Επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς – Βανδαλισμοί σχολείων
Η ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης τόσο στο θέμα της πανδημίας όσο και στην άνδρωση του φαινομένου του φασισμού μας οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.

Με αφορμή την απαράδεκτη τραμπουκική και φασιστική ενέργεια της ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στο Αιγίνιο Πιερίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Πύργου σημειώνει την ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής και καταδικάζει τα αυξημένα φαινόμενα βίας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στα σχολεία όλης της επικράτειας

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Πύργου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ &ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ     
                                                                                                                  

Θέμα: Επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς – Βανδαλισμοί σχολείων


Η απαράδεκτη τραμπουκική και φασιστική ενέργεια της εισβολής ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», γνωστών σε όλους μας αρνητών των επιστημονικών δεδομένων και πάντων όσων δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν τις επιπτώσεις του  αντιεπιστημονικού ανορθολογισμού, στον χώρο του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας, όπου αφού προπηλάκισαν, φόρεσαν χειροπέδες στον διευθυντή και με περισσό θράσος τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα μπροστά στα μάτια δεκάδων ανήλικων μαθητών, προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών.

Προσβάλλεται ο εκπαιδευτικός που σε τέτοιες περιόδους κρίσης έχει αναλάβει, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, το βαρύ κοινωνικό φορτίο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και ασφαλούς λειτουργίας του δημόσιου σχολείου. 

Η ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης τόσο στο θέμα της πανδημίας όσο και στην άνδρωση του φαινομένου του φασισμού μας οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.

Όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, στρώνει το έδαφος να αναπτύσσονται ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις, τόσο στα σχολεία όσο και γενικότερα στην κοινωνία. Αφήνει χώρο να δρουν ανενόχλητες τέτοιες φασιστικές ομάδες και έτσι θεριεύουν  τα «άνθη του κακού» στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τον φασισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό.

Τα μορφώματα αυτά αποτελούν «βολικό αντίπαλο» για την κυβέρνηση ώστε η ίδια να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες της για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμή γινόμαστε όλοι μας θεατές των βανδαλισμών στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, οι οποίοι συμπίπτουν χρονικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και προστίθενται στα αυξημένα φαινόμενα βίας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στα σχολεία όλης της επικράτειας. Ας μην ξεχνάμε ότι η βία εδράζεται στις οικονομικές και κοινωνικές δομές και τα παιδιά δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να «αναπαράγουν την ενδοοικογενειακή βία, τα κοινωνικά αδιέξοδα και τιςανεπάρκειες του εκπαιδευτικού συστήματος, μέσα στο ίδιο το σχολικό περιβάλλον».
       
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  καταδικάζει και τα δύο γεγονότα και στηρίζει κάθε εκπαιδευτικό που καλείται να αντιμετωπίσει παρόμοιες συμπεριφορές και ενέργειες, οι οποίες είναι απόρροια της επιλογής της επανειλημμένης στοχοποίησης των εκπαιδευτικών από κυβερνήσεις και καθοδηγούμενα Μ.Μ.Ε.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να θωρακίσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς και να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία του δημόσιου σχολείου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
Συνάντηση του Πρύτανη με τη φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki: Παρουσίαση του νέου πρότζεκτ με το οποίο η ομάδα θέτει υποψηφιότητα για χρυσό μετάλλιο...
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
σχολεία
Ένωση Γονέων Χανίων: Για τα σχέδια μετεγκατάστασης σχολείων - «Δε θα μας πιάσετε στον ύπνο»
Τι αναφέρει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων για το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της πόλης
Ένωση Γονέων Χανίων: Για τα σχέδια μετεγκατάστασης σχολείων - «Δε θα μας πιάσετε στον ύπνο»