Κραυγή αγωνίας από την μητέρα μαθητών που ζητά το αυτονόητο από την πολιτεία «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το νησί μας εδώ είναι η ζωή μας»

Σε ένα μήνα περίπου από τώρα οι μαθητές θα κληθούν να επιστρέφουν στα θρανία τους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο για το Δημοτικό σχολείο Γαύδου, όπως έχει ανακοινωθεί, το κουδούνι δε θα χτυπήσει φέτος.

Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν μαθητές, καθώς για τα μόλις δύο αδέρφια που φοιτούσαν στο σχολείο ήρθε η ώρα να πάνε στο Γυμνάσιο.

Στο σημείο αυτό όμως έρχεται να προστεθεί άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς το Γυμνάσιο της ακριτικής Γαύδου παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια, με το αίτημα για ίδρυση γυμνασιακής τάξης από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να απορρίπτεται από το υπουργείο Παιδείας.

Σε απόγνωση βρίσκεται οικογένεια, η οποία καλείται να εγκαταλείψει το νησί

 Έχοντας περάσει τα παιδικά τους χρόνια στην ακριτική Γαύδο, δύο αδέρφια καλούνται να εγκαταλείψουν άρον άρον μαζί με τη μητέρα τους τον τόπο τους.

Ο λόγος για την Κέλλυ και τον Νίκο που τελείωσαν μόλις το Δημοτικό σχολείο της Γαύδου και πρέπει να μετακομίσουν σε κάποιο άλλο μέρος, προκειμένου να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι μαθητές για να ανοίξει και πάλι το Γυμνάσιο του νησιού.

Η οικογένεια των δυο παιδιών έχει ένα ακόμη παιδάκι που πρόκειται να πάει Νηπιαγωγείο, με την μητέρα τους να επισημαίνει πως ο σύζυγός της δεν μπορεί να αφήσει την εργασία του στο νησί, επομένως η οικογένεια τους καλείται να χωριστεί.

Τα παιδιά αρνούνται να ξεριζωθούν από το σπίτι τους και να αποχωριστούν τον πατέρα τους, σύμφωνα με τη μητέρα, η οποία εξηγεί πως η ψυχολογική τους κατάσταση είναι άσχημη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

kakokairia-xionia
Επιμένει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Τίποτα δεν τελείωσε, ήρθε η ώρα της Αττικής» λέει ο Μανουσάκης
Χιόνια στην Αττική έως την Πέμπτη - «Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης σημειώνοντας...
Επιμένει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Τίποτα δεν τελείωσε, ήρθε η ώρα της Αττικής» λέει ο Μανουσάκης
εγκυμοσύνη
Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες
Τη δήλωση πρέπει να υποβάλλουν όλες οι δικαιούχοι με ημερομηνίες έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από τις 26.05.2022 έως και τις...
Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες