καθηγητής, μαθητές, τάξη, πίνακας
Στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας - Καταγγελία συλλόγου Π.Ε Αμαρουσίου

Καταγγελία για απαράδεκτο αποκλεισμό υποψήφιων Δ/ντών – Δ/ντριών Σχολικών Μονάδων από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τεχνικούς λόγους, κάνει ο Σύλλογος Π.Ε Αμαρουσίου.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ, αποτελεί πρόκληση, αν αληθεύει, η διαρροή φημών περί μη αποδοχής καμιάς απολύτως ένστασης των αποκλεισμένων από τη διαδικασία εκπαιδευτικών λόγω τεχνικού χαρακτήρα αβλεψιών ή λαθών. Και ο σύλλογος τονίζει:

«Ο αποκλεισμός υποψηφίων Διευθυντών – Διευθυντριών με πολύ υψηλά μετρήσιμα μόρια εγείρει υποψίες για ευνοιοκρατία από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.  Το διοικητικό φιάσκο των επικείμενων κρίσεων Διευθυντών Σχολικών μονάδων όπου όλα γίνονται γρήγορα με βάση τροπολογίες που ψηφίζονται στη Βουλή προκειμένου να προλάβει η κυβέρνηση να τις κάνει πριν τις βουλευτικές εκλογές συμπληρώνει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ήδη το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση».

Ολη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Με αφορμή την ανακοίνωση από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας του πίνακα υποψηφίων Διευθυντών – Διευθυντριών ενόψει των επικείμενων κρίσεων στελεχών εκπαίδευσης και τον αποκλεισμό 18 υποψηφίων συναδέλφων/συναδελφισσών της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας από τον πίνακα υποψηφίων για τεχνικούς λόγους, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου επισημαίνει τα ακόλουθα:

1.     Αποτελεί πρόκληση, αν αληθεύει, η διαρροή φημών περί μη αποδοχής καμιάς απολύτως ένστασης των αποκλεισμένων από τη διαδικασία εκπαιδευτικών λόγω τεχνικού χαρακτήρα αβλεψιών ή λαθών.

2.     Η περίπτωση που η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεν κάνει αποδεκτές τις ενστάσεις των αποκλεισμένων συναδέλφων και δεν τους δώσει την ευκαιρία να διορθώσουν τα όποια λάθη ή αβλεψίες που μπορεί να προέκυψαν και εξαιτίας τον χαρακτηριστικών του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων, μας θυμίζει έντονα το ανάλογο φιάσκο του αποκλεισμού χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας από τους πίνακες επιλογής εκπαιδευτικών που δημοσιεύθηκαν το 2020 λόγω μη προσκόμισης (ηλεκτρονικά) του παράβολου των 3 ευρώ, το οποίο όλοι/όλες είχαν πληρώσει αλλά εξαιτίας αδυναμιών του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων δεν φαινόταν ότι έχει κατατεθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να μείνουν χωρίς δουλειά εξαιτίας της εμμονής του ΥΠΑΙΘ να μην δώσει δικαίωμα ενστάσεων – διορθώσεων των όποιων λαθών και αβλεψιών είχαν γίνει.

3.     Ήδη η διαδικασία των κρίσεων – επιλογής Διευθυντών/Διευθυντριών σχολικών μονάδων είναι διάτρητη, αφού γίνεται από μια κυβέρνηση που απέρχεται μέσα στους επόμενους μήνες με υπηρεσιακά συμβούλια απόλυτα ελεγχόμενα από την διοίκηση και το ΥΠΑΙΘ χωρίς την συμμετοχή και την παρουσία αιρετών εκπροσώπων των εργαζόμενων, ακόμα και αυτών των ψευδοαιρετών, τους όποιους δεν αναγνωρίζουμε, οι οποίοι εκλέχτηκαν από την παρωδία των ηλεκτρονικών ψευτοεκλογών από την απόλυτη μειοψηφία των συναδέλφων που συμμετείχαν σε αυτές. Με τέτοιες ενέργειες – αποκλεισμού συναδέλφων από διαδικασίες κρίσεων για τεχνικούς λόγους – οι κρίσεις αυτές γίνονται ακόμα πιο διάτρητες και απονομιμοποιούνται πλήρως στη συνείδηση των εκπαιδευτικών αλλά και των συμμετεχόντων σε αυτές.

4.     Ο αποκλεισμός υποψηφίων Διευθυντών – Διευθυντριών με πολύ υψηλά μετρήσιμα μόρια εγείρει υποψίες για ευνοιοκρατία από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.  

5.     Το διοικητικό φιάσκο των επικείμενων κρίσεων Διευθυντών Σχολικών μονάδων όπου όλα γίνονται γρήγορα με βάση τροπολογίες που ψηφίζονται στη Βουλή προκειμένου να προλάβει η κυβέρνηση να τις κάνει πριν τις βουλευτικές εκλογές συμπληρώνει το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ήδη το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση.

Καλούμε τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ να κάνουν αποδεκτές τις ενστάσεις των αποκλεισμένων από τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για Δ/ντές – Δ/ντριες σχολικών μονάδων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας εξαιτίας τεχνικών λόγων επιτρέποντας ακόμα και την δια ζώσης κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών – φτάνει πια με τη «δικτατορία» της περιβόητης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της δήθεν «αριστείας» που μας πουλάει η κυβέρνηση της Ν. Δ. και το ΥΠΑΙΘ.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να πάρει θέση και να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση 
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Βουλή ενάντια στην κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση