taksi_thrania_sxoleia
Πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών στις τάξεις για τις ανάγκες όλων των μαθητών - Τοποθέτησαν μπάλες τένις για να μειώσουν το θόρυβο

Δεν είναι λίγες οι φορές που η φαντασία, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών βοηθούν στην απρόσκοπτη εκπαίδευση των μαθητών.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν να γεμίσουν τα «κενά» που αφήνει το κράτος στην εκπαίδευση, φροντίζοντας για όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως.

Η εκπαιδευτικός, Καλούδη Χριστίνα, αναπληρώτρια στο Πειραματικό Δημοτικό του ΑΠΘ, είχε την έμπνευση να τοποθετήσει μπάλες τένις στα πόδια της κάθε καρέκλας, με χορηγία που έλαβε από το e-tennis, με σκοπό να μειωθεί ο θόρυβος στην τάξη, που προκαλείται από το τρίξιμο.

Παράλληλα, η μείωση θορύβου θα βοηθήσει τους μαθητές με διάσπαση ή αναπτυξιακές διαταραχές που ενδεχομένως δεν αντέχουν τον ξαφνικό ενοχλητικό ήχο του να σέρνεται μια καρέκλα στο πάτωμα και να τρίζει.

taksi_thrania_sxoleia

Σε άλλο σχολείο τοποθετήθηκαν foam roller, με στόχο την αισθητηριακή αφύπνιση παιδιού με δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας, υπερκινητικότητας κτλ. 

taksi_thrania_sxoleia

Συντάκτρια άρθρου: Ευαγγελία Ασημακοπούλου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

theatro
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου σχ. έτους 2026-27
Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2026-202
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου σχ. έτους 2026-27