Κακοκαιρία – Πλημμυρισμένα σχολεία: «Τα κοντέινερ Μπακογιάννη αντί να στολίζουν, πλημμυρίζουν»
«Στα κοντέινερ στα οποία η δημοτικη αρχη Μπακογιαννη τοποθέτησε τα νηπιαγωγεία της πρωτευουσας, αντί να «στολίζουν», πλημμυρίζουν»

Στη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτίρια της Αθήνας αναφέρεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας τους προκάλεσε σοβαρές ζημιές, και εξαπολύει επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «πλήρη αδιαφορία».

«Σχολεία πλημμύρισαν, το ρεύμα κόπηκε σε νηπιαγωγεία και δημοτικά του κέντρου και της Νέας Φιλαδέλφειας, τοίχοι έσταζαν νερά δίπλα σε πρίζες και διακόπτες, ανασύρθηκαν κουβάδες για να μαζέψουν νερά που έσταζαν από τα ταβάνια, ενώ η υγρασία συνέχιζε να διαβρώνει τους τοίχους τους» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια, προσθέτει: «Πέρσι ξανά τα κοντέινερ της δημαρχίας Μπακογιάννη πλημμύρισαν και η δημοτική αρχή δεν σήκωσε ούτε το δαχτυλάκι της! Δεύτερη φορά φέτος η ίδια ιστορία, όχι μόνο στα κοντέινερ αλλά και σε πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά».

Ενδεικτικά, οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι «τα κοντέινερ 151 ΝΓ (Ιωαννίνων), 152 ΝΓ (Λιοσίων) και 153 ΝΓ (Ιακωβάτων) στις τάξεις όπου στεγάζεται το παράρτημα του 6ου ειδικού Νηπιαγωγείου, πλημμύρισαν με νερά που έμπαιναν από τα ταβάνια και έτρεχαν μάλιστα με απολύτως επικίνδυνο τρόπο δίπλα σε διακόπτες της τάξης βάζοντας σε κίνδυνο παιδιά και εκπαιδευτικούς».

«Το 129-149 νηπιαγωγείο ξαναέβγαλε τους κουβάδες, καθώς μαζεύει εδώ και χρόνια τα νερά της βροχής με αυτό τον τρόπο από το πάτωμα» σημειώνουν και συμπληρώνουν: «Άλλο ένα έργο βιτρίνας όπως αυτό της ανάπλασης - ιδιωτικοποιήσης στου Στρέφη είναι υπεύθυνο για τους καταρράκτες λάσπης που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στους δρόμους γύρω από το 36ο Δ.Σ. Αθηνών, αφού τα  σκαψίματα έγιναν χωρίς μελέτες».

Τέλος, αναφέρονται στο 6ο ειδικό νηπιαγωγείο. που στεγάζεται στο 153 ΝΓ και είχε πλημυρίσει με νερά που έμπαιναν κάτω από την πόρτα.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν νέα σχολικά κτίρια και όλες τις αναγκαίες κατάλληλες υποδομές, χρηματοδότηση και μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»:

Στα κοντέινερ στα οποία η δημοτικη αρχη Μπακογιαννη τοποθέτησε τα νηπιαγωγεία της πρωτευουσας, αντί να «στολίζουν», πλημμυρίζουν!

Την πλήρη αδιαφορία του δήμου φανέρωσε για ακόμα μια φορά μια βροχή στην Αθήνα! Σχολεία πλημμύρισαν, το ρεύμα κόπηκε σε νηπιαγωγεία και δημοτικά του κέντρου και της Νέας Φιλαδέλφειας, τοίχοι έσταζαν νερά δίπλα σε πρίζες και διακόπτες, ανασύρθηκαν κουβάδες για να μαζέψουν νερά που έσταζαν από τα ταβάνια, ενώ η υγρασία συνέχιζε να διαβρώνει τους τοίχους τους.

Την 1η φορά είναι κοροϊδία! Την 2η είναι γελοιότητα! Πέρσι ξανά τα κοντέινερ της δημαρχίας Μπακογιάννη πλημμύρισαν και η δημοτική αρχή δεν σήκωσε ούτε το δαχτυλάκι της! Δεύτερη φορά φέτος η ίδια ιστορία, όχι μόνο στα κοντέινερ αλλά και σε πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά του συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα, τα κοντέινερ 151 ΝΓ (Ιωαννίνων), 152 ΝΓ (Λιοσίων) και 153 ΝΓ (Ιακωβάτων) στις τάξεις όπου στεγάζεται το παράρτημα του 6ου ειδικού Νηπιαγωγείου, πλημμύρισαν με νερά που έμπαιναν από τα ταβάνια και έτρεχαν μάλιστα με απολύτως επικίνδυνο τρόπο δίπλα σε διακόπτες της τάξης βάζοντας σε κίνδυνο παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Το 129-149 νηπιαγωγείο ξαναέβγαλε τους κουβάδες, καθώς μαζεύει εδώ και χρόνια τα νερά της βροχής με αυτό τον τρόπο από το πάτωμα, ενώ παρά τα πολλαπλά και συνεχή αιτήματα των νηπιαγωγείων οι τοίχοι δεν έχουν μονωθεί και η υγρασία μεγαλώνει και διαβρώνει τους τοίχους όλο και περισσότερο κάθε χρόνο! Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε όμως άλλο ένα έργο βιτρίνας όπως αυτό της ανάπλασης - ιδιωτικοποιήσης στου Στρέφη είναι υπεύθυνο για τους καταρράκτες λάσπης που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στους δρόμους γύρω από το 36ο Δ.Σ. Αθηνών, αφού τα  σκαψίματα έγιναν χωρίς μελέτες.

Μάλιστα οι πλέον υπεύθυνοι για αυτό το θέμα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βαφειάδης και ο Αντιδήμαρχος Υποδομών κ. Αξιώτης τόλμησαν να μας πουν στο τηλέφωνο ότι είναι ενημερωμένοι για αυτά τα ζητήματα και ότι ΘΑ τα διορθώσουν, λέγοντας μάλιστα ότι υπερβάλλουμε και ότι δεν «πλημμύρισαν» τα σχολεία επειδή τρέχουν νερά από τους τοίχους!

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της 5ης σχολικής επιτροπής παρέπεμπε τους εκπαιδευτικούς του παραρτήματος του 6ου ειδικού νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο 153 ΝΓ και είχε πλημυρίσει με νερά που έμπαιναν κάτω από την πόρτα, να μιλήσουν με την «δική τους» σχολική επιτροπή για να μην τα χρεωθεί όλα εκείνη! Πέραν του γελοίου της υπόθεσης, αφού δεν γίνεται να έχει άλλη σχολική επιτροπή το κτίριο για την αίθουσα 1 και 2 και άλλη για την αίθουσα 3 και 4, αυτή η κατάσταση αποδεικνύει πόσο αδιάφορα και κυνικά αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση των παιδιών οι υπεύθυνοι, ορισμένοι από την δημοτική αρχή!

Είναι ξεδιάντροποι και απαράδεκτοι!

Η δημοτική αρχή δείχνει ακριβώς τι έχει στο νου της για τα σχολεία της Αθήνας, τα σχολεία του κέντρου και των λαϊκών οικογενειών, αφού πρώτα απαξίωσε τη δίχρονη  προσχολική αγωγή, στοιβάζοντας τα προνήπια και προσφάτως και το ειδικό νηπιαγωγείο σε κοντέινερ – τσίγκινα κουτιά, κορόιδεψε γονείς και εκπαιδευτικούς και χλεύασε όσους/ όσες από εμάς ζητούσαμε κανονικά σχολεία και αντιδρούσαμε στα κοντέινερ και τώρα αδιαφορεί πλήρως που με μια τυπική χειμερινή βροχή τα κοντέινερ μπάζουν νερά. Την ίδια στιγμή, καμία ουσιαστική δουλειά για μόνωση όλων των κτιρίων για τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει γίνει παρά τις συνεχείς φωνές των εκπαιδευτικών!

Αρνούμαστε να ζούμε και να δουλεύουμε σε χώρους που είναι ετοιμόρροποι, μπάζουν νερά, είναι γεμάτοι υγρασία και απολύτως επικίνδυνοι για παιδιά και εκπαιδευτικούς!

Τώρα οι υπεύθυνοι αντιδημαρχοι που εχει ορισει η δημοτική αρχή να μεριμνήσουν για την επίλυση των προβλημάτων αυτών!

Απαιτούμε νέα σχολικά κτίρια και όλες τις αναγκαίες κατάλληλες υποδομές, χρηματοδότηση και μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα                                 Πετροπούλου Έλενα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022 περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Αριθμητικά στοιχεία των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις προκηρύξεις του 2022
γιατρος
Φοιτητές Ιατρικής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός
Απόφαση του υπουργού Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους για την εκπαίδευση στην ιατρική ειδικότητα Ενδοκρινολογία - Διαβήτης – Μεταβολισμός
Φοιτητές Ιατρικής: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ενδοκρινολογία - Διαβήτης - Μεταβολισμός