επιτυχημένη κινητοποίηση της Π.Ο.Θ.Α. και των Σωματείων της, με τη συμμετοχή μαθητών από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σπουδαστών Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών και Επαγγελματιών του Κλάδου. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Υπουργείο Πολιτισμού, κατέληξε με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε μαζικότητα και ζωντάνια.

Είμαστε στο δρόμο και επιμένουμε περισσότερο από έναν μήνα μετά την έκδοση του Π.Δ. 85/2022, το οποίο φέρνει τεράστιες ανατροπές στη ζωή μας. Δέκα ημέρες μετά τη Διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και η Κυβέρνηση στην ουσία δεν προτείνει καμία λύση στο πρόβλημα, η οποία είναι πρόθυμη να συνομιλεί με τα Κολλέγια, αλλά όχι με τους εργαζόμενους στην Τέχνη και τον  Πολιτισμό.

Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν μέχρι να φέρουν αποτελέσματα για τους καλλιτέχνες, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 οργανώνουμε νέα συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 11:00, την ώρα που έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Επαναφορά των επαγγελμάτων μας στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).

• Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;

Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη παπαδομαρκάκης
Ημερίδα στο Υπουργείο Παιδείας με Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Β/βάθμιας Εκπαίδευσης - Τα θέματα
η Ημερίδα έχει προγραμματιστεί για τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου στις 11 πμ
Ημερίδα στο Υπουργείο Παιδείας με Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Β/βάθμιας Εκπαίδευσης - Τα θέματα
Δεν θα το πιστέψετε
Δεν θα το πιστέψετε: Η λέξη που «σιχαίνονται» οι Αγγλόφωνοι έρχεται από τα ελληνικά
Γλώσσα, σώμα και ταμπού: γιατί μια ελληνική λέξη θεωρείται η πιο «σιχαμερή» στα αγγλικά - Η ελληνική ρίζα της πιο… αντιδημοφιλούς λέξης
Δεν θα το πιστέψετε: Η λέξη που «σιχαίνονται» οι Αγγλόφωνοι έρχεται από τα ελληνικά
Αυτοκινητόδρομος Ε65
Ο δρόμος που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας: Αθήνα–Γρεβενά σε μόλις 4 ώρες (vid)
Στην τελική ευθεία ο βόρειος κλάδος του Ε65 – «Πτήση» για τους οδηγούς από την Αθήνα στη Δυτική Μακεδονία
Ο δρόμος που αλλάζει τον χάρτη της Κεντρικής Ελλάδας: Αθήνα–Γρεβενά σε μόλις 4 ώρες (vid)
μαλια
χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξεις το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει
Η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να ανανεώσεις την εμφάνισή σου και να εκφράσεις τη διάθεσή σου. Παρόλα αυτά,...
χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξεις το χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει