σοβάδες πέφτουν σε σχολείο
Με ταβάνι διαβρωμένο από την υγρασία λειτουργεί το 20ο Νηπιαγωγείο Αθηνών - Ο εργολάβος έστειλε τεχνικούς να το φτιάξουν σήμερα, σε ώρα λειτουργίας του σχολείου... (Φωτο αρχείου από άλλο σχολείο)

Ακόμα ένα σχολείο στην Αθήνα λειτουργεί με προβλήματα υγρασίας, από αυτά που κάνουν  να πέφτουν σοβάδες όπως έχει συμβεί σε άλλα σχολεία, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για το 20ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, για το οποίο οι γονείς των καθητών έχουν γνωστοποιήσει από την αρχή της χρονιάς στους αρμόδιους το πρόβλημα, αλλά ενώ έγιναν άκρπες προσπάθειες επισκευής,  σήμερα 6 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε το πρωί ο εργολάβος στο 20ο νηπιαγωγείο, ώστε να ξεκινήσει εργασίες, στην οροφή των αιθουσών, την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Η παρέμβαση της διευθύντριας και των γονιών απέτρεψε την είσοδο του στο σχολείο.

Κι αυτό μόλις μια μέρα μετά από το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες. Μυαλό δε βάζουμε...

Η ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 7ης Δημ. Κοινότητας Δ.Αθηναίων

Από την αρχή της χρονιάς οι γονείς και η διευθύντρια του 20ου Νηπιαγωγείου Αθηνών γνωστοποίησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η υγρασία στο ταβάνι των αιθουσών του σχολείου οι οποίες βρίσκονται κάτω από το προαύλιο του συστεγαζόμενου δημοτικού.

Μετά από πολλαπλές παρεμβάσεις συνεργείο επισκέφθηκε το σχολείο και απομάκρυνε τα κομμάτια της οροφής που είχαν φουσκώσει πάνω από τα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών αφήνοντας το ταβάνι με τρύπες. Οι συνθήκες μέσα στις αίθουσες επιβαρρύνονται παραπάνω αφού την ώρα του μαθήματος χρησιμοποιούνται οι μισές λάμπες προς αποφυγή βραχυκυκλώματος εφόσον το πρόβλημα της υγρασίας παραμένει.

Χρειάστηκε νέα παρέμβαση από τους γονείς ώστε να εμφανιστεί και πάλι ο εργολάβος ο οποίος ενημέρωσε ότι θα προβεί σε εργασίες αποκατάστασης οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου!!! Προκειμένου δηλαδή να αποκατασταθεί το πρόβλημα θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι 30 νήπια θα στοιβαχτούν σε μία αίθουσα και θα κάνουν μάθημα παράλληλα με τις οικοδομικές εργασίες που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου.

Δεν ήταν άραγε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που διαβεβαίωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σε όσα σχολεία γίνονται εργασίες έχουν παρθεί μέτρα για να μην δημιουργείται όχληση. Δεν ήταν η Υπουργός Παιδείας και ο Δήμαρχος Αθηναίων που διαβεβαίωναν τον Σεπτέμβριο ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές; Οι εικόνες που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά μας σε καθημερινή βάση τους διαψεύδουν και δυστυχώς το σχολείο αυτό δεν είναι το μοναδικό με εγκατελειμένες και ασυντήρητες υποδομές.

Φαίνεται δυστυχώς ότι ο θάνατος του μικρού μαθητή στις Σέρρες και ο τραυματισμός των 2 συμμαθητών του δεν ήταν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της πάγια τακτικής που ακολουθείται στους Δήμους όλης της χώρας αφού σήμερα 6 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε το πρωί ο εργολάβος στο 20ο νηπιαγωγείο, ώστε να ξεκινήσει εργασίες, στην οροφή των αιθουσών, την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Η παρέμβαση της διευθύντριας και των γονιών απέτρεψε την είσοδο του στο σχολείο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης απαιτεί γενναία χρηματοδότηση και σχεδιασμό με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες για να λυθεί, βάζοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια και τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών για τους οποίους το σχολείο είναι ο ζωτικός τους χώρος. Η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί σίγουρα τη δική μας προτεραιότητα, γι’αυτό και ζητάμε τα αυτονόητα:

  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης στο 20ο Νηπιαγωγείο μέρες και ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μαθητές.

  • Να δοθεί συγκεκριμένο και άμεσο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για το σύνολο των εργασιών συντήρησης που απαιτούνται όχι μόνο για το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά για το σύνολο των σχολικών κτιρίων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας.

  • Να μην προγραμματιστεί ΚΑΜΙΑ εργασία μέρες και ώρες λειτουργίας των σχολείων.

  • Να προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και να εκδοθούν τα σχετικά πιστοποιητικά πυροπροστασίας για όλες τις σχολικές μονάδες

  • Να γίνει άμεσα ο έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης όλων των σχολικών κτιρίων.

Θέλουμε σχολεία ανοιχτά που θα λειτουργούν με ασφάλεια, σε υποδομές με εξασφαλισμένη τη θέρμανση και την καθαριότητα που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες αυτές δεν θα κάνουμε πίσω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-patron
Η πρώτη ποινή στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων από την πτώση της δικτατορίας για συνδικαλιστικούς λόγους
«Διώχθηκαν πειθαρχικά επειδή συμμετείχαν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί...
Η πρώτη ποινή στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων από την πτώση της δικτατορίας για συνδικαλιστικούς λόγους