σχολεία σοβάδες

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του μικρού Βασίλη και τον τραυματισμό  άλλων δύο μικρών μαθητών, μετά από έκρηξη του καυστήρα σε σχολείο των Σερρών  η  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Άνω Λιοσίων & Φυλής, εκφράζει τα θερμά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή  και συνολικά στη σχολική κοινότητα των Σερρών και σημειώνει ότι η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει και από το απαράδεκτο σκηνικό της μετάθεσης ευθυνών, ανάμεσα σε Δήμο, αρμόδια Υπουργεία και κυβέρνηση, που στήνεται τις τελευταίες ώρες.  

Παράλληλα οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και στον Δήμο τους (Άνω Λιοσίων & Φυλής) υπενθυμίζοντας κάποια  περιστατικά, που ευτυχώς δεν ήταν τραγικά.

     1ο Γυμνάσιο Α. Λιοσίων : Φωτισμός έπεσε από την οροφή, στο κεφάλι  μαθητή και χρειάστηκε να  μεταφερθεί στο νοσοκομείο

      Μια χρονιά νωρίτερα, είχε υποστεί καθίζηση το έδαφος στην κεντρική είσοδο του σχολείου, που κατά τύχη δεν περνούσαν μαθητές εκείνη την ώρα.

     3 ο ΓΕΛ Α. Λιοσίων : Από θαύμα γλίτωσαν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ, όταν κατέρρευσε μέρος των σοφάδων και έσκασε πάνω στα...θρανία. Τα παιδιά σώθηκαν γιατί είχαν κατάληψη για την κατάσταση του κτηρίου. Ενώ σε απογευματινή ώρα, την στιγμή που ο Σύλλογος  Γονέων είχε γενική συνέλευση και από τον ισχυρό άνεμο, τμήμα οροφής από προκάτ αίθουσα ξεκόλλησε και έπεσε στο προαύλιο καθώς και μονάδα κλιματιστικού, ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό.

 10ο Δημ. Α. Λιοσίων :Οι εξωτερικές πόρτες του σχολείου χρήζουν επισκευή , ακόμα και σήμερα και μπορεί κάλλιστα να  προκληθεί ατύχημα ...ΚΑΙ  ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Παράλληλα σε μία καταγγελία «βόμβα» προχώρησε ο Άκης Τσελέντης μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, θέτοντας εκ νέου το πρόβλημα που έχει επισημάνει εδώ και καιρό σχετικά με την προβληματική κατάσταση των σχολικών υποδομών στη χώρα.

Ο Διευθυντής του Σεισμολογικού Ινστιτούτου κάνει λόγο για «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» και δημοσιεύει φωτογραφίες από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου στον Συνοικισμό.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

«Βέβαια δεν είναι στην Εκάλη ή το Ψυχικό, εκεί οι παιδικές ζωές έχουν άλλη αξία, εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί ηγέτες. Μου έστειλαν αυτό δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι αληθινό! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! Και μιλάμε για μια ΠΟΛΥ σεισμογενή περιοχή. Εγκληματική αδιαφορία…Δεν φταίει πάντα ο Σεισμός. Και εδώ μιλάμε για παιδικές ψυχές. 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου στον Συνοικισμό», γράφει ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Η πανελλαδική εικόνα με τα πλημμυρισμένα σχολεία, η κατάρρευση σοβάδων σε σχολικές αίθουσες, τα σχολικά κτίρια που είναι στατικά ανεπαρκή ή έχουν σημαντικές φθορές, τα containers,  κ.α. είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που υπολογίζουν ως κόστος τη στοιχειώδη ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών, γιατί έχουν διαμετρικά αντίθετες προτεραιότητες. 

Ναι, αλλά θα έχουμε... διαδραστικούς πίνακες!

Την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, εξαγγέλλει  ότι τη φετινή χρονιά θα γεμίσουν όλες οι τάξεις του λυκείου, του γυμνασίου, της πέμπτης και της έκτης δημοτικού με διαδραστικούς πίνακες. 

«Από τον Ιανουάριο του 2023 ξεκινάει η εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε κάθε δημόσιο σχολείο της χώρας, σε κάθε λύκειο, σε κάθε γυμνάσιο και σε κάθε τμήμα πέμπτης και έκτης τάξης δημοτικού».

Η εξαγγελία για τους διαδραστικούς πίνακες και την εγκατάστασή τους στα σχολεία έχει γίνει δεκάδες φορές από την υπουργό Παιδείας άλλοτε σε περιοδείες της σε σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας και άλλοτε στις αμέτρητες εμφανίσεις της στην τηλεόραση ή σε συνεντεύξεις της σε διάφορα έντυπα.

Εξαγγέλλει την επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού έτσι ώστε όπως αναφέρον τα σχετικά ρεπορτάζ να καταργηθεί σε όλα τα σχολεία της επικράτειας η χρήση του μαυροπίνακα και να αντικατασταθεί από τη χρήση "προηγμένων διαδραστικών συστημάτων μάθησης οι οποίοι θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα δεδομένα που αποτελούν την ύλη του εκάστοτε μαθήματος".

ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΛΕΟΥΜΕΝΑ

Αλήθεια τι να πει κανείς; Αντί να αρχίσει μια προσπάθεια συντήρησης και ανανέωσης των υποδομών των σχολικών κτιρίων που ιδιαίτερα στη χώρα μας έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ της παλαιότητας το υπουργείο Παιδείας διαφημίζει την αγορά διαδραστικών πινάκων.

Ναι είναι χρήσιμοι ως ένα συμπλήρωμα και μόνο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι διαδραστικοί πίνακες. Ωστόσο έχει σημασία τι βάζει μια εκπαιδευτική πολιτική ως προτεραιότητα. Δεν έχετε ψωμί. Γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι; μοιάζει να ρωτάει η υπουργός Παιδείας. Την ίδια ώρα βέβαια πολλοί διαδραστικοί πίνακες κρέμονται άχρηστοι σε πολλά σχολεία καθώς η απουσία μηχανισμών συντήρησης τους έχει βγάλει εκτός λειτουργίας 

σχολεία σοβάδες

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Άνω Λιοσίων & Φυλής

Η είδηση του τραγικού θανάτου ενός μαθητή,  σε σχολείο των Σερρών  και του τραυματισμού  άλλων δύο, μετά από έκρηξη του καυστήρα, μας έχει  συνταράξει . Δεν μπορούμε να δεχτούμε το γεγονός πως ένα παιδί ,ο  μικρός μας Βασίλης, έχασε  τη ζωή του, μέσα στον χώρο του σχολείου του, που θα έπρεπε κανονικά να είναι ένας χώρος ασφάλειας για όλους τους μαθητές

     Ως   Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Άνω Λιοσίων & Φυλής, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή  και συνολικά στη σχολική κοινότητα των Σερρών. 
        Η οργή και η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει και  από το απαράδεκτο σκηνικό της μετάθεσης ευθυνών, ανάμεσα σε Δήμο, αρμόδια Υπουργεία και κυβέρνηση, που στήνεται τις τελευταίες ώρες.  

         Δυστυχώς , ο χαμός αυτού του μικρού μαθητή , είναι  άλλο ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που   ζυγίζουν  τις  ζωές των παιδιών μας με  βάση τις αντοχές της οικονομίας.

        Μειώνοντας συνεχώς τα κονδύλια για τη λειτουργεία των σχολείων, υπό χρηματοδοτώντας τις σχολικές επιτροπές των δήμων , που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των σχολείων.  “Κόβοντας “ συνεχώς χρήματα, ακόμα και για την συντήρηση και την  ασφαλή λειτουργία τους .

        Ψηφίζοντας νόμους που επιτρέπουν σε εργολάβους ιδιώτες ,να μπαίνουν στα σχολεία μας και από ότι αποδεικνύεται από τον τραγικό θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣ ,να προχωρούν σε εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου  και  Δεκέμβρη μήνα να αλλάζουν το σύστημα θέρμανσης.

Διερωτόμαστε , είναι τα σχολεία μας ξέφραγο αμπέλι ?

Που είναι η πολιτεία ,η δημοτική αρχή???

     Η ασφάλεια και  ο  έλεγχος  της σχολικής μονάδας  είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας  για  εμάς  και τα παιδιά μας!!!!!

    Σημαίνουμε τον κώδωνα του κινδύνου και στον Δήμο μας  υπενθυμίζοντας κάποια  περιστατικά, που ευτυχώς δεν ήταν τραγικά.

     1ο Γυμνάσιο Α. Λιοσίων : Φωτισμός έπεσε από την οροφή, στο κεφάλι  μαθητή και χρειάστηκε να  μεταφερθεί στο νοσοκομείο

      Μια χρονιά νωρίτερα, είχε υποστεί καθίζηση το έδαφος στην κεντρική είσοδο του σχολείου, που κατά τύχη δεν περνούσαν μαθητές εκείνη την ώρα.

     3 ο ΓΕΛ Α. Λιοσίων : Από θαύμα γλίτωσαν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ, όταν κατέρρευσε μέρος των σοφάδων και έσκασε πάνω στα...θρανία. Τα παιδιά σώθηκαν γιατί είχαν κατάληψη για την κατάσταση του κτηρίου. Ενώ σε απογευματινή ώρα, την στιγμή που ο Σύλλογος  Γονέων είχε γενική συνέλευση και από τον ισχυρό άνεμο, τμήμα οροφής από προκάτ αίθουσα ξεκόλλησε και έπεσε στο προαύλιο καθώς και μονάδα κλιματιστικού, ευτυχώς χωρίς κανένα τραυματισμό.

 10ο Δημ. Α. Λιοσίων :Οι εξωτερικές πόρτες του σχολείου χρήζουν επισκευή , ακόμα και σήμερα και μπορεί κάλλιστα να  προκληθεί ατύχημα ...ΚΑΙ  ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

  ΌΛΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΛΟΙΠΟΝ !!!!

        Και  να μην ξεχνάμε, πως όλα τα σχολικά κτίρια στην περιοχή μας είναι υπεράριθμα και επιβαρυμένα με ακατάλληλες αίθουσες για μάθηση.  Γονείς ,Ενώσεις Γονέων αλλά και εκπαιδευτικοί  από όλη την Ελλάδα, έχουμε καταγγείλει δημόσια πολλά επικίνδυνα περιστατικά, που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις, από σοβάδες που πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας και πλημμυρισμένα σχολεία, μέχρι πόρτες και παράθυρα που καταρρέουν, αίθουσες κλουβιά και ακατάλληλα προαύλια γεμάτα κινδύνους και προκάτ αίθουσες.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω !

  Αλήθεια, δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης ;

  Η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών;

  Η στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό;

  Ο έλεγχος των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας;

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και η δημοτική αρχή οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

      Ταυτόχρονα κυβέρνηση, ΥΠΑΙΘ και δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας να κάνουν έλεγχο και ουσιαστικές συντηρήσεις στα σχολικά κτήρια, για να μην έχουμε κι άλλα! Να σταματήσουν το μπαλάκι της μετάθεσης ευθυνών.

       Καλούμε όλους τους συλλόγους μας , αύριο κιόλας το πρωί, να ζητήσουν από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ενημέρωση, για το αν τηρούνται, όλα τα μέτρα ασφάλειας .Αν λειτουργεί το σύστημα πυρόσβεσης ,αν έχει γίνει συντήρηση και έλεγχος του καυστήρα καθώς και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Αν υπάρχει εφικτό σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αναμονή ας γίνουμε όλοι μια ασπίδα για όλα μας τα παιδιά.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΣΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ, ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ….

To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Άνω  Λιοσίων & Φυλής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...