ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Προφανώς δεν είναι μια "λύση" έξω από τη λογική του υπουργείου Παιδείας καθώς διάφοροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και όχι μόνο, εδώ και καιρό, έχουν προτείνει την τηλεκπαίδευση σε μικρά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές αντί για την παροχή ζωντανής εκπαίδευσης.

"Αίσιο τέλος" λέει η ΕΡΤ  ότι παίρνει η περιπέτεια των δύο μαθητών της Α’ Γυμνασίου από τη Γαύδο, μετά από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ακριτικό νησί.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να δεσμεύτηκε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παιδιών που θα απορρίπτονταν λόγω απουσιών, αφού η οικογένειά τους, δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα μετακίνησης στην Παλαιόχωρα όπου είναι και εγγεγραμμένα.

Ο κ. Μητσοτάκης, πρόταξε ότι ούτε η Πολιτεία επιδιώκει να ερημώνουν τα ακριτικά νησιά από τον νεανικό πληθυσμό και τις ελάχιστες οικογένειες που έχουν παραμείνει. Έτσι, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει κατ’ εξαίρεση ρύθμιση προκειμένου να μπορούν να κάνουν τις σχολικές εργασίες στο σπίτι, μέσα από τηλεκπαίδευση και να μεταβαίνουν στην έδρα του σχολείου για τις γραπτές εξετάσεις.

Τέλος καλό, όλα καλά; Θεωρούμε πως όχι ! Αφού άφησαν τα δυο παιδιά του ακριτικού νησιού χωρίς σχολείο 4 μήνες, τώρα προκρίνουν τη "λύση" της τηλεκπαίδευσης! Προφανώς δεν είναι μια "λύση" έξω από τη λογική του υπουργείου Παιδείας καθώς διάφοροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και όχι μόνο, εδώ και καιρό, έχουν προτείνει την τηλεκπαίδευση σε μικρά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές αντί για την παροχή ζωντανής εκπαίδευσης.

Για παράδειγμα δεν έχει περάσει καιρός από τότε που η Μυκονιάτισσα βουλευτίνα της Ν.Δ, Κατερίνα Μονογυιού, πρότεινε αντί για σχολεία να γίνουν μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης στα μικρά νησιά («μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης»).

Μάλιστα η βουλευτής απεύθυνε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων εάν με βάση και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης στη χώρα μας θα δημιουργηθούν μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τη Δευτεροβάθμια για τα μικρονήσια.

Πρόσφατα πάλι, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ακριτικό Γυμνάσιο Γαύδου με 2 μαθητές, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ακριτικό Γυμνάσιο Γαύδου με 2 μαθητές, δεν γίνεται αποδεκτή. Η συμπεριφορά αυτή οδηγεί στην αναγκαστική μετακίνηση της οικογένειας με τα 2 παιδιά από την ακριτική Γαύδο σε άλλη περιοχή της Κρήτης. Αυτή δεν είναι πολιτική υποστήριξης της μικρο – νησιωτικότητας. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αναθεωρήσει την απόφαση του και να υιοθετήσει τις καλές πρακτικές που ισχύουν στα ψαροχώρια της Σκανδιναβίας, στις ορεινές περιοχές της Ευρώπης, στις απομακρυσμένες περιοχές του Καναδά και της Αυστραλίας, με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής τάξης-σχολείου… Το Υπουργείο Παιδείας όφειλε και οφείλει να έχει προτεραιότητες. Να μεριμνήσει πρώτα για τη δημιουργία υποδομών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλα τα παραμεθόρια και δυσπρόσιτα σχολεία και να αναβαθμίσει τις υποδομές των σχολικών μονάδων. …».

Λοιπόν, αλήθεια, πρόκειται απλά για «αίσιο τέλος» ή μήπως για μεγάλη ευκαιρία για την κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική; Η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει, σημείωνε με κάθε αφορμή το Υπουργείο Παιδείας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε «να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκη Φευγαλά
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
«Μας έχουν σακατέψει»: Η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στα Προπύλαια - Όσα είπε η Νίκη Φευγαλά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ
Απεργία – Συγκλονίζει εργαζόμενη: «Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βάζουμε το γάλα των παιδιών μας στο σπίτι»
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
«13 ώρες δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ – Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει έτσι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την απεργιακή συγκέντρωση στο...
Σωκράτης Φάμελλος από την απεργία: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
εργας
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Σφοδρές αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την 13ωρη εργασία – Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις
Μαζική απεργία ενάντια στο 13ωρο: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους – Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις
Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την απεργία
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»
Σε απευθείας σύνδεση η πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων, Suzan Tayseer Salam, χαιρέτησε την απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια
Απεργία: Παλαιστίνιοι στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της Αθήνας – «Η φωνή σας μας στηρίζει»