kerameos
Aris OIkonomou/ SOOC
Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ το 2008 «δεν γεννούσε δικαίωμα διορισμού, αλλά για να είναι απλά επιλέξιμος», τονίζει η Νίκη Κεραμέως - Τι είπε για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, βία στα σχολεία και νέο «κύμα» κορονοϊού

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ το 2008 «δεν γεννούσε δικαίωμα διορισμού, αλλά για να είναι απλά επιλέξιμος», τονίζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά, την ώρα που οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κορονοϊό.

«Η πολιτεία αποφασίζει ανά πάσα στιγμή με ποιον τρόπο θα προσλάβει εκπαιδευτικούς. Θα κάνει διαγωνισμό; Θα κάνει πίνακες; Το 2008 είχε γίνει διαγωνισμός, ο διαγωνισμός ήταν για να είναι κάποιος επιλέξιμος ή μη, δεν γεννούσε δικαίωμα διορισμού, αλλά για να είναι απλά επιλέξιμος», σημείωσε συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως τους αδιόριστους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

«Πράγματι, ήταν κάποιοι επιλέξιμοι και από αυτούς η τότε πολιτεία αποφάσισε να προσλάβει έναν συγκεκριμένο αριθμό. Ο διαγωνισμός ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί δυνητικά να προσληφθεί κάποιος», συνέχισε.

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «όλα τα βιβλία ήταν στις θέσεις τους μέσα στο καλοκαίρι, όλα κύλησαν ομαλά. Σε επίπεδο εκπαιδευτικών έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών στα σχολεία μας εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε κάνει 25.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών την τελευταία διετία, έπειτα από 12 χρόνια που δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός».

Αναφορικά με το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών η κ. Κεραμέως επισήμανε: «Από εμάς έχει φύγει το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, πλέον τα πανεπιστήμια έχουν μπει στη διαδικασία καταβολής. Να θυμίσω ότι υπάρχουν τρία πανεπιστήμια σε ακριτικές περιοχές που υπάρχουν περισσότεροι δικαιούχοι».

Αναφορικά με την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση στην οποία καλούν τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε:

«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία. Υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για το πώς μπορεί κανείς να διεκδικήσει. Άλλο αυτό και άλλο ότι αξιώνω την μη εφαρμογή του νόμου, διότι σας θυμίζω ότι σε σειρά νομοθετημάτων όπως η αξιολόγηση, οι μέντορες και συντονιστές στα σχολεία, εκεί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες επέλεξαν να προκηρύξουν απεργία, αποχή διαρκείας, χωρίς τέλος, αξιώνοντας την μη εφαρμογή ενός νόμου. Εάν ως πολιτεία δεχόμασταν ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί απλά να μην εφαρμόζει έναν νόμο, τότε δεν είμαστε κράτος δικαίου».

Την ίδια ώρα, κατά την υπουργό, αναμένεται η επίσκεψη 30 αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

«Είμαστε προ των πυλών της επίσκεψης 30 κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων. Έρχονται για να συνάψουν νέες συνεργασίες με τα δικά μας πανεπιστήμια είτε για να εμβαθύνουν υφιστάμενες συνεργασίες. Συνεργασίες θα πει διπλά, κοινά πτυχία, καλοκαιρινά προγράμματα, ανταλλαγές καθηγητών. Ανοίγεται ένας νέος δρόμος για τους φοιτητές μας».

Για τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας στα σχολεία, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε μια έξαρση της βίας εν γένει και όχι μόνο στη χώρα μας. Κατά μερικούς συνδέεται με τους περιορισμούς του κορονοϊού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν περιστατικά σε σχολεία, δύσκολα περιστατικά».

«Δεν θα διέκρινα τα ΕΠΑΛ. Γενικότερα υπάρχουν δύσκολα περιστατικά. Το μείζον είναι να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί τα εργαλεία που προσφέρονται» επεσήμανε παράλληλα και πρόσθεσε: «Για να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις αυτές απαιτείται και άμεση ενημέρωση και στενή συνεργασία».

Αναφορικά με το νέο κύμα κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας είπε: «Βρισκόμαστε σε απόλυτη επιφυλακή, διότι είναι μια δυναμική διαδικασία». «Χρέος να κρατάμε τα σχολεία ανοιχτά, με τα πρωτόκολλα που μας δίνουν οι ειδικοί».

Το ηχητικό εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

χιονοκαταιγίδα, κακοκαιρία, χιόνια, άνθρωπος, δέντρο, παγκάκι
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Πιθανότητες για μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές
Το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί ενδοσχολικές ομάδες, στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Τι είπε ο Κυριάκος...
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές