ΑΣΕΠ
Και η ΠΕΑΔ απορρίπτει τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ - «Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι η εξουσία δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις αυθαίρετα και να ανατρέπει ξαφνικά με έναν τέτοιο τρόπο τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών»

«Όχι» σε σχέδια για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ λέει η ΠΕΑΔ.

«Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, εν όψει εθνικών εκλογών μέσα στο 2023, να δώσει σαφή και συγκεκριμένη απάντηση για τα σχέδια που επεξεργάζεται το Υπουργείο, τα οποία αφορούν στις ζωές και το μέλλον δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης και κρατούν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Παράλληλα, συμπληρώνει: «Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι η εξουσία δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις αυθαίρετα και να ανατρέπει ξαφνικά με έναν τέτοιο τρόπο τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΑΔ:

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από Γενική Συνέλευση, κάλεσε τα μέλη της να εκφράσουν την άποψή τους με τη χρήση ερωτηματολογίου, σχετικά με τα όσα διαρρέονται ήδη από τον Απρίλιο του 2022 και αναφέρονται σε ενδεχόμενη αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και διορισμού εκπαιδευτικών, με θεσμοθέτηση διαδικασιών που θα περιλαμβάνουν -εκτός των άλλων- και γραπτή εξέταση μέσω Α.Σ.Ε.Π. Οι απαντήσεις των μελών της Π.Ε.Α.Δ. κατά συντριπτική πλειοψηφία κατέδειξαν την εναντίωση απέναντι στην αλλαγή του υπάρχοντος πλαισίου πρόσληψης και διορισμού των εκπαιδευτικών. 

Το Δ.Σ. και τα μέλη της Π.Ε.Α.Δ. εκφράζουμε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας σε ενδεχόμενη αλλαγή του παρόντος συστήματος. Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, ποια σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετεί η επιλογή εκπαιδευτικών μέσω Γραπτού Διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π., όταν μάλιστα όλοι όσοι έχουμε επιλέξει αυτό το λειτούργημα έχουμε ήδη αξιολογηθεί δεκάδες φορές. 

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δια στόματος της ίδιας της Υπουργού, διαβεβαίωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι οι πίνακες της Γενικής πρόκειται να ανοίξουν εντός του 2023 και τόνισε μάλιστα ότι έχει ήδη υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Α.Σ.Ε.Π. Ωστόσο, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του παρόντος συστήματος, απάντησε πως είναι κάτι που εξετάζεται. 

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, εν όψει εθνικών εκλογών μέσα στο 2023, να δώσει σαφή και συγκεκριμένη απάντηση για τα σχέδια που επεξεργάζεται το Υπουργείο, τα οποία αφορούν στις ζωές και το μέλλον δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης και κρατούν όρθιο το εκπαιδευτικό σύστημα. Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι η εξουσία δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις αυθαίρετα και να ανατρέπει ξαφνικά με έναν τέτοιο τρόπο τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σέρρες σχολείο
Σέρρες: Με τη στήριξη ψυχολόγων ανοίγει το σχολείο-Δικαίωση ζητούν οι γονείς
Με ψυχολόγους σε κάθε τάξη ανοίγει το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών μετά τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε ένα 11χρονο παιδί - Δικαίωση και...
Σέρρες: Με τη στήριξη ψυχολόγων ανοίγει το σχολείο-Δικαίωση ζητούν οι γονείς
matina pagoni
Παγώνη: Προσοχή στον στρεπτόκοκκο - «Τον γιατρό μόνος του δεν μπορεί να τον κάνει κανείς»
Τι ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για την γρίπη, αλλά και τον στρεπτόκοκκο
Παγώνη: Προσοχή στον στρεπτόκοκκο - «Τον γιατρό μόνος του δεν μπορεί να τον κάνει κανείς»