Διευθυντές σχολείων: Παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις υποψηφίων ζητά η ΟΛΜΕ
ΟΛΜΕ: Το ΥΠΑΙΘ -και ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη- συνεχίζει να βγάζει διευκρινιστικές οδηγίες που αλλάζουν τα δεδομένα τη στιγμή που αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη οριστικοποιήσει την αίτησή τους...

Να δοθεί άμεσα παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων και να υπάρξει συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Συμβούλια επιλογής, ζητά η ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα της διαδικασίας έχουν φτάσει στο υπουργείο Παιδείας μαζί με το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ("Με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία έκδοσης των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών(ΠΥΜ) των υποψήφιων Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων τους  στην απεργία-αποχή, που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Σ.Υ.Π.,  από κάθε ενέργεια διοικητικής ή άλλης φύσεως στη διαδικασία επιλογής των Δ/ντών-Δ/ντριών" όπως σημειώνουν στο υπόμνημά τους στο ΥΠΑΙΘ)

Ήδη πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη, σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση και υπηρεσιακούς παράγοντες στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Α ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ/ΝΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Στις 28 Δεκεμβρίου 2022 ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων Διευθυντών/ντριων Σχολικών μονάδων. Με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή εντός των προθεσμιών που έχει ορίσει το ΥΠΑΙΘ! Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΣΥΠ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως το Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών ή και να παρατηρούνται σοβαρά λάθη στην έκδοσή τους. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά να δοθεί παράταση της προθεσμίας μέχρι και την Παρασκευή 13/1/2023 για να ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ -και ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη- συνεχίζει να βγάζει διευκρινιστικές οδηγίες που αλλάζουν τα δεδομένα τη στιγμή που αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν ήδη οριστικοποιήσει την αίτησή τους. Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ η διαδικασία αυτή είναι απαράδεκτη! Οι «κανόνες του παιχνιδιού» πρέπει να είναι ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή που ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων!

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας είναι η συμμετοχή των αιρετών του κλάδου μας στα συμβούλια επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έχουμε ξανά δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς σε ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ. Ως εκ τούτου ζητάμε τη συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου στα Συμβούλια επιλογής διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα