Σύλλογος «Αριστοτέλης»: Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο ΔΣ
Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο ΔΣ του Συλλόγου «Ο Αριστοτέλης»

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για το Σύλλογο  «Ο Αριστοτέλης».

Πρώτη δύναμη με αυτοδυναμία, αναδείχθηκε η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών με ποσοστό 59%, ακολουθεί η ΔΑΚΕ με ποσοστό 9%, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ με ποσοστό 27,3% και η ΔΗΣΥ με 4,3%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

ekloges_sillogos_aristotelis

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης

Ως Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση χαιρετίζουμε κι ευχαριστούμε όλες/ους τις/ους συναδέλφισσες/ους που συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου, τη Δευτέρα το απόγευμα (χωρίς άδεια) και στήριξαν τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, υπερψήφισαν αγωνιστικές αποφάσεις και όλες τις προτάσεις που κατέθεσε η ΑΑΚ/Παρεμβάσεις, και στη συνέχεια μας στήριξαν στις εκλογές του Συλλόγου μας αναδεικνύοντας το ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας ΑΑΚ/Παρεμβάσεις-Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών σε πρώτη δύναμη δίνοντάς μας τέσσερις έδρες στο νέο ΔΣ και την απόλυτη πλειοψηφία. Η μαζική συμμετοχή στη συνέλευση και στις εκλογές είναι πολιτικό μήνυμα προάσπισης των σωματείων μας, της συλλογικής οργάνωσης των εργαζομένων, κόντρα στις απαξιωτικές τηλεδιαδικασίες και στην παρωδία των ηλεκτρονικών εκλογών που επιδίωξε να καθιερώσει η Κεραμέως. Λίγο ακόμα και στον Αριστοτέλη -έναν από τους επτά ΣΕΠΕ της Α’ Αθήνας- θα ψήφιζαν όσοι ψήφισαν σε όλη την Α’ Αθήνας για τους κάλπικους αιρετούς! Όσες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) επένδυσαν στην αποχή για να μιλήσουν για απαξίωση των σωματείων και να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία, ηττήθηκαν για μια ακόμα φορά! Η μαχόμενη εκπαίδευση γύρισε την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές κι ενίσχυσε τις δια ζώσης εκλογές και μαζικές διαδικασίες. 

Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δρόμο αντίστασης κι αγώνα. Γνωρίζουμε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δε φέρνουν τις μεγάλες ανατροπές που έχουμε ανάγκη στην περίοδο. Η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις Επιτροπές αγώνα είναι πρωταρχικό. 

Οι εκπαιδευτικοί έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού κόντρα στις τεράστιες πιέσεις της υποταγής και του κυβερνητισμού. Η συνέχιση της μεγάλης δίδυμης πτώσης ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, η βαριά ήττα τους, είναι έκφραση της συσσωρεμένης οργής και της αγανάκτησης της βάσης των εκπαιδευτικών απέναντι στην κοινωνική λεηλασία και βαρβαρότητα, απέναντι στη νέα επίθεση από την κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους και τον ρόλο των παρατάξεων της υποταγής, του συμβιβασμού και της συναίνεσης, του κυβερνητικού και κρατικού συνδικαλισμού. 
Αλγεινή εντύπωση έκαναν οι παρατάξεις που καλούσαν να ψηφίσουμε στις ηλεκτρονικές εκλογές, ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ και δεν εμφανίστηκαν ούτε για τα μάτια του κόσμου στη ΓΣ! Χλευασμός, προκλητική προσβολή στο σωματείο και στις διαδικασίες του! Δεν ήρθαν, γιατί δε θέλουν ούτε συνελεύσεις ούτε μαζικές διαδικασίες! Πολιτική τους επιλογή είναι τα σωματεία να γίνουν διακοσμητικά ντεκόρ στους υπουργικούς κυβερνητικούς διαδρόμους. Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. 

Σημαντική είναι η συμμετοχή των νέων συναδελφισσών και συναδέλφων αναπληρωτών και νεοδιόριστων που από την αρχή της χρονιάς αγκάλιασαν το σωματείο, βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε  και τώρα συμμετείχαν στη ΓΣ και στις εκλογές.

Η ΓΣ υπερψήφισε τα πεπραγμένα του απερχόμενου ΔΣ, τον οικονομικό απολογισμό και πήρε αγωνιστικές αποφάσεις για τη δράση του σωματείου. Υπερψηφίστηκε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, ψήφισμα στήριξης της προέδρου του Αριστοτέλη Τάσσου Δήμητρα, για τους διορισμούς, τα δικαιώματα των αναπληρωτών, το δικαίωμα στη μητρότητα, τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και την κατάργηση της δόκιμης περιόδου, το ωράριο των νηπιαγωγών, τη διεκδίκηση υπερωριών, τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε κοντέινερ, για την υπεράσπιση των διωκόμενων που συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή των ΕΛΜΕ από τους μέντορες κ.λπ., ψήφισμα για το μέλος ΔΣ της Λάρισας, για την πρόεδρο του σωματείου "ο Βύρων", για την περιουσία του ΜΤΠΥ και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, για τους κάλπικους αιρετούς, για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, τους διαχωρισμούς και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, για την αξιολόγηση και την κήρυξη Απεργίας Αποχής, για το νομοσχέδιο για την υγεία, για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ και την 25η Νοεμβρίου ημέρα κατά της βίας κατά των γυναικών.

Θα συνεχίσουμε με μαχητικότητα να εκφράζουμε την ανάγκη για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από το κράτος, την κυβέρνηση, τη διοίκηση και τις εντολές τους, που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου των όλων και των ίσων των διαφορετικών.

Για ένα σωματείο που θα συνεχίσει να οργανώνει, να συντονίζει, να πρωτοστατεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες, μέσα από τις Γ.Σ., την επιτροπή αγώνα ενάντια στις πολιτικές που καταβυθίζουν τη ζωή μας, την κυβέρνηση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, το κεφάλαιο. Για ένα συνδικάτο που θα πρωταγωνιστήσει σε πραγματικούς αγώνες ανατροπής, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της πάλης, θα συγκρουστεί με το διοικητικό μηχανισμό για να υπερασπιστεί κάθε συνάδελφο απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς. Θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να μην περάσει η αξιολόγηση, για να μην κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή στις άνωθεν εντολές. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
Συνάντηση του Πρύτανη με τη φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki: Παρουσίαση του νέου πρότζεκτ με το οποίο η ομάδα θέτει υποψηφιότητα για χρυσό μετάλλιο...
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
σχολεία
Ένωση Γονέων Χανίων: Για τα σχέδια μετεγκατάστασης σχολείων - «Δε θα μας πιάσετε στον ύπνο»
Τι αναφέρει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της πόλης
Ένωση Γονέων Χανίων: Για τα σχέδια μετεγκατάστασης σχολείων - «Δε θα μας πιάσετε στον ύπνο»