Κεραμέως
Τι απάντησε στην ερώτηση αν θα παραμείνει Υπουργός Παιδείας και μετά από τις εκλογές

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε, χθες το βράδυ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά «Στο Κέντρο». Η κ. Κεραμέως κλήθηκε να απαντήσει τόσο σε θέματα που αφορούν τη δική της ατζέντα, όσο και για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας όπως το Qatargate, το market pass και τις παρακολουθήσεις.

Για το θέμα του Qatargate η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ως «αστεία» την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να «περάσει την ευθύνη για ένα στέλεχος, επί σειρά ετών εκλεγμένο με το ΠΑΣΟΚ» στη ΝΔ, συμπληρώνοντας πως το θέμα θέλει προσοχή γιατί «μόνο και μόνο η συζήτησή του πλήττει ιστορικούς θεσμούς της ΕΕ που όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε».

Όσον αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων, ερωτώμενη αν έδωσε το κινητό της για να ελεγχθεί μήπως ήταν στόχος παρακολούθησης, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε λόγος να το κάνει καθώς δεν είχε καμία ένδειξη ότι παρακολουθούνταν.

Δέχτηκε ότι στο θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη έγιναν αστοχίες και λάθη, τα οποία η κυβέρνηση «δεν δίστασε να αναγνωρίσει» και πως γι’ αυτόν τον λόγο, «νομοθετήσαμε ήδη από τον Αύγουστο», καθώς υπήρχε ανάγκη «για περαιτέρω δικλείδες ασφαλείας».

«Εγώ δεν θυμάμαι πολλούς πρωθυπουργούς να βγαίνουν και με απόλυτη ειλικρίνεια να αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Φυσικά κι έχουμε κάνει λάθη και μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κάθε φορά που μαθαίνουμε τα λάθη μας, γινόμαστε καλύτεροι» επεσήμανε η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά το market pass, απαντώντας στην κριτική ότι πρόκειται για ένα προεκλογικό μέτρο, η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε πόσα χρήματα έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια. «Στην πανδημία πάνω από 55 δισεκατομμύρια ευρώ αν θυμάμαι καλά. Δείτε όλες τις επιδοτήσεις τώρα στο ρεύμα, δεν είμαστε όλο σε προεκλογική περίοδο. Δεν είναι έτσι. Αυτή η κυβέρνηση τι κάνει; Κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο και από εκεί και πέρα, εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ναι, θα δώσει και θα βοηθήσει τους πιο ευπαθείς. Αυτό κάνουμε», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά τέλος τα θέματα Παιδείας, κληθείσα να απαντήσει στην τοποθέτηση του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα καταργήσει τις αλλαγές που έχετε κάνει και θα επαναφέρει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση», η κ. Κεραμέως διερωτήθηκε:

«Τι λέει ο κ. Φίλης; Λέει ότι θα καταργήσει τους νόμους μας στην Παιδεία. Δηλαδή, θα καταργήσει τους 25.000 διορισμούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που γίνανε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια; Θα καταργήσει τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, στο δημόσιο νηπιαγωγείο, το οποίο επιτρέπει σε ένα γονιό να μην πληρώνει 80-100 ευρώ το μήνα για να κάνει το παιδί του αγγλικά; Θα καταργήσει τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, ένα πάγιο αίτημά τους όλα αυτά τα χρόνια; Θα καταργήσει το voucher για τον τεχνολογικό εξοπλισμό, το οποίο δώσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία οριζοντίως σε όλους τους εκπαιδευτικούς; Θα καταργήσει τις συνεργασίες με τα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια;».

«Στην Παιδεία δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό. Δεν υπάρχει μπλε, πράσινο και κόκκινο. Δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, και πρόσθεσε: «Όταν δίνουμε 400 εκατομμύρια ευρώ στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στα δημόσια ΙΕΚ, αλήθεια ποιον υποστηρίζουμε; Όταν δίνουμε νέες παροχές στο δημόσιο σχολείο που έως τώρα τις πλήρωναν οι γονείς; Τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, την ενισχυτική διδασκαλία στο Λύκειο για όλα τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά στα ειδικά μαθήματα: μουσικά μαθήματα, μαθήματα γλωσσών, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, σχέδιο ελεύθερο, γραμμικό. Όλα αυτά παρέχονται μέσα στο δημόσιο σχολείο».

Για τα Κολέγια

 “Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα”, σημείωσε η κα Κεραμέως, αναφέροντας πως οι απόφοιτοι Κολεγίων αναγνωρίζονται επαγγελματικά για να δουλέψουν, αλλά όχι ακαδημαϊκά για να κάνουν π.χ. ένα μεταπτυχιακό στο ΕΚΠΑ. “Ο συναγωνισμός οδηγεί σε βελτίωση” τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Σχολική βία

“Υπάρχει έξαρση βία παγκοσμίως και πολλοί την συνδέουν με τον εγκλεισμό λόγω covid και αυτή αντικατοπτρίζεται και στο σχολείο” ανέφερε η Υπουργός παραθέτοντας τις προληπτικές δράσεις του σχολείου που έχουν να κάνουν με την πρόσληψη πάνω από 3.000 Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών , την θεσμοθέτηση Συμβούλου Σχολικής Ζωής και τις οριζόντιες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών.

Τι απάντησε στην ερώτηση αν θα παραμείνει Υπουργός Παιδείας και μετά από τις εκλογές

Για το αν θα παραμείνει Υπουργός Παιδείας αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο Πρωθυπουργός και μόνον τόνισε η κα Νίκη Κεραμέως. 


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα