Thumbnail
Τριτοκοσμική η κατάσταση που επικρατεί στην μεταφορά μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης

Τριτοκοσμικές καταστάσεις περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης  σε ανακοίνωση που δημοσιεύει το alfavita.gr για όσα συμβαίνουν με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.

Οπως αναφέρουν, λόγω της αιφνίδιας απόφασης της Κυβέρνησης να καταργήσει την δυνατότητα των παρατάσεων των συμβάσεων που ίσχυε μέχρι τώρα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, δεν έχει ακόμη υπογραφεί νέα σύμβαση προκειμένου να μεταφέρει ένα σημαντικό κομμάτι μαθητών του σχολείου.

Το κενό αυτό μέχρι σήμερα το καλύπτουν οι ίδιοι οι μαθητές που με τα πόδια βαδίζουν περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό «Καλάτα» (στην πηγή «Κέρια» ) που τους αφήνει το ΚΤΕΛ, μέχρι το χωριό «Σκοινέας» όπου λειτουργεί το σχολείο (!!!) Το καλύπτουν επίσης κάποιες φορές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που τους μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους!

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ντρέπεται και η ντροπή … αλλά οι υπεύθυνοι δεν ντρέπονται… με τα όσα βιώνουν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει όλους τους υπεύθυνους Κυβέρνηση – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Ληξουρίου για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην μεταφορά μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.

Συγκεκριμένα ενώ διανύουμε το τέλος σχεδόν του πρώτου μήνα των σχολικών μαθημάτων, λόγω της αιφνίδιας απόφασης της Κυβέρνησης τον Ιούλιο 2022 να καταργήσει την δυνατότητα των παρατάσεων των συμβάσεων που ίσχυε μέχρι τώρα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, δεν έχει ακόμη υπογραφεί νέα σύμβαση από την ΠΙΝ, προκειμένου να μεταφέρει ένα σημαντικό κομμάτι μαθητών του σχολείου.

Το κενό αυτό μέχρι σήμερα το καλύπτουν οι ίδιοι οι μαθητές που με τα πόδια βαδίζουν περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό «Καλάτα» (στην πηγή «Κέρια» ) που τους αφήνει το ΚΤΕΛ, μέχρι το χωριό «Σκοινέας» όπου λειτουργεί το σχολείο (!!!) Το καλύπτουν επίσης κάποιες φορές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που τους μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους!!!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με την πρόσφατη νεροποντή στις 27/9/2022 οι μαθητές περπατώντας το συγκεκριμένο χιλιόμετρο για να φτάσουν στο σχολείο, καταβράχηκαν πριν ακόμη φτάσουν σε αυτό, με αποτέλεσμα οι γονείς να κληθούν να τους πάρουν ξανά στο σπίτι για να τους στεγνώσουν !!!

Στην παραπάνω κατάσταση αν προσθέσει κανείς ότι το κτήριο που στεγάζεται σήμερα το συγκεκριμένο σχολείο εδώ και 8 χρόνια, είναι ένα παλιό κοινοτικό γραφείο του χωριού «Σκοινέας», στο οποίο δεν χωρούν οι μαθητές ούτε στο προαύλιό του και που πρέπει να περάσουν για να πάνε στην τάξη τους μέσα από μια άλλη τάξη, που μέχρι πέρσι έκαναν μάθημα πληροφορικής χωρίς υπολογιστή (!!!), που κάθε χρόνο τα κενά σε εκπαιδευτικούς καθυστερούν αρκετό χρόνο για να καλυφθούν κ.α., καταλαβαίνει, ότι οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας θέκλης και το σχολείο, αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός «κατώτερου θεού».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κρατικής-Περιφερειακής και Δημοτικής υποχρηματοδότησης, της εγκατάλειψης των σχολείων και των σχολικών υποδομών, της κατηγοριοποίησης των σχολείων κ.α., τα οποία, η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και όλες οι προηγούμενες επιδίωξαν και επιδιώκουν να τα «λύσουν» με την αντιδραστική αξιολόγηση και την είσοδο των χορηγών σε αυτά.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους υπεύθυνους εδώ και τώρα να λύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε όλα τα άλλα που υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα.

Καλεί επίσης γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για αύξηση των δαπανών, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για νέες σύγχρονες σχολικές υποδομές κ.α.

Πρώτος και σημαντικός σταθμός πρέπει να είναι η πάνδημη συμμετοχή στην μεγάλη Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Για να έρθουν οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mosxari
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
Μικρές αστοχίες στο μαγείρεμα μπορούν να χαλάσουν ένα κλασικό φαγητό. Δείτε τι να προσέξετε για μοσχάρι που λιώνει στο στόμα.
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
tigani
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα
Πολλά μικρά λάθη μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συχνά προβλήματα και τρόπους να τα αποφύγετε.
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα