σχολείο
Μεγάλη αναμένεται η αποχή των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές εκλογές που έχει οργανώσει το υπουργείο Παιδείας σήμερα. Η κάλπη κανονικά έκλεινε στις 5 μμ αλλά το υπουργείο Παιδείας άναψε το "πράσινο φως" για παράταση- Το alfavita.gr θα ανανεώνει συνέχεια την πορεία των αποτελεσμάτων με βάση τις πληροφορίες

Οι πληροφορίες που φτάνουν στο alfavita για το μέγεθος της συμμετοχής φανερώνουν ότι η αποχή στις περισσότερες κεντρικές περιοχές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ) ξεπερνάει το 60% και σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει και το 70% και το 80% (κυρίως στους δασκάλους).

Ενδεικτικά δημοσιεύουμε δυο πίνακες με τα αποτελέσματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρις στιγμής.

Οι κάλπες έκλειναν κανονικά στις 5μμ όπως σε πολλές περιπτώσεις δόθηκε παράταση αφού άνοιξε το "πράσινο φως" το υπουργείο Παιδείας. 

Παράλληλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζονται διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών που έλαβαν στη διάρκεια της ημέρας πάνω από δυο φορές μήνυμα να ψηφίσουν.

Ποσοστό ΑΠΟΧΗΣΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
ΑΘΗΝΑΣ Α 84%
ΑΘΗΝΑΣ Β 77%
ΑΘΗΝΑΣ Γ75%85%
ΑΘΗΝΑΣ Δ70%78%
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  
ΑΡΚΑΔΙΑΣ56% 
ΑΡΤΑΣ  
ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤ74%84%
ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΥΤ75%87%
ΑΧΑΪΑΣ  
ΒΟΙΩΤΙΑΣ56% 
ΓΡΕΒΕΝΩΝ  
ΔΡΑΜΑΣ48% 
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 55%
ΕΒΡΟΥ50% 
ΕΥΒΟΙΑΣ  
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  
ΖΑΚΥΝΘΟΥ  
ΗΛΕΙΑΣ68% 
ΗΜΑΘΙΑΣ60% 
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  
ΘΕΣΣ/ΚΗΣ ΑΝΑΤ  
ΘΕΣΣ/ΚΗΣ ΔΥΤ71% 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  
ΚΑΒΑΛΑΣ  
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ64% 
ΚΕΡΚΥΡΑΣ72%65%
ΚΕΦΑΛΛΙΘΑΚΗΣ  
ΚΙΛΚΙΣ  
ΚΟΖΑΝΗΣ50% 
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ48% 
ΚΥΚΛΑΔΩΝ60% 
ΛΑΚΩΝΙΑΣ  
ΛΑΡΙΣΑΣ 62%
ΛΑΣΙΘΙΟΥ  
ΛΕΣΒΟΥ49% 
ΛΕΥΚΑΔΑΣ  
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 79%
ΞΑΝΘΗΣ  
ΠΕΙΡΑΙΑ 90%
ΠΕΛΛΑΣ  
ΠΙΕΡΙΑΣ  
ΠΡΕΒΕΖΑΣ  
ΡΕΘΥΜΝΟΥ88% 
ΡΟΔΟΠΗΣ  
ΣΑΜΟΥ77%71%
ΣΕΡΡΩΝ 54%
ΤΡΙΚΑΛΩΝ  
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  
ΦΛΩΡΙΝΑΣ  
ΦΩΚΙΔΑΣ  
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  
ΧΑΝΙΩΝ88% 
ΧΙΟΥ  

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ  σε ΔΣ ΔΟΕ/ΟΛΜΕ

Ασβεστά Ειρήνης, Ρέππα Ντίνας, Σουρτζή Φώτη, Φύτρο Πέτρου

Παρατάσεις των εκλογών παρωδία, ομολογία της βαρύτατης ήττας του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως!

Πανικός έχει καταλάβει τα επιτελεία και του ΥΠΑΙΘ και των κυβερνητικών παρατάξεων για την τεράστια αποχή. Αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν την τεράστια αποτυχία τους, κινητοποιούν μηχανισμούς για να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Σε πολλές περιοχές της χώρας  ΔΕΝ έχουν κλείσει τις κάλπες και δίνουν αυθαίρετες παρατάσεις από μία έως τρεις ώρες!!!  

Αλήθεια γιατί χρειάζεται παράταση; Δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν οι συνάδελφοι ή βλέπουν συνωστισμό έξω από την ηλεκτρονική κάλπη;

Ποιος είναι αυτός που θα ψηφίσει αφού δεν είναι πουθενά γνωστό ότι η κάλπη θα είναι ανοιχτή μετά της 5μμ; Θα το μάθει από τους μηχανισμούς πιέσεων που έχουν κινητοποιηθεί. Πώς αλλιώς ;

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ;

Τελικά επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια όσων καταγγέλλαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους εκπροσώπους των ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ-ΠΕΚ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΣΥΝΕΚ υλοποιούν σχέδιο εκλογών όχι μόνο νοθείας όπως λέγαμε αλλά και βίας.

Να σταματήσουν τώρα οι εκβιασμοί συναδέλφων να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν και γύρισαν την πλάτη στα σχέδιά σας.

Στην Αττική η αποχή ξεπέρασε το 86%! Παταγώδη αποτυχία του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως, των δυνάμεων της συναίνεσης, της παράδοσης και του συμβιβασμού!

Νίκησαν τα σωματεία μας, οι συλλογικές μας διαδικασίες, η δημοκρατία του κινήματος μας, οι αγώνες και οι ελπίδες μας!

Με αισιοδοξία και δύναμη ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα!

Βροχή καταγγελίες από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ

Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ με αίτησή τους προς τις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης ζήτησαν να τους δώσουν τα στοιχεία που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου: (Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, Εκλογικοί κατάλογοι, Τον/την υπεύθυνο/η ανάρτησης στην πλατφόρμα των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων) και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας τα πρακτικά αρχαιρεσιών και τις καταστάσεις ψηφισάντων. Οι Διευθύνσεις αρνήθηκαν να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο στις ΕΛΜΕ. Μέλη των ΔΣ βρέθηκαν στις Διευθύνσεις για να παρακολουθήσουν την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι πόρτες έκλεισαν ερμητικά για τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ.

Το ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης που διεξάγουν τις ηλεκτρονικές με κλειδωμένες πόρτες και τους εκλεγμένους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, αποκλεισμένους από κάθε πληροφορία. Αλήθεια, τι φοβούνται και δεν επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τη ροή των αποτελεσμάτων, να έχουν πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους και στα αποτελέσματα;

Απαιτούμε τώρα να ανοίξουν οι πόρτες και να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τη ροή της διαδικασίας. Ζητάμε να έχουμε πρόσβαση στα πρακτικά της εφορευτικής, στους καταλόγους και τη λίστα ψηφισάντων.

 Καμιά διαδικασία με κλειστές πόρτες.

Δε θα δεχτούμε εκλογές βίας και νοθείας. Θέλουμε σωματεία χειραφετημένα από τον κρατικό έλεγχο, που θα είναι όπλο διεκδίκησης στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Δεν Θα μας υποτάξουν! Κανείς στις ηλεκτρονικές εκλογές απάτης!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗ Δ.Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ!

Α Π Ε Χ Ο Υ Μ Ε – ΔΕΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!

· Σήμερα 5/11 το πρωί πριν την έναρξη των ηλεκτρονικών ψευδοεκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καταθέσαμε ως Σύλλογος «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι Σύλλογοι, στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας αίτημα να μας δοθούν τα εξής στοιχεία: Τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών της εφορευτικής επιτροπής, οι εκλογικοί κατάλογοι και ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές και ο υπεύθυνος ανάρτησης στην πλατφόρμα των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Και βεβαίως να μας δίνεται κατά διαστήματα όποιο εκλογικό στοιχείο ζητάμε (συμμετοχή κ.λπ.). Ζητήσαμε επίσης με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας να μας χορηγηθούν: τα πρακτικά αρχαιρεσιών, οι καταστάσεις ψηφισάντων και ο αριθμός των ψηφισάντων επί του συνόλου των συναδέλφων της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

· Επιπλέον, η πρόεδρος του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», όπως και άλλοι πρόεδροι, προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Μιχαηλίδη, για να ενημερωθεί απευθείας για τη διαδικασία των ψευδοεκλογών, αλλά ο Διευθυντής δεν …απαντάει!

· Παράλληλα, εκπρόσωποι ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α΄ Αθήνας πήγαν στη Διεύθυνση και ζήτησαν να μπουν για να ελέγξουν επί τόπου τη διαδικασία, όπως άλλωστε είναι δικαίωμα των σωματείων και όλων των συναδέλφων. Βρήκαν την πόρτα κλειστή και τον αστυνομικό να απαντάει, αφού ανέβηκε να ρωτήσει, ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν είναι μέσα και δεν μπορείτε να μπείτε! Δηλαδή απαγορεύτηκε σε εκπροσώπους Σωματείων να διαπιστώσουν πώς γίνονται οι εκλογές!

Συμπερασματικά: Οι εκλογές στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας γίνονται κεκλεισμένων των στοιχείων και των θυρών και φυσικά με πλήρη αδιαφάνεια. Επιβεβαιώνονται και με την ίδια τη διαδικασία με την οποία πραγματοποιούνται οι εκλογές αυτές όσα 48 Σύλλογοι (μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ») και 37 ΕΛΜΕ με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν όλο αυτό το διάστημα που κυβέρνηση και ΥΠΑΙΔ επιχειρούν να περάσουν τις ηλεκτρονικές εκλογές με στόχο να αλλοιώσουν και την ίδια την ψήφο των συναδέλφων και να χτυπήσουν τα σωματεία, αφού αυτός είναι ο τελικός στόχος! Τεράστια η ευθύνη των πλειοψηφιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και των παρατάξεων που συνθέτουν αυτές τις πλειοψηφίες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές και βάζουν πλάτη σε κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ και Κεραμέως να εφαρμόζουν αντεργατικά τερατουργήματα (ν. Χατζηδάκη και όχι μόνο) σε μια περίοδο μάλιστα που εντείνεται η αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

POS για τραπεζικές κάρτες
Υποχρεωτικά POS παντού από το 2024: Πληρωμές με κάρτα σε ταξί, λαϊκές αγορές και ασφαλιστές
Σε όσους δεν συμμορφωθούν με την υποχρεωτική χρήση POS έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα
Υποχρεωτικά POS παντού από το 2024: Πληρωμές με κάρτα σε ταξί, λαϊκές αγορές και ασφαλιστές