ΤΑΞΗ
Υποβολή δικαιολογητικών υποψηφίων διευθυντών σχολείων: Προβλήματα και στο "βάθος" παράταση της προθεσμίας

Σημαντικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ιδιαίτερα της Αττικής και Θεσσαλονίκης) με την έκδοση των πιστοποιητικών υπηρεσιακών μεταβολών (ΠΥΜ) των υποψήφιων διευθυντών σχολείων καθώς ένα τμήμα των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτές συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΠΟΣΔΥΠ.

Όπως είναι γνωστό η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων είναι έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο λόγω των αργιών και γιορτών που μεσολαβούν, οι εργάσιμες ημέρες δεν  είναι αρκετές για να εκδοθούν τα πιστοποιητικά υπηρεσιακών μεταβολών από τις Διευθύνσεις ενώ είναι φανερό ότι αφενός η έκδοση των πιστοποιητικών είναι μια αρκετά υπεύθυνη εργασία που πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και απαιτεί αρκετό χρόνο και αφετέρου αυτά δεν μπορούν να παραδοθούν τελευταία στιγμή στους ενδιαφερόμενους που πρέπει να συμπληρώσουν την πλατφόρμα.

Η παράταση στην προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για τους υποψήφιους διευθυντές σχολείων είναι μονόδρομος αποκαλύπτουν πολλοί εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι δυσκολίες και τα προβλήματα έχουν φτάσει στο υπουργείο Παιδείας μαζί με το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ("Με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία έκδοσης των Πιστοποιητικών Υπηρεσιακών Μεταβολών(ΠΥΜ) των υποψήφιων Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων τους  στην απεργία-αποχή, που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Σ.Υ.Π.,  από κάθε ενέργεια διοικητικής ή άλλης φύσεως στη διαδικασία επιλογής των Δ/ντών-Δ/ντριών" όπως σημειώνουν στο υπόμνημά τους στο ΥΠΑΙΘ)

Ήδη πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη, σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση και υπηρεσιακούς παράγοντες στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση.

Η ανακοίνωση της παράτασης αναμένεται μέχρι αύριο Παρασκευή καθώς την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!