σχολείο
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πήγαινε, πηγαίνει και θα συνεχίσει να πηγαίνει στα σχολεία για να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς, αφού τα σχολεία είναι ο φυσικός συνδικαλιστικός χώρος δράσης του σωματείου

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας ότι συνεχίζει την αυταρχική της συμπεριφορά. Μετά την κλήση της αστυνομίας, με αφορμή την παρουσία του προέδρου της ΕΛΜΕ στο σχολείο, προχώρησε στην υποβολή αναφοράς εναντίον του, την οποία μάλιστα κοινοποιεί στο Υπουργείο παιδείας και στην Εισαγγελία Κέρκυρας! 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για την αναφορά Διευθύντριας ενάντια στην ΕΛΜΕ

Η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου συνεχίζει την αυταρχική της συμπεριφορά. Μετά την κλήση της αστυνομίας, με αφορμή την παρουσία του προέδρου της ΕΛΜΕ στο σχολείο, προχώρησε στην υποβολή αναφοράς εναντίον του, την οποία μάλιστα κοινοποιεί στο Υπουργείο παιδείας και στην Εισαγγελία Κέρκυρας! Στην αναφορά αυτή εμπλέκει και μια σειρά άλλους εκπαιδευτικούς, κατά την άποψη μας άνευ λόγου και αιτίας (αφού η αναφορά είναι εναντίον του προέδρου της ΕΛΜΕ), τους οποίους θεωρούμε ότι κατηγορεί και προσβάλλει με διάφορους και ποικίλους τρόπους.

Η ΔΔΕ Κέρκυρας, έπειτα από έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, επιδεικνύοντας και οι δύο υπηρεσίες ταχύτατα αντανακλαστικά στην περίπτωση αυτή, απέστειλε έγγραφο ζητώντας τη «διατύπωση των απόψεων» του προέδρου της ΕΛΜΕ, ως απάντηση στην αναφορά της Κας Βουσολίνου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αποφάσισε ομόφωνα, να αποστείλει το παρακάτω κείμενο, ως απάντηση, στο έγγραφο της ΔΔΕ και στην αναφορά της Κας Βουσολίνου:

«Σε συνέχεια του από 11/10/2022 έγγραφου, καταρχάς,  σας ενημερώνουμε ότι το παρόν αποτελεί συλλογική απάντηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας,  δεδομένου ότι η παρουσία κάθε μέλους του ΔΣ στα σχολεία δεν είναι ατομική - προσωπική απόφαση των μεμονωμένων μελών του ΔΣ, αλλά εντάσσεται και αποτελεί προϊόν της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας. Συνεπώς, το αυτό σημείωμα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει το χαρακτήρα απολογίας  προς την διοίκηση, αφού  τα συνδικαλιστικά όργανα λογοδοτούν στα μέλη τους, μέσω πάντα των θεσμοθετημένων διαδικασιών.

Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά, χρησιμοποιώντας αυτούσιο μέρος ανακοίνωσης για το γεγονός της παρουσίας του προέδρου της ΕΛΜΕ στους χώρους του 3ου και 4ου Γυμνασίου ότι:

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πήγαινε, πηγαίνει και θα συνεχίσει να πηγαίνει στα σχολεία για να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς, αφού τα σχολεία είναι ο φυσικός συνδικαλιστικός χώρος δράσης του σωματείου. Είναι ο χώρος εργασίας μας. Σε καμία περίπτωση σκοπός μας δεν είναι να διαταράσσεται το κλίμα στα σχολεία. Το αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός, ότι σε όλα –πλην ενός- τα σχολεία, είμαστε ευπρόσδεκτοι από όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους.

Σημειώνεται ότι  η ανακοίνωση μας αυτή υιοθετήθηκε ήδη και αποτελεί ανακοίνωση και του Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Επίσης και με δεδομένο, ότι στην αναφορά της Κας Βουσολίνου γίνεται μνεία σε μια σειρά από συναδέλφους μας, δηλώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα κοινοποιήσει την αναφορά της στους εν λόγω συναδέλφους, προκειμένου να λάβουν τα όποια μέτρα θεωρούν απαραίτητα για την προστασία της προσωπικότητάς τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
SOS για τα σχολεία της Πρέβεζας: Ζητούν τεχνικούς ασφαλείας και ψηφιακή συντήρηση των υποδομών
Τεχνικός Ασφαλείας σε κάθε σχολείο - Η πρόταση που στηρίζει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών
SOS για τα σχολεία της Πρέβεζας: Ζητούν τεχνικούς ασφαλείας και ψηφιακή συντήρηση των υποδομών
ekpa
«Ορκίστηκαν» οι μικροί φοιτητές: Ολοκληρώθηκε το Παιδικό Πανεπιστήμιο 2026 στο ΕΚΠΑ
400 μαθητές γνώρισαν τον κόσμο της επιστήμης μέσα από πειράματα, δράσεις και διαδραστικά μαθήματα
«Ορκίστηκαν» οι μικροί φοιτητές: Ολοκληρώθηκε το Παιδικό Πανεπιστήμιο 2026 στο ΕΚΠΑ
Τιμητική συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΚΠΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνιδρυτής του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων
Τιμητική συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΚΠΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνιδρυτής του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων
κηδει
Σάλος σε κηδεία: Δύο «σύζυγοι» πιάστηκαν στα χέρια πάνω από το φέρετρο του κοινού τους εραστή
Μαλλιοτράβηγμα πάνω από τον νεκρό – Έμαθαν στην κηδεία ότι μοιράζονταν τον ίδιο άνδρα
Σάλος σε κηδεία: Δύο «σύζυγοι» πιάστηκαν στα χέρια πάνω από το φέρετρο του κοινού τους εραστή