Thumbnail
Παραμένει τριτοκοσμική η κατάσταση που επικρατεί στην μεταφορά μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης

Καμία λύση δεν έδωσαν ακόμα οι υπεύθυνοι (κυβέρνηση-Περιφέρεια Ι.Ν.) στο πρόβλημα που έθεσε από τις 28 Σεπτεμβρίου η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης για όσα συμβαίνουν με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.

Οπως κατήγγειλε η ΕΛΜΕ, λόγω της αιφνίδιας απόφασης της Κυβέρνησης τον Ιούλιο 2022 να καταργήσει την δυνατότητα των παρατάσεων των συμβάσεων που ίσχυε μέχρι τώρα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, δεν έχει ακόμη υπογραφεί νέα σύμβαση από την ΠΙΝ, προκειμένου να μεταφέρει ένα σημαντικό κομμάτι μαθητών του σχολείου.

Το κενό αυτό μέχρι σήμερα το καλύπτουν οι ίδιοι οι μαθητές που με τα πόδια βαδίζουν περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό «Καλάτα» (στην πηγή «Κέρια» ) που τους αφήνει το ΚΤΕΛ, μέχρι το χωριό «Σκοινέας» όπου λειτουργεί το σχολείο (!!!) Το καλύπτουν επίσης κάποιες φορές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που τους μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους!!!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με την πρόσφατη νεροποντή στις 27/9/2022 οι μαθητές περπατώντας το συγκεκριμένο χιλιόμετρο για να φτάσουν στο σχολείο, καταβράχηκαν πριν ακόμη φτάσουν σε αυτό, με αποτέλεσμα οι γονείς να κληθούν να τους πάρουν ξανά στο σπίτι για να τους στεγνώσουν !!!

Μέχρι σήμερα λοιπόν, λύση στο πρόβλημα δεν δόθηκε με αποτέλεσμα η ΕΛΜΕ να εκδώσει νέα ανακοίνωση, καλώντας εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τους γονείς σε κοινό μέτωπο προκειμένου να διεκδικήσουμε δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά, χωρισμό των πολυπληθών τμημάτων, αύξηση των λειτουργικών δαπανών, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς

Η νέα ανακοίνωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Δώστε επιτέλους τέλος στην «Οδύσσεια» των μαθητών του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης!

Ένα μήνα μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και μετά από αλλεπάλληλες αναφορές της διεύθυνσης του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης αλλά και καταγγελίες της ΕΛΜΕ –ΚΙ, εξακολουθούν οι υπεύθυνοι (κυβέρνηση-Περιφέρεια Ι.Ν.), να αφήνουν κάποιους μαθητές χωρίς δωρεάν μεταφορές, λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης υπογραφής των απαιτούμενων συμβάσεων.

Το αποτέλεσμα αυτής της ανάλγητης πολιτικής είναι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού της Αγίας Θέκλης, είτε να διανύουν χιλιόμετρα για να φθάσουν στο σχολείο και στο σπίτι ακόμη και βρεγμένοι, είτε να μεταφέρονται δωρεάν με το ΚΤΕΛ όπου αυτό είναι δυνατόν, είτε να πληρώνουν οι γονείς ΤΑΧΙ για την μεταφορά των παιδιών τους, είτε να τους μεταφέρουν οι ίδιοι οι γονείς και οι καθηγητές τους, χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την εργασία τους. (π.χ. οι μαθητές από τα χωριά Χαυδάτα, Καμιναράτα, Δαμουλιανάτα).

Σε ένα σχολείο που, μετά την καταστροφή του από τους σεισμούς του 2014, στεγάζεται ακόμη σε ένα μικρό παλαιό κοινοτικό γραφείο στο χωριό «Σχινιάς» και περιμένει ακόμη το τέλος της επισκευής του, δίνεται ένα ακόμη χτύπημα, αυτό της προβληματικής μεταφοράς των μαθητών του, κάνοντας την λειτουργία του μια οδύσσεια.

Αυτή η «κανονικότητα», τσαλακώνει τις θριαμβολογίες της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ., ότι τάχα οικοδομεί σύγχρονη παιδεία με «καινοτομίες». Αυτή η «κανονικότητα» που τη συνθέτουν και μια σειρά άλλα προβλήματα σχεδόν σε όλα τα σχολεία του νομού (στεγαστικό, πολυπληθή τμήματα, ελάχιστες λειτουργικές δαπάνες, κενά εκπαιδευτικών, ανυπαρξία μέτρων προστασίας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών κ.α.), δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή, το μόνο που οικοδομούν όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα συμπληρώνοντας η μια την άλλη με βασικά εργαλεία την υποχρηματοδότηση και την αντιδραστική αξιολόγηση, είναι το φθηνό διαφοροποιημένο και ταξικό σχολείο, που θα εξαρτά την λειτουργία του από την αγορά, τους σπόνσορες, τους χορηγούς και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τους γονείς σε κοινό μέτωπο προκειμένου να διεκδικήσουμε δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά, χωρισμό των πολυπληθών τμημάτων, αύξηση των λειτουργικών δαπανών, κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς κ.α.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Ληξουρίου να πάρουν άμεσα μέτρα ώστε να μεταφέρονται δωρεάν και απρόσκοπτα οι μαθητές στα σχολεία της Αγίας Θέκλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!