Τελετή της Λευκής Ποδιάς στο ΕΚΠΑ
Είναι η πρώτη φορά που η γιορτή της λευκής ποδιάς πραγματοποιείται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τους πρωτοετείς φοιτητές υποδέχτηκε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με την γιορτή της «Λευκής ποδιάς», την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Οι πρωτοετείς έλαβαν την πρώτη τους ιατρική ποδιά με το ονοματεπώνυμό τους.

Η γιορτή της «Λευκής ποδιάς», “White Coat Ceremony”, αποτελεί ιστορική παράδοση στις μεγαλύτερες ιατρικές σχολές του κόσμου και σηματοδοτεί την είσοδο των νεοεισερχομένων φοιτητών στην ιατρική επιστήμη. Είναι η πρώτη φορά που η γιορτή της λευκής ποδιάς πραγματοποιείται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τους πρωτοετείς φοιτητές καλωσόρισε στην Ιατρική Σχολή ο προέδρος της Σχολής καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος, ο οποίος είπε ότι: «Η Ιατρική Σχολή Αθηνών, η ιστορικότερη ιατρική σχολή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει χρέος παράλληλα με την ιατρική εκπαίδευση να εμφυσήσει στους μελλοντικούς γιατρούς τις Ιπποκρατικές αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού».

Τελετή Λευκής Ποδιάς στο ΕΚΠΑ

Οι καθηγητές  Δημήτριος Μπούμπας και Δημήτριος Βασιλόπουλος παρουσίασαν το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών στους φοιτητές, ενώ η Γραμματέας της Σχολής Δρ. Ελένη Βασιλοπούλου έδωσε σημαντικές οδηγίες για την διευκόλυνση των φοιτητών σε σχέση με διαδικαστικά και θέματα γραμματείας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο ιστορικός σύλλογος φοιτητών της Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αριστεύσαντες φοιτητές που αποφοίτησαν το περασμένο καλοκαίρι, ο Koυτουράτσας Τηλέμαχος του Γεωργίου, ο Κυριακόπουλος Δημήτριος του Αριστείδη και η Σιλιόγκα Ελίνα του Γεωργίου, καθώς και οι τρεις πρώτοι νεοεισαχθέντες φοιτητές η Βάβουλα Αικατερίνη του Αναστασίου, ο Αλεξανδρόπουλος Αλέξανδρος του Αργυρίου και ο Ξένος Αλκίνοος-Σπυρίδων του Ιωάννη.

Φοιτητές Ιατρικής στη βράβευση

Την Υποδοχή Πρωτοετών χαιρέτησε ο αντιπρύτανης  Διοικητικών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, η αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγήτρια Χαρά Σπηλιοπούλου και ο αναπληρωτής πρόεδρος Καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καθηγήτριες Μ. Πέππα και Υπ. Δούση-Αναγνωστοπούλου μέλη της επιτροπής “Erasmus” της Ιατρικής Σχολής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής. Εκ μέρους του τομέα Βασικών Ιατρικών Επιστημών που περιλαμβάνει τα μαθήματα των δύο πρώτων ετών φοίτησης, η Διευθύντρια του Τομέα Καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές και ευχήθηκε η γιορτή της λευκής ποδιάς να σηματοδοτήσει την αρχή μιας παραγωγικής και δημιουργικής πορείας στην επιστήμη και την κοινωνία.

Τελετή Λευκής Ποδιάς στο ΕΚΠΑ

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σχήμα φοιτητών 11ου εξαμήνου, η Κουρούση Μαριάννα, ο Κοτρώτσιος Κωνσταντίνος και ο Κουριώτης Απόστολος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

φιλιππίδης
Δίκη Φιλιππίδη: Κανένα ελαφρυντικό προτείνει η εισαγγελέας
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ούτε του σύννομου βίου που...
Δίκη Φιλιππίδη: Κανένα ελαφρυντικό προτείνει η εισαγγελέας
Κώστας Σκρέκας
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»
«Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα...
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»