ΕΚΠΑ: Ορκίστηκε η επόμενη γενιά ιατρών της Ιατρικής Σχολής 
300 φοιτητές και φοιτήτριες συμμετείχαν σε μια εμβληματική τελετή που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (185η τελετή ορκωμοσίας)

Η αξία της αναφώνησης του όρκου του πτυχιούχου της Ιατρικής Σχολής πέριξ του ιστορικού αγάλματος του Ιπποκράτη είναι μια μοναδική εμπειρία την οποία έζησαν 300 φοιτητές και φοιτήτριες την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022.

Η ορκωμοσία των τελειόφοιτων της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της ιστορικότερης Ιατρικής Σχολής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (έτος ίδρυσης 1837), για το ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 έλαβε χώρα με μια λαμπρή τελετή την οποία παρακολούθησαν περίπου 1500 άτομα στον πρόσφατα αναβαθμισμένο campus της Ιατρικής Σχολής.

iatriki-ekpa.jpg

Τα πτυχία επέδωσαν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτριος Τούσουλης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος και ο Αναπλ. Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Καθηγητής Χειρουργικής Νικόλαος Αρκαδόπουλος. Η τελετή έγινε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιατρικής Σχολής, της Προϊσταμένης και υπαλλήλων της Γραμματείας, Μελών ΔΕΠ, και τέλος, των οικογενειών και φίλων των τελειόφοιτων. Τον όρκο ανάγνωσε ο ιατρός Τηλέμαχος Κουτουράτσας, ο οποίος ολοκλήρωσε τη Σχολή με βαθμό πτυχίου 9.85.

Η νέα γενιά ιατρών αναμένεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος με ευσυνειδησία, αλληλεγγύη και ήθος συνεχίζοντας μια ιστορία 185 ετών, την οποία πρώτος ξεκίνησε ο Αναστάσιος Γούδας, ως πρώτος απόφοιτος του Πανεπιστημίου και πρώτος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής.

4.jpg

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και φέτος η Ιατρική Σχολή Αθηνών ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των νεοεισελθέντων φοιτητών και φοιτητριών έχοντας για μία ακόμη φορά την υψηλότερη βάση εισαγωγής μεταξύ όλων των Τμημάτων σε όλα τα επιστημονικά πεδία (18.800 μόρια). Μάλιστα η «πρώτη των πρώτων», η Κατερίνα Βάβουλα από τη Νάξο πέτυχε τον εξαιρετικό βαθμό των 19.660 μορίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις κερδίζοντας πρώτη την εισαγωγή στην Ιατρική του ΕΚΠΑ.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος κλείνοντας την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσία ανέφερε: «Σας υποδεχτήκαμε ως τους πρώτους των πρώτων και σας παραδίδουμε ως τους καλύτερους ιατρούς. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, είστε η οικογένεια μας, είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Σχολής μας. Μια ευχή: Να γίνετε καλύτεροι από τους δασκάλους σας, καλύτεροι ιατροί, καλύτεροι ερευνητές και καλύτεροι άνθρωποι».

5.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια