kerameos-niki
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της χαρτογράφησης για τις οργανικές θέσεις που δεν έχουν ενημερωθεί για δεκαετίες τόνισε μιλώντας στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως

Για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών και των οργανικών θέσεων μίλησε η υπουργός Παιδείας στη Βουλή, με αφορμή τις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

«Βάλαμε προτεραιότητα τους εκπαιδευτικούς μας και ναι, διορίστηκαν σχεδόν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, μετά από δώδεκα χρόνια που δεν είχε διοριστεί ούτε ένας» τόνισε η Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας πως το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει νέα χαρτογράφηση καθώς οι οργανικές θέσεις δεν έχουν ενημερωθεί για δεκαετίες. 

«Επειδή πράγματι οι οργανικές θέσεις δεν έχουν ενημερωθεί για δεκαετίες ολόκληρες, εμείς κάνουμε και αυτό, κάνουμε και νέα χαρτογράφηση προκειμένου ακριβώς να ενσωματώσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό τις σύγχρονες ανάγκες του σχολείου. Αυτή είναι μια διεργασία που γίνεται, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται στο Υπουργείο, προκειμένου μετά από δεκαετίες και μετά από τους 25.000 διορισμούς να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε άλλους στη βάση των νέων οργανικών θέσεων που χρειάζεται το σχολείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο στόχος μας είναι να φύγουμε επιτέλους από τη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού του αναπληρωτή» είπε, προσθέτοντας πως στόχος είναι πλέον «ο αναπληρωτής να καλύπτει αυτό που λέει η λέξη. Να αναπληρώνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό κάνουμε και γι’ αυτό και σιγά-σιγά έχει επέλθει μια πιο υγιής ισορροπία».

Αναφερόμενη στην κατανομή του ανθρωπινου δυναμικού και τις συγχωνεύσεις τμημάτων ανά την Ελλάδα ανέφερε πως «επέρχεται μια δύσκολη ισορροπία προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, έχοντας κατά νου όλη τη χώρα κι όχι μόνο ένα σχολείο ή μια περιοχή, συνολικά τη χώρα, τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε όλη την επικράτεια (...) Δεν είναι η βέλτιστη πρακτική να έχουμε πολύ μικρά τμήματα στα αστικά κέντρα και μετά να μην έχουμε ανθρώπινο δυναμικό για τις νησιωτικές, για τις παραμεθόριες περιοχές, όταν ο νόμος είναι  σαφής και όταν ο αριθμός των μαθητών δικαιολογούσε δύο και όχι τρία τμήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Δελής τόνισε πως «εκτός όμως από την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού -αυτού που εργάζεται- υπάρχει και το αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πρέπει να διοριστούν. Και, εντάξει, διορίσαμε είκοσι πέντε χιλιάδες, αλλά ταυτόχρονα έχουμε προσλάβει μέχρι τώρα άλλες τριάντα με τριάντα πέντε χιλιάδες αναπληρωτές. Γιατί, λοιπόν, να μην συνεχιστούν οι διορισμοί; Άμεσα να γίνουν αυτοί». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Ο λόγος της αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία
Η Διαπιστωτική Πράξη αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία μετά από απόφαση Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου
Υπουργείο Παιδείας: Ο λόγος της αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία
κορινθία
«Ηomeschooling»: Τι προβλέπει ο νόμος για την κατ' οίκον διδασκαλία - Με αφορμή την περίπτωση του «παλαιοχριστιανού»
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο για φέτος υπάρχουν πάνω από 20 αιτήσεις από ιδιωτικά σχολεία στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου...
«Ηomeschooling»: Τι προβλέπει ο νόμος για την κατ' οίκον διδασκαλία - Με αφορμή την περίπτωση του «παλαιοχριστιανού»
kanakis_portosalte
Βολές ΣΚΑΪ στο «Ράδιο Αρβύλα» και η απάντηση του Κανάκη: «Ενοχλούνται οι ένοχοι»
«Πάλι ευχαριστούμε για την ανακοίνωση και σας παρακαλούμε μην σταματήσετε, γιατί κάθε φορά που μιλάτε κάνετε τη δουλειά μας πιο εύκολη. Ράδιο Αρβύλα»
Βολές ΣΚΑΪ στο «Ράδιο Αρβύλα» και η απάντηση του Κανάκη: «Ενοχλούνται οι ένοχοι»
agoria-paidia-epidoma.jpg
Επίδομα 300€ ετησίως σε γονείς μαθητών με χαμηλά εισοδήματα - Πώς να το πάρετε
Το επίδομα ποσού €300 ετησίως, θα λάβουν οι γονείς μαθητών που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό και Γυμνάσιο) με χαμηλά εισοδήματα,...
Επίδομα 300€ ετησίως σε γονείς μαθητών με χαμηλά εισοδήματα - Πώς να το πάρετε