Κραυγή αγωνίας από την μητέρα μαθητών που ζητά το αυτονόητο από την πολιτεία «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το νησί μας εδώ είναι η ζωή μας»

Σε ένα μήνα περίπου από τώρα οι μαθητές θα κληθούν να επιστρέφουν στα θρανία τους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο για το Δημοτικό σχολείο Γαύδου, όπως έχει ανακοινωθεί, το κουδούνι δε θα χτυπήσει φέτος.

Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν μαθητές, καθώς για τα μόλις δύο αδέρφια που φοιτούσαν στο σχολείο ήρθε η ώρα να πάνε στο Γυμνάσιο.

Στο σημείο αυτό όμως έρχεται να προστεθεί άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς το Γυμνάσιο της ακριτικής Γαύδου παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια, με το αίτημα για ίδρυση γυμνασιακής τάξης από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να απορρίπτεται από το υπουργείο Παιδείας.

Σε απόγνωση βρίσκεται οικογένεια, η οποία καλείται να εγκαταλείψει το νησί

 Έχοντας περάσει τα παιδικά τους χρόνια στην ακριτική Γαύδο, δύο αδέρφια καλούνται να εγκαταλείψουν άρον άρον μαζί με τη μητέρα τους τον τόπο τους.

Ο λόγος για την Κέλλυ και τον Νίκο που τελείωσαν μόλις το Δημοτικό σχολείο της Γαύδου και πρέπει να μετακομίσουν σε κάποιο άλλο μέρος, προκειμένου να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι μαθητές για να ανοίξει και πάλι το Γυμνάσιο του νησιού.

Η οικογένεια των δυο παιδιών έχει ένα ακόμη παιδάκι που πρόκειται να πάει Νηπιαγωγείο, με την μητέρα τους να επισημαίνει πως ο σύζυγός της δεν μπορεί να αφήσει την εργασία του στο νησί, επομένως η οικογένεια τους καλείται να χωριστεί.

Τα παιδιά αρνούνται να ξεριζωθούν από το σπίτι τους και να αποχωριστούν τον πατέρα τους, σύμφωνα με τη μητέρα, η οποία εξηγεί πως η ψυχολογική τους κατάσταση είναι άσχημη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σούπερ μάρκετ προϊόντα
ΕΦΕΤ: Το κόστος των τροφίμων απασχολεί περισσότερο τους Ευρωπαίους
ΕΦΕΤ: Το κόστος των τροφίμων απασχολεί τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με το ειδικό ευρωβαρόμετρο 2022 για την ασφάλεια των τροφίμων
ΕΦΕΤ: Το κόστος των τροφίμων απασχολεί περισσότερο τους Ευρωπαίους
16χρονος-θανατος
Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση για το χαμό του 16χρονου-Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του
Οι Συμμαθητές του προχώρησαν σε κινητοποίηση έξω από το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, κρατώντας πανό «σήμερα στο μάθημα έχει απουσία του Μιχάλη. Δίνουμε εδώ...
Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση για το χαμό του 16χρονου-Δωρίζει τα όργανα η οικογένειά του