mousiko-sxoleio
Τι λέει το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γυμνασίου Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης για τις υποδομές του σχολείου τους - Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης καλεί σε διαμαρτυρία στις 10.30 το πρωί της Τρίτης από την πλατεία Σαπφούς.

Με μία επιστολή που απευθύνεται σε όλους και όλες οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης εκφράζουν την ανησυχία τους για όλα όσα βιώνουν με την ακαταλληλότητα του κτηρίου στην Παναγιούδα και το περιστατικό της Παρασκευής όπου έπεσαν σοβάδες, για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

«Μουσική» διαμαρτυρία για σχολείο της προκοπής

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης καλεί σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές σε πορεία διαμαρτυρίας, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, έπειτα από απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και μετά τη μία μέρα τηλεκπαίδευσης... λόγω πτώσης σοβάδων.

Ως σημείο συνάντησης ορίζεται η πλατεία Σαπφούς και ώρα αναχώρησης 10.30 π. μ. Η πορεία θα κατευθυνθεί στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης, όπου θα παραδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Παρακαλούνται οι μαθητές που επιθυμούν, να φέρουν τα μουσικά όργανα προκειμένου η διαμαρτυρία να έχει και μουσικό περιεχόμενο. Τέλος δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα την Τρίτη αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Τι λέει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Μουσικού Γυμνασίου:

Αγαπητοί κύριοι/ες

Την Παρασκευή έγινε στην αίθουσα διδασκαλίας του Γ2 Γυμνασίου ένα ατύχημα κατά το οποίο κινδύνευσαν μαθητές που την ώρα εκείνη βρίσκονταν μέσα σ’ αυτήν. Συγκεκριμένα γκρεμίστηκε ένα μεγάλο μέρος από το επίχρισμα της οροφής πέφτοντας κομμάτια του πολύ κοντά στους μαθητές και πάνω στα μουσικά όργανα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός το δεκαπενταμελές συμβούλιο του γυμνασίου εκπροσωπώντας όλα τα παιδιά ερχόμαστε να διαμαρτυρηθούμε για πολλοστή φορά για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο μας. Τα προβλήματα αυτά είχαν επισημανθεί και πριν την μετεγκατάσταση μας σ’ αυτό το χώρο. Αλλά δυστυχώς δεν ακουστήκαμε. Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλές φθορές στο κτήριο οι οποίες εγκυμονούν πολλά ατυχήματα και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Οι διάδρομοι είναι πολύ στενοί και εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση μαθητών και καθηγητών. Τα παράθυρα είναι πολύ μικρά με αποτέλεσμα οι αίθουσες διδασκαλίας να μη φωτίζονται επαρκώς καθώς αφορούν χώρους μελέτης. Η θέρμανση είναι προβληματική γιατί ο λέβητας είναι κοινός με το διπλανό συγκρότημα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βρεθεί πάντα μια λύση που να ικανοποιεί και τα δυο συγκροτήματα. Ο αύλειος χώρος είναι πολύ μικρός για το σύνολο των μαθητών που διαθέτει το σχολείο μας με συνέπεια την ώρα του διαλείμματος να υπάρχει συνωστισμός μέσα σ’ αυτόν. Η έλλειψη γηπέδου και γυμναστηρίου είναι ένα ακόμα επίσης πρόβλημα ειδικά τις μέρες με κρύο ή βροχή όπου αναγκαζόμαστε να κάνουμε γυμναστική στην είσοδο του σχολείου. Παράλληλα δεν υπάρχουν ράμπες για ΑΜΕΑ οπότε η πρόσβαση αυτών των παιδιών είναι αδύνατη ακόμη και για παιδιά που έχουν κάποιο ατύχημα. Τέλος δεν υπάρχουν αίθουσες ούτε για τα μουσικά όργανα τα οποία είναι πολύ ακριβά ούτε αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και μουσικών συνόλων/ατομικών οργάνων οι οποίες είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει σωστά ένα μουσικό σχολείο. Φυσικά δεν κάνουμε λόγο για την ύπαρξη ηχομόνωσης πουθενά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη διαρροή του ήχου σε όλο το κτήριο.

Ανακεφαλαιώνοντας εμείς τα παιδιά του μουσικού σχολείου τα οποία δαπανάμε πολλές ώρες μετακίνησης και επιπλέον ώρες εργασίας μέσα σ’ αυτό μόνο και μόνο γιατί αγαπάμε τη μουσική αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε την απαραίτητη ΑΣΦΑΛΕΙΑ και τη σωστή αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς που ευθύνονται για το κτηριακό μας πρόβλημα. Για το λόγο αυτό ζητάμε ΑΜΕΣΑ την μετεγκατάσταση του σχολείου μας σε χώρο που να τηρεί τις προϋποθέσεις για να ονομάζεται σχολείο.

Με εκτίμηση,

Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γυμνασίου Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

stamatis_kraounakis
Σταμάτης Κραουνάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Την επόμενη ημέρα θα τα βρουν μια χαρά»
«Δεν είναι αριστερά αυτό. Έχει ξεκατινιαστεί το σύστημα» είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Σταμάτης Κραουνάκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Την επόμενη ημέρα θα τα βρουν μια χαρά»
apple-books_foto_education.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη»
Συμπαράσταση στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της  Γ. Καββαδία και Ν. Χατζηανδρέου της ΕΛΜΕ Πειραιά και στην Ελένη Παπασταύρου
Εκπαιδευτικοί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη»