Βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Τι προβλέπει η τροπολογία για τη μεταφορά των μαθητών που κατατέθηκε στη Βουλή

Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για τη μεταφορά των μαθητών κατατέθηκαν προς ψήφιση στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.   

Συγκεκριμένα, διευθετούνται κατεπείγοντα ζητήματα για τη διασφάλιση της έγκαιρης και απρόσκοπτης δωρεάν μεταφοράς των δικαιούχων μαθητών με την παράταση της εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων μεταφοράς που ήταν σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη ρύθμιση:

Άρθρο 7

Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την μεταφορά των μαθητών

1. Με την επιφύλαξη των παρ. 1, 2, 3 και 4 του άρθρου 391 του ν. 4957/2022 (Α’ 141), αν, κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023: (α) έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί μεταφοράς μαθητών, σι διαγωνισμοί αυτοί είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν αναδειχτεί οι προσωρινοί ανάδοχοι (μειοδότες), (β) έχει εκκινήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την Περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α’147) και δεν έχουν αναδειχθεί Προσωρινοί ανάδοχοι ή απαιτείται επανάληψη της διαδικασίας, (γ) δεν κατέστη εΦφικτό από τις οικείες περιφέρειες να προκηρύξουν διαγωνισμούς ή να προβούν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την Περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016, η οικονομική επιτροπή της οικείας περιφέρειας μπορεί, με απόφασή της, να
προβεί στις εξής ενέργειες:

1) για τις περ. (α) και (β), να παρατείνει, από τη λήξη της αρχικής διάρκειας ή τυχόν παράτασής τους και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2022, την εκτέλεση των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ στις 30.6.2022 έως ότου αναδειχθούν οι οριστικοί ανάδοχοι των διαδικασιών που έχουν ήδη εκκινήσει, προσαρμόζοντας τους συμβατικούς όρους στα νέα δεδομένα εκτέλεσης των δρομολογίων, όπου αυτό απαιτείται,

ΙΙ) για την περ. (γ), να παρατείνει, από τη λήξη της αρχικής διάρκειας ή τυχόν παράτασής τους, την εκτέλεση των συμβάσεων που ήταν σε ισχύ στις 30.62022 έως ότου αναδειχθούν οριστικοί ανάδοχοι και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2022, με ανάλογη Προσαρμογή των συμβατικών όρων στα νέα δεδομένα εκτέλεσης των δρομολογίων, όπου αυτό απαιτείται, και υπό την προϋπόθεση ότι εκκινούν άμεσα, και το αργότερο μέχρι τις 30.11.2022, οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμού με το Δυναμικό Σύστημα Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του ν. 4412/2016.

Οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων του πρώτου εδαφίου, καταβάλλονται νόμιμα μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς, εφόσον ο οικείος ιτεριφερειάρχης βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της μεταφοράς των μαθητών και εφόσον το ύψος της σχετικής δαπάνης είναι σύμφωνο με την απόφαση ανάθεσης της οικείας οικονομικής επιτροπής.

Οι συμβάσεις που παρατείνονται κατ’ εφαρμογή της παρούσας λύονται αζημίως για τις περιφέρειες με την ανάδειξη των οριστικών αναδόχων.

2. Η παρ. 1 καταλαμβάνει και παρατάσεις δημοσίων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών που έλαβαν χώρα πριν τη δημοσίευση του παρόντος.

Ολόκληρη η τροπολογία εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θέρμανση στα σχολεία
Αιτωλοακαρνανία: «Σχολεία λειτουργούν χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες»
Προβλήματα σχολικής στέγης: «Άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την...
Αιτωλοακαρνανία: «Σχολεία λειτουργούν χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες»
panellinies g
Πανελλαδικές 2024: Οι αμοιβές των συμμετεχόντων για τα Μουσικά τμήματα των πανεπιστημίων
Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2024: Τι αμοιβές παίρνουν οι πρόεδροι, τα μέλη, οι γραμματείς , οι επιτηρητές, οι εξεταστές-βαθμολογητές για τα μουσικά...
Πανελλαδικές 2024: Οι αμοιβές των συμμετεχόντων για τα Μουσικά τμήματα των πανεπιστημίων