ξυλομπογιές
Aνάρτηση αξόνων αξιολόγησης από τον διευθυντή/ντρια αντίθετη με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι πράξη παράνομη και αντιδημοκρατική.

Κατά 100% (44 στα 44) τα Δημοτικά σχολεία του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ "Η Αθηνά" και 90% μέχρι στιγμής τα νηπιαγωγεία αντιστέκονται στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με ενιαίο τρόπο, ύστερα από αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Η Αθηνά" καλεί τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/ους  να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, να τις καταγράψουν στα πρακτικά, όπως φαίνεται στο σχέδιο πρακτικού που απεστάλη από σύλλογο Αθηνά και ΔΟΕ (άξονες, συντονιστές, μία ομάδα όλοι οι συνάδελφοι) και να αναρτήσουν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ό,τι ακριβώς αποφασίστηκε. Με δημοκρατική ευθύνη να ενημερώσουν τους συντονιστές που ορίστηκαν και τους συναδέλφους για τις αναρτήσεις.

Παράλληλα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Η Αθηνά" επισημαίνει ότι ανάρτηση αξόνων αξιολόγησης από τον διευθυντή/ντρια αντίθετη με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι πράξη παράνομη και αντιδημοκρατική.

Και τονίζει: "Η διαφωνία στην απόφαση της πλειοψηφίας ενός συλλόγου διδασκόντων για τα ενιαία κείμενα είναι σεβαστή, μπορεί να καταγραφεί στο πρακτικό, εάν έτσι επιθυμεί ο μειοψηφών ή μειοψηφούντες συνάδελφοι, αλλά η σχολική μονάδα αναρτά μόνο τα κείμενα που αποφασίστηκαν σε όλους τους άξονες. Οι μειοψηφούντες δεν συγκροτούν διαφορετικές ομάδες, γιατί αυτός είναι ένας δόλιος και παράνομος τρόπος παραχάραξης της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων και καταγραφής της σχολικής μονάδας σε τροχιά αξιολόγησης".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ "Η Αθηνά"

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ:

 100% (44 στα 44) στα Δημοτικά σχολεία του συλλόγου Αθηνά  και 90% μέχρι στιγμής στα νηπιαγωγεία

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ

Κατά 100% (44 στα 44) τα Δημοτικά σχολεία του συλλόγου Αθηνά και 90% μέχρι στιγμής τα νηπιαγωγεία αντιστέκονται στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με ενιαίο τρόπο, ύστερα από αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους σε όλες τις σχολικές μονάδες, από όποια θέση, για την αποφασιστική στάση τους και την αποφασιστική στήριξη της συλλογικής προσπάθειας!

Εφιστούμε την προσοχή όλων απέναντι σε απόπειρες παραχάραξης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων με δόλιους και παράνομους τρόπους οι οποίοι εκπορεύονται από το μηχανισμό του Υπουργείου που έχει θορυβηθεί από τη αποφασιστική, αγέρωχη και αξιοπρεπή στάση των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/ους  να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, να τις καταγράψουν στα πρακτικά, όπως φαίνεται στο σχέδιο πρακτικού που απεστάλη από σύλλογο Αθηνά και ΔΟΕ (άξονες, συντονιστές, μία ομάδα όλοι οι συνάδελφοι) και να αναρτήσουν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ό,τι ακριβώς αποφασίστηκε. Με δημοκρατική ευθύνη να ενημερώσουν τους συντονιστές που ορίστηκαν και τους συναδέλφους για τις αναρτήσεις.

Ανάρτηση αξόνων αξιολόγησης από τον διευθυντή/ντρια αντίθετη με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι πράξη παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική.

Η διαφωνία στην απόφαση της πλειοψηφίας ενός συλλόγου διδασκόντων για τα ενιαία κείμενα είναι σεβαστή, μπορεί να καταγραφεί στο πρακτικό, εάν έτσι επιθυμεί ο μειοψηφών ή μειοψηφούντες συνάδελφοι, αλλά η σχολική μονάδα αναρτά μόνο τα κείμενα που αποφασίστηκαν σε όλους τους άξονες. Οι μειοψηφούντες δεν συγκροτούν διαφορετικές ομάδες, γιατί αυτός είναι ένας δόλιος και παράνομος τρόπος παραχάραξης της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων και καταγραφής της σχολικής μονάδας σε τροχιά αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν κανένα πρακτικό που δεν αποτυπώνει και δεν οδηγεί σε υλοποίηση την απόφασή τους για τα κείμενα  και να καταγγείλουν άμεσα κάθε απόπειρα παραχάραξης της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάτια
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους βοηθάει στη λίπανση, το καθάρισμα και την ενυδάτωση των ματιών
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)