ξυλομπογιές
Aνάρτηση αξόνων αξιολόγησης από τον διευθυντή/ντρια αντίθετη με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι πράξη παράνομη και αντιδημοκρατική.

Κατά 100% (44 στα 44) τα Δημοτικά σχολεία του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ "Η Αθηνά" και 90% μέχρι στιγμής τα νηπιαγωγεία αντιστέκονται στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με ενιαίο τρόπο, ύστερα από αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Η Αθηνά" καλεί τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/ους  να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, να τις καταγράψουν στα πρακτικά, όπως φαίνεται στο σχέδιο πρακτικού που απεστάλη από σύλλογο Αθηνά και ΔΟΕ (άξονες, συντονιστές, μία ομάδα όλοι οι συνάδελφοι) και να αναρτήσουν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ό,τι ακριβώς αποφασίστηκε. Με δημοκρατική ευθύνη να ενημερώσουν τους συντονιστές που ορίστηκαν και τους συναδέλφους για τις αναρτήσεις.

Παράλληλα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Η Αθηνά" επισημαίνει ότι ανάρτηση αξόνων αξιολόγησης από τον διευθυντή/ντρια αντίθετη με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι πράξη παράνομη και αντιδημοκρατική.

Και τονίζει: "Η διαφωνία στην απόφαση της πλειοψηφίας ενός συλλόγου διδασκόντων για τα ενιαία κείμενα είναι σεβαστή, μπορεί να καταγραφεί στο πρακτικό, εάν έτσι επιθυμεί ο μειοψηφών ή μειοψηφούντες συνάδελφοι, αλλά η σχολική μονάδα αναρτά μόνο τα κείμενα που αποφασίστηκαν σε όλους τους άξονες. Οι μειοψηφούντες δεν συγκροτούν διαφορετικές ομάδες, γιατί αυτός είναι ένας δόλιος και παράνομος τρόπος παραχάραξης της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων και καταγραφής της σχολικής μονάδας σε τροχιά αξιολόγησης".

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ "Η Αθηνά"

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ:

 100% (44 στα 44) στα Δημοτικά σχολεία του συλλόγου Αθηνά  και 90% μέχρι στιγμής στα νηπιαγωγεία

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ

Κατά 100% (44 στα 44) τα Δημοτικά σχολεία του συλλόγου Αθηνά και 90% μέχρι στιγμής τα νηπιαγωγεία αντιστέκονται στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με ενιαίο τρόπο, ύστερα από αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους σε όλες τις σχολικές μονάδες, από όποια θέση, για την αποφασιστική στάση τους και την αποφασιστική στήριξη της συλλογικής προσπάθειας!

Εφιστούμε την προσοχή όλων απέναντι σε απόπειρες παραχάραξης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων με δόλιους και παράνομους τρόπους οι οποίοι εκπορεύονται από το μηχανισμό του Υπουργείου που έχει θορυβηθεί από τη αποφασιστική, αγέρωχη και αξιοπρεπή στάση των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/ους  να περιφρουρήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, να τις καταγράψουν στα πρακτικά, όπως φαίνεται στο σχέδιο πρακτικού που απεστάλη από σύλλογο Αθηνά και ΔΟΕ (άξονες, συντονιστές, μία ομάδα όλοι οι συνάδελφοι) και να αναρτήσουν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ό,τι ακριβώς αποφασίστηκε. Με δημοκρατική ευθύνη να ενημερώσουν τους συντονιστές που ορίστηκαν και τους συναδέλφους για τις αναρτήσεις.

Ανάρτηση αξόνων αξιολόγησης από τον διευθυντή/ντρια αντίθετη με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι πράξη παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική.

Η διαφωνία στην απόφαση της πλειοψηφίας ενός συλλόγου διδασκόντων για τα ενιαία κείμενα είναι σεβαστή, μπορεί να καταγραφεί στο πρακτικό, εάν έτσι επιθυμεί ο μειοψηφών ή μειοψηφούντες συνάδελφοι, αλλά η σχολική μονάδα αναρτά μόνο τα κείμενα που αποφασίστηκαν σε όλους τους άξονες. Οι μειοψηφούντες δεν συγκροτούν διαφορετικές ομάδες, γιατί αυτός είναι ένας δόλιος και παράνομος τρόπος παραχάραξης της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων και καταγραφής της σχολικής μονάδας σε τροχιά αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υπογράψουν κανένα πρακτικό που δεν αποτυπώνει και δεν οδηγεί σε υλοποίηση την απόφασή τους για τα κείμενα  και να καταγγείλουν άμεσα κάθε απόπειρα παραχάραξης της.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

freideriki
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
Σοβαρή καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) Δημήτρη Κουφοβασίλη για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοί...
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
ΛΕΜΟΝΙΑ-2
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια
Πώς τα αποθηκεύουμε συνήθως; Μόλις τα αγοράσουμε από το μανάβικο ή το σουπερμάρκετ, τα φυλάσσουμε απευθείας μέσα στο ψυγείο μας. Αυτό είναι μέγα...
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια