Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Η ΔΟΕ ζητά την αθώωση της νηπιαγωγού στη Χίο – «Είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η διαμόρφωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος»

Σε δικαστική αίθουσα θα βρεθεί για άλλη μια φορά νηπιαγωγός στη Χίο, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, καθώς δικάζεται η έφεση για υπόθεση ατυχήματος σε μαθητή της που έγινε στη διάρκεια της σίτισης στο ολοήμερο τμήμα.

Η Διδασκαλική Ένωση Ελλάδας (ΔΟΕ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στη νηπιαγωγό και υπογραμμίζει πως «τα προβλήματα που εμφανίζονται στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία, ως αποτέλεσμα ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, δεν αντιμετωπίζονται με διώξεις και στοχοποίηση των εκπαιδευτικών. Είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζόμενους και τους μαθητές».

Στη συνέχεια, τονίζει ότι οι διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος αντιμετωπίζονται διαχρονικά με απαξίωση και ζητά την αθώωση της νηπιαγωγού.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Στήριξη σε διωκόμενη Νηπιαγωγό στην Χίο

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Νηπιαγωγό που εργάζεται σε Νηπιαγωγείο της Χίου και θα βρεθεί στο δικαστήριο στις 17 Νοεμβρίου, σε διαδικασία έφεσης έπειτα από πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Η συνάδελφος κατηγορείται άδικα λόγω ατυχήματος σε μαθητή που έγινε στην τάξη της κατά τη διάρκεια της σίτισης στο ολοήμερο τμήμα, ενώ η ίδια ήταν παρούσα και εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά της.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται στα ολοήμερα Νηπιαγωγεία, ως αποτέλεσμα ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, δεν αντιμετωπίζονται με διώξεις και στοχοποίηση των εκπαιδευτικών. Είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας η διαμόρφωση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους τους εργαζόμενους και τους μαθητές στις σχολικές μονάδες. Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικήσεις που αν υλοποιούνταν θα συνέβαλλαν στην πρόληψη και αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων. Αυτές οι διεκδικήσεις αντιμετωπίζονται διαχρονικά με απαξίωση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την αθώωση της συναδέλφου Νηπιαγωγού και την στηρίζει σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ενισχύοντας την παρουσία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», θα παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην ακροαματική διαδικασία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαζαριδης
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
Πολιτική θύελλα για τον Μακάριο Λαζαρίδη: Οι καταγγελίες για τη σύζυγό του και το «θολό» πτυχίο
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαζαρίδη: «Πόσες απατεωνιές ακόμα;» - «Ρουσφέτια και πλαστά προσόντα»
τουρκ
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
Από τους πυροβολισμούς του 14χρονου έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι
Μακελειό σε σχολείο της Τουρκίας: Εννέα νεκροί από τα πυρά 14χρονου μαθητή – Συνελήφθη ο πατέρας του
booking
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες
Η εταιρεία παραδέχθηκε την παραβίαση των συστημάτων της, η οποία οδήγησε στην υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για...
Ψηφιακός «σεισμός» στην Booking.com: Διαρροή προσωπικών δεδομένων και κίνδυνος για χιλιάδες ταξιδιώτες