sxoleio aithousa
Nikos Libertas / SOOC
Έναν ακόμα βανδαλισμό σχολείου καταγγέλλουν γονείς - «Είναι επιτακτική η ανάγκη εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών για την εκπαιδευτική διαδικασία και την ασφάλεια των παιδιών μας»

Το βανδαλισμό του Γυμνασίου Γουβών κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στο σχολείο μας. Μάλιστα αυτός ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που εμείς οι γονείς έχουμε ζητήσει από τον Δήμαρχο Χερσονήσου να προσληφθεί σχολικός φύλακας, ώστε να μπορεί να γίνεται επίβλεψη του σχολείου και τις απογευματινές ώρες, που οι εξωτερικοί χώροι μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μαθητές για άθληση. Δυστυχώς το αίτημά μας απορρίφθηκε από τη δημοτική αρχή με κριτήριο το κόστος», αναφέρουν οι γονείς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γουβών καταδικάζουμε τον βανδαλισμό που υπέστη από αγνώστους το σχολικό κτίριο κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στο σχολείο μας. Μάλιστα αυτός ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που εμείς οι γονείς έχουμε ζητήσει από τον Δήμαρχο Χερσονήσου να προσληφθεί σχολικός φύλακας, ώστε να μπορεί να γίνεται επίβλεψη του σχολείου και τις απογευματινές ώρες, που οι εξωτερικοί χώροι μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μαθητές για άθληση. Δυστυχώς το αίτημά μας απορρίφθηκε από τη δημοτική αρχή με κριτήριο το κόστος! 

Επιπλέον, το σχολείο βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που χωρίς επίβλεψη μπορεί εύκολα να παραβιαστεί. Μάλιστα το γεγονός ότι η ίδια του η περίφραξη είναι εντελώς πρόχειρη με συρματόπλεγμα και όχι με φράχτη με κάγκελα βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τους μαθητές, καθώς μπορεί να μπαινοβγαίνει ο καθένας ακόμα και σε ώρες λειτουργίας του σχολείου. Η ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση είναι που δημιουργεί αντικειμενικά το έδαφος για τα απαράδεκτα περιστατικά βανδαλισμών.

Η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για αυτή την κατάσταση συνολικής έλλειψης οποιασδήποτε φύλαξης του σχολείου, που οι γονείς έχουμε επισημάνει πολλές φορές. 

Απαιτείται εδώ και τώρα η δημοτική αρχή να πάρει μέτρα για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και όλων όσοι το επισκέπτονται για να αθληθούν, δεδομένης και της έλλειψης χώρων άθλησης στην περιοχή. Και σίγουρα η λύση δεν είναι ούτε οι κάμερες ούτε οι ιδιωτικές εταιρείες security. Είναι επιτακτική ανάγκη να φωτιστεί επαρκώς ο χώρος με ρευματοδότηση από το δίκτυο δημόσιου φωτισμού και όχι από τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Να προσληφθούν σχολικοί φύλακες σε 24ωρη βάση, με προσωπικό αποτελούμενο από εργαζόμενους του Δήμου και όχι εταιρείες security. Να γίνει άμεσα η περίφραξη του σχολείου. 

Η ασφάλεια των παιδιών μας και του σχολείου είναι ζητήματα πρώτης γραμμής! Δεν χωρούν αναβολή και δικαιολογίες. 

Το ίδιο ισχύει και για τα ζητήματα συντήρησης του σχολικού κτιρίου που λειτουργεί στα κτίρια της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, χωρίς καμία σύγχρονη και ασφαλή υποδομή, χωρίς συντήρηση των κτιρίων για χρόνια, με χώρους εντελώς ακατάλληλους για σχολική στέγη. 

Είναι επιτακτική η ανάγκη εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών για την εκπαιδευτική διαδικασία και την ασφάλεια των παιδιών μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι κάθε σχολείο πρέπει να έχει λυμένα τα παραπάνω ζητήματα, ως τα πλέον αυτονόητα σε μια σύγχρονη κοινωνία που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν άλματα, για να επιτελέσει το μορφωτικό του ρόλο και τη διαπαιδαγωγητική του αποστολή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer.jpg
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Δημοφιλές διατροφικό μοτίβο ενδεχομένως να μπορεί να αναστρέψει την εξέλιξη της άνοιας και να μειώσει τις διαταραχές μνήμης
Αλτσχάιμερ: Η δημοφιλής διατροφή που φρενάρει την άνοια και δυναμώνει τη μνήμη
Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες