ΔΟΕ: Ο κλάδος έχει ξανά γνήσιους αιρετούς σε ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ
«Ο κλάδος έχει και πάλι γνήσιους αιρετούς εκπροσώπους σε ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ», αναφέρει η ΔΟΕ για τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών, παρότι η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν συμμετείχε

«Ο κλάδος έχει και πάλι γνήσιους αιρετούς εκπροσώπους σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ, παρά τα μεγάλα ποσοστά αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές που καταγράφηκαν στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι Παρεμβάσεις όσο και η ΑΣΕ καλούσαν σε αποχή από την ηλεκτρονική διαδικασία/

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Ο κλάδος έχει και πάλι γνήσιους αιρετούς εκπροσώπους σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 

5 Νοεμβρίου 2022. Έπειτα από δύο χρόνια όπου η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επέλεξε να «εξαφανίσει» τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών  από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τοποθετώντας δοτούς στη θέση τους, ο κλάδος με υπευθυνότητα και με οδηγό την ανάγκη για διαφάνεια και έλεγχο στην άσκηση της διοίκησης, αποκτά και πάλι αιρετούς.

Το μήνυμα του κλάδου προς την πολιτική  ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι σαφές. «Τέρμα στην ασυδοσία, την αδιαφάνεια, τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων  και την καταταλαιπώρηση των εκπαιδευτικών». Με την ψήφο τους οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, στις περισσότερες περιοχές με ποσοστά συμμετοχής μεγαλύτερα αυτών που καταγράφονταν την περίοδο  που οι εκλογές γίνονταν Σάββατο χωρίς άδεια, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις  των εκλογών αντιπροσώπων Δ.Ο.Ε. (Μάιος - Ιούνιος 2022), έδωσαν ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής παρουσίας και ενότητας του κλάδου προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την Κυβέρνηση. Έδωσαν, όμως, μήνυμα «επιβεβλημένης ανάγκης για ενότητα και ευθύνη» και προς εκείνους που, εμφανίζονται να “πανηγυρίζουν” (για ποιο πράγμα άραγε;) και προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν ένα αφήγημα, που δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές αιτίες, παρουσιάζοντας, μάλιστα, πίνακες αποχής ιδιαίτερα στην Αττική, αλλά όχι της υπόλοιπης χώρας… 
Προς όλους αυτούς που μοιραία, συνέδραμαν με τη στάση τους (εκούσια ή ακούσια) τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για εκπαιδευτικούς χωρίς εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια, εκεί που αποφασίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την υπηρεσιακή τους κατάσταση, αλλά και στην ίδια την πολιτική της Κυβέρνησης, δόθηκε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα ανάκτησης και υπεράσπισης του θεσμού του αιρετού.

Από εδώ κι έπειτα, ο μόνος δρόμος θα είναι αυτός του αγώνα του κλάδου για δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια. Ουσιαστικός αγώνας υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, προάσπιση και διεκδίκηση διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και υπηρέτησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Δρόμος στον οποίο δεν έχουν θέση απειλές και διχαστικές κραυγές. Οι αιρετοί είναι κατάκτηση του κλάδου και δε θα γίνουν θυσία στον βωμό μικροπολιτικών τακτικών που με ψέματα και εκφοβισμό απέτρεψαν, δυστυχώς, πολλούς συναδέλφους από τη συμμετοχή στη μεγάλη μάχη του κλάδου.

Δεν χαρίζουμε τους αιρετούς του κλάδου σε κανέναν

Αγωνιζόμαστε για: 

• ενδυνάμωση του θεσμού του αιρετού καθώς και τη θέση τρίτου αιρετού στα υπηρεσιακά συμβούλια 
• κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης που καταστρατηγούν το Π.Δ. 1/2003 
• προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα