Κωμικοτραγικό: Το ΥΠΑΙΘ ζητά καταγραφή αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του και ετοιμάζονται ...129 καταγραφές!
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπάλληλοι ΥΠΑΙΘ: Χωρίς σαφείς οδηγίες, η καταγραφή των διαδικασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την παραλαβή ...129 (όσες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), καταγραφών, διαφορετικών τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη μορφή τους

Για γέλια και για κλάματα:  Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βάζει «τρικλοποδιά» στον εαυτό της!

Ζητά από τις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες του να καταγράψουν αναλυτικά τις διαδικασίες που διεκπεραιώνουν ανά αρμοδιότητα και ανά τμήμα τόσο για τις ίδιες, όσο και για τις υποκείμενες μονάδες τους σύμφωνα με πρόσφατο νόμο περί καταγραφής των διαδικασιών των φορέων του Δημοσίου , αλλά «ξέχασε» να δώσει οδηγίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με...χάος.

Γιατί; Επειδή χωρίς σαφείς οδηγίες, η καταγραφή των διαδικασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την παραλαβή ...129 (όσες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), καταγραφών, διαφορετικών τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη μορφή τους, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια επεξεργασίας, ανάλυσης και σύνθεσής τους. Κατ’ επέκταση, είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος για την εξαγωγή έγκυρων και αξιοποιήσιμων αποτελεσμάτων!

Το κωμικοτραγικο ενδεχόμενο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ (ΣΥΠΥΥΠ) ζητώντας «έστω και την ύστατη στιγμή, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, να διεξαχθεί από το υπουργείο σχετική τηλεδιάσκεψη ώστε αφενός να ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών μας και αφετέρου να δώσετε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα»

Με απλά λόγια οι υπαλληλοι επισημαίνουν όχι μόνο ότι το ΥΠΑΙΘ κινδυνεύει με χάος αλλά, επιπλέον, ότι δεν είναι ενήμερο για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του. Το γεγονός είχε επισημάνει πρόσφατα και η ΠΟΣΥΠ: 

«Είναι φανερό ότι υπάρχει πλήρη άγνοια και πλήρη αδυναμία της Κεντρικής Διοίκησης του ΥΠΑΙΘ, ακόμη  και στα βασικά, δηλαδή στην γνώση και στην κατανόηση των λειτουργιών και των διαδικασιών των Περιφερειακών της Υπηρεσιών, γεγονός πρωτοφανές για Κεντρική Διοίκηση Υπουργείου, σε όλο το Δημόσιο», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

Εκτακτα!

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΠΥΥΠ

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.91449/Φ2/22-07-2022 έγγραφο της Υπουργού Παιδείας, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης καλούνται να καταγράψουν τις διαδικασίες που διεκπεραιώνουν ανά αρμοδιότητα και ανά τμήμα τόσο για τις ίδιες, όσο και για τις υποκείμενες μονάδες τους, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022.

Κατανοούμε ασφαλώς ότι η καταγραφή των διαδικασιών των φορέων του Δημοσίου είναι πλέον υποχρεωτική, βάσει του άρθρου 5, παρ.2, του Ν.4795/2021 (ΦΕΚ 62/τ. Α΄/17-4-2021) και ότι σκοπός είναι ο εντοπισμός των προβλημάτων και κατ’ επέκταση η θεραπεία τους.

Ωστόσο το εν λόγω εγχείρημα καθίσταται ανεδαφικό, αφού δεν πληροί και δεν λαμβάνει υπόψη βασικές παραμέτρους όπως, η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και ο υπερβολικός φόρτος εργασίας. Κατά την τρέχουσα περίοδο, στις υπηρεσίες μας διεκπεραιώνονται διαδικασίες όπως οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών, οι εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων, οι εξετάσεις του ΚΠΓ, οι διαδοχικές προσλήψεις και τοποθετήσεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και πλήθος άλλων ζητημάτων. Και αυτά μετά από μία περίοδο με εξίσου μεγάλο φόρτο εργασίας για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, τις προσλήψεις των μονίμων και προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τις τοποθετήσεις στα σχολεία κ.α. Επιπλέον χωρίς οδηγίες και υποδείξεις, η καταγραφή των διαδικασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την παραλαβή από μέρους σας 129 (όσες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), καταγραφών, διαφορετικών τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη μορφή τους, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια επεξεργασίας, ανάλυσης και σύνθεσής τους. Κατ’ επέκταση, είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος για την εξαγωγή έγκυρων και αξιοποιήσιμων αποτελεσμάτων.

Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, να διεξαχθεί από το υπουργείο σχετική τηλεδιάσκεψη ώστε αφενός να ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών μας και αφετέρου να δώσετε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα. Επιπλέον, οφείλετε να αποστείλετε σαφείς οδηγίες και παραδείγματα συμπλήρωσης της φόρμας, αλλά και να παρέχετε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα (έστω και τηλεφωνικά).

Τέλος, τονίζουμε ότι με την πάγια λανθασμένη τακτική της Κεντρικής Διοίκησης του ΥΠΑΙΘ να αγνοεί τις απόψεις των Προϊσταμένων Τμημάτων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, που θα έπρεπε να είναι όχι μόνο συνομιλητές αλλά και συνδιαμορφωτές σε αυτόν τον σχεδιασμό, διακυβεύεται η επιτυχία του εγχειρήματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ
ΕΟΦ: Φρένο στις εξαγωγές 82 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον για τη διασφάλιση της εγχώριας επάρκειας
ΕΟΦ: «Μπλόκο» στις παράλληλες εξαγωγές για 82 φάρμακα λόγω ελλείψεων στην αγορά
ΕΟΦ: Φρένο στις εξαγωγές 82 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον για τη διασφάλιση της εγχώριας επάρκειας
Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την απάτη των 4 εκατομμυρίων
Βαρύτατο κατηγορητήριο για το κύκλωμα των αγροτικών επιδοτήσεων στην Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την απάτη των 4 εκατομμυρίων
GIO_0249.JPG
Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών

Η 1η Ημερίδα με τίτλο «Δωρεά Μυελού των Οστών: Από την Επιστήμη στον Αγώνα της Ζωής» και ο 1ος Αγώνας Δρόμου «Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος»...

Με μεγάλη επιτυχία και βαθιά συγκίνηση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας «Will You… Marrow Me?» της ΕΕΦΙΕ – Παραρτήματος Πατρών
Θεοφάνης Μαλκίδης
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»
«Χάθηκε» το εισιτήριο επιστροφής του στις ΗΠΑ – Τριήμερος αποκλεισμός για Έλληνα ακαδημαϊκό που μίλησε για γενοκτονία
Τρεις μέρες εγκλωβισμένος στις ΗΠΑ Έλληνας ακαδημαϊκός: «Εξαφανίστηκαν τα στοιχεία του ταξιδιού μου»