Εκπαίδευση
«Η αυθαιρεσία ΥΠΑΙΘ/Διοίκησης δε θα περάσει» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε.

«Από πηγές και «λαγούς» του ΥΠΑΙΘ διαρρέονται φήμες για υποτιθέμενη υποχρεωτική ατομική αξιολόγηση των προς μονιμοποίηση εκπαιδευτικών» υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στοχευμένη επιχείρηση εκφοβισμού των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο πειθάρχησης και υποταγής της αξιολόγησης» προσθέτουν.

Τέλος, ζητούν να μονιμοποιηθούν άμεσα οι 4.500 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε.:

Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων!

Η αυθαιρεσία ΥΠΑΙΘ/Διοίκησης δε θα περάσει

Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν επιτέλους οι πρώτες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού μετά από πολλά χρόνια μηδενικών διορισμών. Οι διορισμοί αυτοί βέβαια, είναι ελάχιστοι μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης, γεγονός που αποδεικνύεται από τις προσλήψεις 40.000 αναπληρωτών. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ελαστική εργασία ως μόνιμη πολιτική επιλογή και μάλιστα επιθυμεί να συνδέσει εκβιαστικά τους διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις με την προσπάθεια επιβολής της ατομικής αξιολόγησης, μέσω του ν.4823, θεωρώντας τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών αυτών ως πιο «ευάλωτες» λόγω της εργασιακής επισφάλειας την οποία υφίστανται.

Στις 19/8/2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία «δόκιμης» υπηρεσίας των εκπαιδευτικών ΕΑΕ που διορίσθηκαν το 2020. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί στην πραγματικότητα εργάζονται ήδη 5, 10 ή και 15 χρόνια στα δημόσια σχολεία από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Όλοι ανέμεναν πως οι διευθύνσεις εκπαίδευσης θα διεκπεραιώσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία της μονιμοποίησης χωρίς καθυστερήσεις, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα και ως οφείλουν σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα (παρ.3 του άρθρου 40, του Ν.3528/2007).

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μια σειρά από ΔΙΠΕ έχουν ήδη προχωρήσει στην έκδοση των αντίστοιχων Διεκπεραιωτικών Πράξεων για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση του συνόλου των διορισθέντων του ΄20 που υπηρετούν σε αυτές, μια σειρά άλλων ΔΙΠΕ είτε κωλυσιεργούν, είτε ακόμα χειρότερα αρνούνται να πράξουν το προβλεπόμενο καθήκον τους (στις 19/10/22 λήγει το περιθώριο των 2 μηνών που ο νόμος ορίζει ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες). Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα στελέχη της διοίκησης επικαλούνται προφορικές οδηγίες από στελέχη του Υπουργείου, ώστε να μην προχωρήσουν οι μονιμοποιήσεις. Οι οδηγίες αυτές δεν έχουν καμία νομική βάση και διοικητική ισχύ. Ταυτόχρονα,  από πηγές και «λαγούς» του ΥΠΑΙΘ διαρρέονται φήμες για υποτιθέμενη υποχρεωτική ατομική αξιολόγηση των προς μονιμοποίηση εκπαιδευτικών.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στοχευμένη επιχείρηση εκφοβισμού των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο πειθάρχησης και υποταγής της αξιολόγησης.

Κανείς/καμία όμηρος στις πολιτικές φαντασιώσεις της ατομικής αξιολόγησης:

Οι διατάξεις του ν.4823 που αφορούν στην ατομική αξιολόγηση, δεν έχουν εφαρμοστεί σε κανένα στάδιο και επίπεδο. Στην οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής το εκπαιδευτικό κίνημα όπως έχει κάνει και στο παρελθόν θα απαντήσει και θα την αποτρέψει.

Σε κάθε περίπτωση, διοικητικά και νομικά οι ΔΙΠΕ/ΔΙΔΕ σε όλη τη χώρα έχουν υπηρεσιακό καθήκον να προχωρήσουν άμεσα στις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Καμία υποχρέωση ατομικής αξιολόγησης δεν προκύπτει ως προϋπόθεση από κανέναν νόμο. Όσες δεν το κάνουν, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, είναι υπόλογες και έκθετες. Θα βρεθούν απέναντι από τη δυναμική απάντηση του κλάδου, αλλά και αντιμέτωπες με όλες τις νομικές και πειθαρχικές ευθύνες που τους αναλογούν.

Δε θα αφήσουμε κανέναν/μια συνάδελφο μόνο/η απέναντι στη Διοίκηση. Δεν θα επιτρέψουμε στις ανεκπλήρωτες πολιτικές φαντασιώσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να σταθούν εμπόδιο στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα που προκύπτουν ρητά από τη νομοθεσία. Καλούμε άμεσα τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ να οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις στις ΔΙΠΕ ανά περιφέρεια, και να επιληφθούν του ζητήματος συνδικαλιστικά και νομικά,. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα επιβάλλει τις αυτοδίκαιες μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών με κάθε μέσο, πολιτικο-συνδικαλιστικό και νομικό!

Απαιτούμε:

να μονιμοποιηθούν άμεσα οι 4.500 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

 Αγωνιζόμαστε για:

την κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο) που δημιουργεί ένα συνεχές κυνήγι συλλογής προσόντων, απαξιώνοντας πλήρως το πτυχίο ΑΕΙ, και ενισχύει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους.

μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των αναγκών με άμεσο διορισμό-μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. 

τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες σε όλα τα σχολεία, νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

την κατάργηση των ν.4692 και 4823 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου.

Απέναντι στον διοικητισμό, τον φόβο και την  υποταγή

Ανυποχώρητος αγώνας για  σταθερή μόνιμη  εργασία και δικαιώματα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Πρότυπα και Πειραματικά: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών
Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Πρότυπων και Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων για το...
Πρότυπα και Πειραματικά: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών
δικαστήριο
Θεσσαλονίκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - Τι ποινή του επιβλήθηκε
Σε κάθειρξη καταδικάστηκε 35χρονος στη Θεσσαλονίκη που είχε δολοφονήσει την μητέρα του
Θεσσαλονίκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο μητροκτόνος της Χαλκηδόνας - Τι ποινή του επιβλήθηκε