Αναπληρώτριες: Στη Βουλή η διάκριση σε βάρος τους με τις άδειες ανατροφής
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Παρότι οι συμβάσεις των αναπληρωτών είναι συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, η συγκεκριμένη παροχή εδώ και χρόνια δε τους χορηγείται και οι ίδιοι έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται ζητώντας ίσα δικαιώματα.

Στη Βουλή έφερε το θέμα της διάκρισης στις άδειες ανατροφής που αντιμετωπίζουν οι αναπληρώτριες και ΕΕΠ-ΕΒΠ εκπαιδευτικούς, οι οποίες τη συγκεκριμένη άδεια δεν δικαιούνται καθώς αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, η κ. Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Παρότι οι συμβάσεις των αναπληρωτών είναι συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, η συγκεκριμένη παροχή εδώ και χρόνια δε τους χορηγείται και οι ίδιοι έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται ζητώντας ίσα δικαιώματα. Η κ.Κεφαλίδου ζητά από την υπουργό Παιδείας  να εξετάσει το θέμα και να προβεί στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων τους, ειδικά με το εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας.

Ολη η αναφορά

Θέμα: «Αποκατάσταση αδικίας για την άδεια ανατροφής για τις μητέρες-Αναπληρώτριες Εκπαιδευτικούς ΕΕΠ-ΕΒΠ».

Με επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύτηκε και στον τύπο, μητέρες-αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί ΕΕΠ-ΕΒΠ (Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού) ζητούν από την Υπουργό να δείξει τη δέουσα προσοχή στο κρίσιμο θέμα της άδειας ανατροφής.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι ζητούν - μετά την εξαγγελία αύξησης της άδειας μητρότητας του ΟΑΕΔ από 6 σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα και με βάση τα άρθρα 43 και 44 του ν.4997/2022 (ΦΕΚ 219 Α) - την αύξηση της άδειας ανατροφής, που γι’ αυτές είναι μόνο 3 μήνες και 15 μέρες, γεγονός που τις υποχρεώνει να αφήνουν 5,5 μηνών θηλάζοντα βρέφη σε ξένους φροντιστές. Ως μητέρες θεωρούν ότι δικαιούνται και αυτές να είναι δίπλα στα παιδιά τους στην κρίσιμη πρώτη τους ηλικία.

Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί ΕΕΠ-ΕΒΠ επισημαίνουν ότι επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο με το ίδιο εργασιακό καθεστώς με τις μόνιμες μητέρες εκπαιδευτικούς, με τις ίδιες ακριβώς απαιτήσεις, φροντίζουν με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά και επομένως θα πρέπει και το Υπουργείο να τις αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και να τους παρέχει τα ίδια προνόμια. Πιστεύουν ότι είναι άδικο να διαφοροποιούνται από τις μόνιμες συναδέλφους τους και να υιοθετείται το καθεστώς ανισότητας που τις θέτει σε μητέρες «δύο ταχυτήτων».

Σας επισυνάπτω την επιστολή των μητέρων-αναπληρωτριών εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ και ζητώ να εξετάσετε και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων τους, ειδικά με το εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα