ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη: Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε σαν αιρετούς του κλάδου αυτούς που «εκλέχθηκαν» στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας με κάτω από το 15% των συναδέλφων και με πλήρη αδιαφάνεια και έχοντας απέναντι τους τον πραγματικό νικητή των ψευδοεκλογών που ήταν η αποχή!

Αρνηση να λάβει την κατάσταση ψηφισάντων στις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκαπαιδευτικών, συνάντησε ο ο Σύλλογός ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ σε αίτημά του προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας να  δοθούν τα στοιχεία των ψευδοεκλογών (ονόματα μελών εφορευτικής, κατάσταση εκλογέων…).

«Ούτε λίγο ούτε πολύ αρνήθηκαν να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο! Συγκεκριμένα μας είπαν ότι με βάση τη νομοθεσία δε δίνουν καμία κατάσταση ψηφισάντων (!) και για να γνωρίζουμε ακόμα και τα μέλη της εφορευτικής θα έπρεπε να έχουμε συμμετάσχει στη διαδικασία της ψηφοφορίας! Το μόνο που μας έδωσαν που ήδη ξέραμε είναι ο αριθμός ψηφισάντων, που, αν και είναι ελάχιστος (στους 7005 εκπαιδευτικούς ψήφισαν για ΠΥΣΠΕ 1104, για ΑΠΥΣΠΕ 1027 και για ΚΥΣΠΕ 1020, δηλ ψήφισε λιγότερο από το 15%), χωρίς κατάσταση ψηφισάντων είναι κι αυτός αμφισβητήσιμος!», αναφέρει ο ΣΕΠΕ,.

Και τονίζει ότι «ακόμη και οι λίγοι συνάδελφοι που μπήκαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας με αγνά κίνητρα και τον προβληματισμό για την εκλογή αιρετών, πρέπει να προβληματιστούν για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου, για την ουσιαστική κατάργηση της μυστικότητας της ψήφου αλλά και για το αν η ψήφος που έφτασε στην ηλεκτρονική κάλπη είναι αυτή που εκείνοι έστειλαν»

Ολη η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Α΄ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ! ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Μια ακόμα αποκάλυψη για τους πραγματικούς στόχους της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας 5/11 για την εκλογή αιρετών αποτελεί η απάντηση που έλαβε ο Σύλλογός μας ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ σε αίτημά του προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας να μας δοθούν τα στοιχεία των ψευδοεκλογών (ονόματα μελών εφορευτικής, κατάσταση εκλογέων…). Ούτε λίγο ούτε πολύ αρνήθηκαν να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο! Συγκεκριμένα μας είπαν ότι με βάση τη νομοθεσία δε δίνουν καμία κατάσταση ψηφισάντων (!) και για να γνωρίζουμε ακόμα και τα μέλη της εφορευτικής θα έπρεπε να έχουμε συμμετάσχει στη διαδικασία της ψηφοφορίας! Το μόνο που μας έδωσαν που ήδη ξέραμε είναι ο αριθμός ψηφισάντων, που, αν και είναι ελάχιστος (στους 7005 εκπαιδευτικούς ψήφισαν για ΠΥΣΠΕ 1104, για ΑΠΥΣΠΕ 1027 και για ΚΥΣΠΕ 1020, δηλ ψήφισε λιγότερο από το 15%), χωρίς κατάσταση ψηφισάντων είναι κι αυτός αμφισβητήσιμος!

Αυτές είναι οι εκλογικές διαδικασίες για τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει! Αυτή είναι η διαφάνεια των διαδικασιών που όχι μόνο ενίσχυσαν με την συμμετοχή τους αλλά κάλεσαν και τον κλάδο να συμμετέχει οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού! Με λίγα λόγια μας λένε: δε σας λέμε ποιοι ψήφισαν, δε σας λέμε ποιοι είχαν την ευθύνη σαν Εφορευτική Επιτροπή, δε σας δίνουμε γενικά κανένα ουσιαστικό στοιχείο, τα οποία όμως είναι όλα στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης, από το πόσοι πραγματικά ψήφισαν αλλά και το τι ακριβώς ψήφισαν!

Ακόμη και οι λίγοι συνάδελφοι που μπήκαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας με αγνά κίνητρα και τον προβληματισμό για την εκλογή αιρετών, πρέπει να προβληματιστούν για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου, για την ουσιαστική κατάργηση της μυστικότητας της ψήφου αλλά και για το αν η ψήφος που έφτασε στην ηλεκτρονική κάλπη είναι αυτή που εκείνοι έστειλαν… Άλλωστε Κεραμέως – Πιερρακάκης μετεκλογικά είπαν καθαρά αυτό που διαστρέβλωναν επιμελώς οι ηγεσίες των δυνάμεων που συμμετείχαν στις εκλογές, ότι δηλ. στόχος είναι η γενίκευση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και σε άλλους κλάδους και φυσικά και σε άλλους τομείς (βλέπε νόμο Χατζηδάκη που στοχεύει να βάλει χέρι στα σωματεία μας, αλλά δε θα τους περάσει!).

Ξεκαθαρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε σαν αιρετούς του κλάδου αυτούς που «εκλέχθηκαν» στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας με κάτω από το 15% των συναδέλφων και με πλήρη αδιαφάνεια και έχοντας απέναντι τους τον πραγματικό νικητή των ψευδοεκλογών που ήταν η αποχή! Απέδειξαν άλλωστε περίτρανα αυτό που πραγματικά είναι: το δεξί χέρι της κυβερνητικής πολιτικής και όχι το μάτι και το αυτί του κλάδου!

Εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι αυτοί που εκλέγονται με διαφάνεια, δια ζώσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματά τους! Συσπειρωνόμαστε στον Σύλλογό μας και όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, κερδίζουμε τις μάχες, μικρές και μεγάλες, με το κεφάλι ψηλά!

Το 85% αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές τους στις 5/11 και η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9/11/2022 δείχνουν τη δύναμη που έχουμε όταν δρούμε με μαζικούς όρους μέσα από τον Σύλλογό μας, μέσα από τα Σωματεία μας. Έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, στήριξη στο έργο μας και φυσικά αντικειμενικότητα και διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές μας. Άλλωστε ό,τι αδικία αποτρέψαμε όλα αυτά τα χρόνια το κάναμε μέσα από τα Σωματεία μας, το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές-«Δεν θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση»
«Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς,  αν διεξαχθούν 2-3 μήνες πριν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οικονόμου: Πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές-«Δεν θα συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση»
Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα για τον π. Αντώνιο και άλλους δέκα για τέσσερα κακουργήματα
Εισαγγελική έρευνα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους δέκα για τέσσερα κακουργήματα
Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα για τον π. Αντώνιο και άλλους δέκα για τέσσερα κακουργήματα
ekpaideytikos, τάξη, άνθρωποι,
Νεοδιόριστοι: «Ημι-μόνιμο προσωπικό» αυτοί που κρατούσαν την εκπαίδευση όρθια
Είναι η γενιά εκπαιδευτικών που έχει κάνει τις περισσότερες σπουδές, έχει δώσει τις περισσότερες εξετάσεις και έχει αδικηθεί περισσότερο από κάθε άλλη
Νεοδιόριστοι: «Ημι-μόνιμο προσωπικό» αυτοί που κρατούσαν την εκπαίδευση όρθια