ekpaideutikoi_anaplirotes_kathigites
Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι υπεύθυνοι για τον τομέα Παιδείας, πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συλλόγου

Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για 6 συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τους ανaπληρωτές, κωδικοποίησε η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) κατόπιν συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με τη Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κα Χαρά Κεφαλίδου.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι υπεύθυνοι για τον τομέα Παιδείας, πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συλλόγου. Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση από τον Σύλλογό μας στη Βουλευτή και τους υπεύθυνους για τον τομέα Παιδείας ήταν τα εξής:

Τα θέματα

1. Διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

2. Επικαιροποίηση οργανικών κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

3. Κατάργηση υποβολής δικαιολογητικών πρόσληψης των αναπληρωτών κάθε χρόνο. Μείωση γραφειοκρατίας. Όλα είναι καταχωρισμένα στο ΟΠΣΥΔ.

4. Να εξεταστεί το θέμα των ιατρικών πιστοποιητικών για πρόσληψη αναπληρωτών. Ζητούμε να πραγματοποιούνται ανά τριετία.

5. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη: Η διαχείριση της τάξης πλέον είναι πολύ δύσκολη. Πληθαίνουν οι περιπτώσεις των παιδιών που χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

6. Προβλήματα στέγασης σε νησιά και δυσπρόσιτα μέρη.

Οι απαντήσεις

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν οι εξής:

1. Υποστηρίζουν τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ ως το πιο δίκαιο σύστημα διορισμών και ο μόνος τρόπος για να έχουν ελπίδα διορισμού και οι νέοι πτυχιούχοι. Δεν έχουν βρει ακόμα τη φόρμουλα διενέργειας του διαγωνισμού. Σκέφτονται την ποσόστωση, ώστε να μην αποκλείονται οι παλαιότεροι με προϋπηρεσίες, κάτι σαν το 60 - 40 που ίσχυε παλαιότερα.

2. Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων, καθώς επίσης και για τον τρόπο και το νομικό πλαίσιο που θα ορίζονται αυτά.

3. Είναι θετικοί στο να μειωθεί η γραφειοκρατία και να υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά πρόσληψης των αναπληρωτών ή να αντλούνται από το ΟΠΣΥΔ.

4. Για το θέμα των ιατρικών πιστοποιητικών θεωρούν ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο, κυρίως όσον αφορά στις ψυχιατρικές βεβαιώσεις και όχι να πραγματοποιούνται ανά τριετία.

5. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη: Θα πρέπει να εξετάζεται η αναγκαιότητα, ώστε να μη γίνεται κατάχρηση, για να δημιουργηθούν ώρες προς όφελος των εκπαιδευτικών μόνο.

6. Για τα προβλήματα στέγασης στα νησιά είπαν ότι είναι θέμα που έχει αναδειχθεί πολύ και όλοι συμφωνούν να υπάρξουν άμεσα λύσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

venzini.jpg
Ποια μέρα της εβδομάδας συμφέρει να βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο
Πολλοί οδηγοί γεμίζουν το ντεπόζιτο όποτε χρειάζεται, χωρίς να δίνουν σημασία στην ημέρα της εβδομάδας. Ωστόσο, αναλύσεις τιμών δείχνουν ότι η ημέρα...
Ποια μέρα της εβδομάδας συμφέρει να βάζετε βενζίνη στο αυτοκίνητο
Τροχαια
Μηδενική ανοχή στους δρόμους: Βροχή τα 350άρια για το κράνος
Για μία ακόμη εβδομάδα, οι έλεγχοι παραμένουν εντατικοί, με στόχο όχι απλώς την τιμωρία, αλλά τη ριζική αλλαγή νοοτροπίας γύρω από την οδική ασφάλεια.
Μηδενική ανοχή στους δρόμους: Βροχή τα 350άρια για το κράνος
astynomia (2)
Θρίλερ στη Γλυφάδα:46χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του – Είχε σκοτώσει και τη μητέρα του πριν 12 χρόνια
Νεκρός άνδρας βρέθηκε σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου - Συνελήφθη ο γιος του, είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014
Θρίλερ στη Γλυφάδα:46χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του – Είχε σκοτώσει και τη μητέρα του πριν 12 χρόνια
Δίαιτα - Χάνεις κιλά
Γιατί δεν χάνουμε βάρος: Πέντε βασικοί λόγοι και πώς να τους ξεπεράσουμε
Ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Σοφοκλής Χατζημωυσής, ειδικός στην παχυσαρκία και το στρες, εξηγεί τους κυριότερους παράγοντες που εμποδίζουν την...
Γιατί δεν χάνουμε βάρος: Πέντε βασικοί λόγοι και πώς να τους ξεπεράσουμε