email
Torsten Dettlaff/pexels
ΣΕΠΕ Γ.Σεφέρης: Αν συμβαίνει αυτό σήμερα, φανταστείτε τι «πανηγύρι» θα γίνει το Σάββατο 5/11 με τα προσωπικά σας δεδομένα, παραδομένα κυριολεκτικά στον οποιονδήποτε για τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία

Σοβαρή καταγγελία για διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στη Διεύθυνσης Π.Ε. Β ΄ Αθήνας για λογαριασμό των υποψήφιων στις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, κάνει ο ΣΕΠΕ Γ.Σεφέρης.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί λαμβάνουν μηνύματα στα προσωπικά τους μέιλ, υποψηφίων από συνδικαλιστικές παρατάξεις στη Β΄Αθήνας (από όμορους Συλλόγους), χωρίς να τα έχουν δώσει οι ίδιοι στους συγκεκριμένους . Τυχαίνει μάλιστα συχνά οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις που αποστέλλονται τα μηνύματα να είναι αυτές που οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν μόνο στην υπηρεσία (myschool). Δέχονται αφόρητη πίεση και θεωρούν ότι έχει γίνει παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

Ο ΣΕΠΕ ρωτά πώς απέκτησαν πρόσβαση οι υποψήφιοι σε email συναδέλφων και κάνει λόγο για σοβαρές ευθύνες της Διοίκησης.

Ολη η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

«Το ΔΣ του Συλλόγου μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ δέχεται τις τελευταίες ημέρες απανωτές καταγγελίες από συναδέλφους , οι οποίοι λαμβάνουν μηνύματα στα προσωπικά τους μέιλ, υποψηφίων από συνδικαλιστικές παρατάξεις στη Β΄Αθήνας (από όμορους Συλλόγους), χωρίς να τα έχουν δώσει οι ίδιοι στους συγκεκριμένους . Τυχαίνει μάλιστα συχνά οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις που αποστέλλονται τα μηνύματα να είναι αυτές που οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν μόνο στην υπηρεσία (myschool). Δέχονται αφόρητη πίεση και θεωρούν ότι έχει γίνει παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

Απαιτούμε από τη Διεύθυνση Β΄Αθήνας να εξηγήσει σε όλους τους εκπαιδευτικούς πώς διέρρευσαν και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους».

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Αν συμβαίνει αυτό σήμερα, φανταστείτε τι «πανηγύρι» θα γίνει το Σάββατο 5/11 με τα προσωπικά σας δεδομένα, παραδομένα κυριολεκτικά στον οποιονδήποτε για τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία!! Όταν είναι διαθέσιμα τα λινκς και τα μέιλ μας, αναρωτηθείτε με πόση «διαφάνεια !!» θα εκλεγούν αιρετοί, την ώρα μάλιστα που η εφορευτική επιτροπή κατά το ΥΠΑΙΘ , δεν έχει καν δικαίωμα πρόσβασης στους ψηφίσαντες λόγω ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων!!

Είναι στο χέρι μας να δώσουμε μια ακόμα αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση, στην υπουργό Παιδείας αλλά και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, σε όσους άλλα έλεγαν το 2020 και άλλα ισχυρίζονται τώρα, ως στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο. Έχουν γίνει τόσο φορτικοί και πιεστικοί με την προβολή τους μέσω μέιλ, είτε με sms στα τηλέφωνα που μάλλον έχουν «χάσει» την ψυχραιμία τους, εκτός από τις καρέκλες τους 2 χρόνια τώρα.

Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε την ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές γιατί είναι πολιτική επιλογή, η πιο τίμια στάση που θα κρατήσει ένας εκπαιδευτικός σήμερα για να υπερασπίσει την ύπαρξη και τη ζωντανή λειτουργία του σωματείου μας και να συμβάλει στην πάλη του κλάδου απέναντι στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης!!

Συμμετέχουμε όλοι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας σήμερα Πέμπτη 3/11 στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου στις 6 μ.μ.

Οι εκπαιδευτικοί 38 Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 37 ΕΛΜΕ που δίνουμε καθημερινά τη μάχη της μόρφωσης των μαθητών, στις 5 Νοέμβρη απέχουμε!

Ούτε ένα κλικ υπέρ της Κεραμέως και της κυβέρνησης!

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε για ζωή και εργασία με δικαιώματα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες