εργαστηριο εικονικης πραγματικοτητας διπαε
Νέους ορίζοντες στην έρευνα και την εκπαίδευση σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους, ανοίγει η εγκατάσταση και λειτουργία υπερσύγχρονου συστήματος εικονικής πραγματικότητας, στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Πληροφορικής και Εικονικής Πραγματικότητας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα, σύστημα εικονικής πραγματικότητας, απέκτησε και λειτουργεί πλέον, το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Πληροφορικής και Εικονικής Πραγματικότητας, του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι πως μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών, αλλά και στην τέχνη, δίνοντας τη δυνατότητα στον άνθρωπο να «βιώσει» ένα ψηφιακό περιβάλλον που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Tο εξελιγμένο αυτό σύστημα που είναι ασύρματο, επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 64τμ, μπορεί να υποστηρίξει άνετα την ταυτόχρονη χρήση από τέσσερα άτομα, ενώ πέρα από την όραση, ο χρήστης μπορεί να δεχθεί και ερεθίσματα μέσω της όσφρησης.

ergastirio_eikonikis_pragmatikotitas_dipae

 Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, όπως εξηγεί στο GRTimes.gr η Παρασκευή Μεντζέλου, πληροφορικός, αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και αναπληρώτρια πρόεδρος του τμήματος, μπορεί πχ να γίνει εκπαίδευση αστυνομικών ή και μηχανικών αεροσκαφών, όπως γίνεται ήδη στη Γαλλία, ενώ ανοίγονται προοπτικές στην έρευνα που αφορούν στην ιατρική, στο περιβάλλον και γενικότερα σε όλες τις επιστήμες .

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας του συγκεκριμένου εργαστηρίου με άλλα Πανεπιστήμια και ήδη προετοιμάζονται συνεργασίες για ερευνητικά έργα με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, γιατί, όπως αναφέρει και η κ. Μεντζέλου, «στην ουσία είναι το μοναδικό εργαστήριο αυτή τη στιγμή στα πανεπιστήμια, σε όλον τον κόσμο, σε αυτό το επίπεδο».

Για τις τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του εργαστηρίου, προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλες τις επιστήμες, μίλησε ο Δημήτριος Βούλτσιος, μηχανικός αυτοματισμού, ΕΔΙΠ στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Δείτε το νέο εργαστήριο αλλά και τι ανέφεραν σχετικά με αυτό, τόσο η κ. Μεντζέλου, όσο και ο κ. Βούλτσιος, στο video που ακολουθεί.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο, δημιουργήθηκε με κονδύλια του Ε.Π Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (ΕΣΠΑ 2014-2020), ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά τρεις εταίροι, η γαλλική εταιρεία Polymorph, εξειδικευμένη στην εικονική πραγματικότητα , το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και η ΑΜΚΕ «Πραξιτέλειον».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Το δικαστήριο απασχόλησαν τρεις καταγγελίες παιδιών από την δομή του Βόλου - Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν...
Κιβωτός του Κόσμου: «Χτύπησαν παιδί με σανίδες και πέτρες»
Εκλογές
Για μια Ευρώπη της προόδου!
Οι εκλογικές διαδικασίες πάντα έχουν ιστορική βαρύτητα. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, στην εξέλιξη κοινωνιών μας, στο μέλλον της χώρας μας.
Για μια Ευρώπη της προόδου!
panellinies ekpaideutikos
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!
Πανελλήνιες 2024: «Μεγαλύτερος φόρτος σε λιγότερα άτομα γεγονός που υπονομεύει την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων»
Πανελλήνιες 2024: Εκπαιδευτικοί καλούνται να διανύσουν 35 χιλιόμετρα για να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο!