Μητέρες-αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί: Σχετικά με την αύξηση της άδειας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες
Φλέγον ζήτημα η επέκταση της άδειας ανατροφής των αναπληρωτών, που απασχολεί χιλιάδες γυναίκες αναπληρώτριες, χωρίς να χάνονται τα αυτονόητα (μόρια, ένσημα, προϋπηρεσία).

Το alfavita.gr έλαβε επιστολή από μητέρες-αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ-ΕΒΠ αναφορικά με την αύξηση ης άδειας μητρότητας του ΟΑΕΔ από 6 σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα.

Η Επιστολή

ΜΗΤΕΡΕΣ «ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με βάση την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την αύξηση της άδειας μητρότητας του ΟΑΕΔ από 6 σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα και με βάση το άρθρο 43 και 44 του ν.4997/2022 (ΦΕΚ 219 Α), εμείς οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ, μα πάνω από όλα μητέρες, θα θέλαμε προσωπικά και άμεσα να επιληφθείτε του θέματος που σας παραθέτουμε.

Ζητάμε αύξηση της άδειας ανατροφής που για εμάς είναι μόνο 3 μήνες και 15 μέρες. Ως μητέρες ζητάμε ίσα δικαιώματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας στην κρίσιμη αυτή πρώτη ηλικία. Όπως ισχύει σε όλο το δημόσιο τομέα και εφόσον εργαζόμαστε και εμείς στο δημόσιο και μάλιστα με τις ίδιες ακριβώς απαιτήσεις, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξισωθούμε και σε αυτό το πλαίσιο. Επιπλέον, το εργασιακό μας καθεστώς είναι το ίδιο στον τρόπο που επιτελούμε το εκπαιδευτικό μας έργο και αφού το Υπουργείο Παιδείας έχει τις ίδιες εργασιακές απαιτήσεις από εμάς, θα πρέπει να μας παρέχει και τα ίδια προνόμια.

Θεωρούμε ότι δεν διαφέρουμε από τις μόνιμες συναδέλφους ως προς την φροντίδα των παιδιών μας και όσο διαιωνίζεται αυτή η άδικη κατάσταση, υιοθετείται ένα καθεστώς ανισότητας, θέτοντας τις μητέρες εκπαιδευτικούς, σε μητέρες «δύο ταχυτήτων».

Σας παρακαλούμε και επικαλούμαστε το γεγονός ότι είστε και εσείς μητέρα, να δείξετε τη δέουσα προσοχή στο κρίσιμο και φλέγον ζήτημα της επέκτασης της άδειας ανατροφής των αναπληρωτών, που απασχολεί χιλιάδες γυναίκες αναπληρώτριες, χωρίς να χάνονται τα αυτονόητα (μόρια, ένσημα, προϋπηρεσία).

 

Με εκτίμηση,

Οι μητέρες-αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη
Οι αυξήσεις του 2026 σε συντάξεις και εισφορές – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι επιβαρύνονται
Αναπροσαρμογές 2,4% φέρνουν μικρές αυξήσεις στις συντάξεις και νέες επιβαρύνσεις για 1,8 εκατ. μη μισθωτούς
Οι αυξήσεις του 2026 σε συντάξεις και εισφορές – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι επιβαρύνονται
Οικοδομή
Νέο πλαίσιο για την εκτός σχεδίου δόμηση: Τι αλλάζει το 2026
Η εκτός σχεδίου δόμηση μπαίνει σε μεταβατική περίοδο, με την αγορά να παραμένει «παγωμένη» μέχρι την οριστικοποίηση του νέου πλαισίου το 2026
Νέο πλαίσιο για την εκτός σχεδίου δόμηση: Τι αλλάζει το 2026
Σπίτι Μακρυγιάννη
Το σπίτι που χωράει ιστορία… και διαμάχες: Οι ατέλειωτες περιπέτειες του Μακρυγιάννη στο Άργος
«Μακρυγιάννης: Το σπίτι που η ιστορία δεν αφήνει να… ξεχαστεί
Το σπίτι που χωράει ιστορία… και διαμάχες: Οι ατέλειωτες περιπέτειες του Μακρυγιάννη στο Άργος