εργαστηριο εικονικης πραγματικοτητας διπαε
Νέους ορίζοντες στην έρευνα και την εκπαίδευση σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους, ανοίγει η εγκατάσταση και λειτουργία υπερσύγχρονου συστήματος εικονικής πραγματικότητας, στο Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Πληροφορικής και Εικονικής Πραγματικότητας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα, σύστημα εικονικής πραγματικότητας, απέκτησε και λειτουργεί πλέον, το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Πληροφορικής και Εικονικής Πραγματικότητας, του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι πως μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές που αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα επιστημών, αλλά και στην τέχνη, δίνοντας τη δυνατότητα στον άνθρωπο να «βιώσει» ένα ψηφιακό περιβάλλον που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Tο εξελιγμένο αυτό σύστημα που είναι ασύρματο, επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση μέσα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 64τμ, μπορεί να υποστηρίξει άνετα την ταυτόχρονη χρήση από τέσσερα άτομα, ενώ πέρα από την όραση, ο χρήστης μπορεί να δεχθεί και ερεθίσματα μέσω της όσφρησης.

ergastirio_eikonikis_pragmatikotitas_dipae

 Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, όπως εξηγεί στο GRTimes.gr η Παρασκευή Μεντζέλου, πληροφορικός, αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και αναπληρώτρια πρόεδρος του τμήματος, μπορεί πχ να γίνει εκπαίδευση αστυνομικών ή και μηχανικών αεροσκαφών, όπως γίνεται ήδη στη Γαλλία, ενώ ανοίγονται προοπτικές στην έρευνα που αφορούν στην ιατρική, στο περιβάλλον και γενικότερα σε όλες τις επιστήμες .

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας του συγκεκριμένου εργαστηρίου με άλλα Πανεπιστήμια και ήδη προετοιμάζονται συνεργασίες για ερευνητικά έργα με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, γιατί, όπως αναφέρει και η κ. Μεντζέλου, «στην ουσία είναι το μοναδικό εργαστήριο αυτή τη στιγμή στα πανεπιστήμια, σε όλον τον κόσμο, σε αυτό το επίπεδο».

Για τις τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του εργαστηρίου, προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλες τις επιστήμες, μίλησε ο Δημήτριος Βούλτσιος, μηχανικός αυτοματισμού, ΕΔΙΠ στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Δείτε το νέο εργαστήριο αλλά και τι ανέφεραν σχετικά με αυτό, τόσο η κ. Μεντζέλου, όσο και ο κ. Βούλτσιος, στο video που ακολουθεί.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο, δημιουργήθηκε με κονδύλια του Ε.Π Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (ΕΣΠΑ 2014-2020), ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά τρεις εταίροι, η γαλλική εταιρεία Polymorph, εξειδικευμένη στην εικονική πραγματικότητα , το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και η ΑΜΚΕ «Πραξιτέλειον».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα