Thumbnail
Τριτοκοσμική η κατάσταση που επικρατεί στην μεταφορά μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης

Τριτοκοσμικές καταστάσεις περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης  σε ανακοίνωση που δημοσιεύει το alfavita.gr για όσα συμβαίνουν με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.

Οπως αναφέρουν, λόγω της αιφνίδιας απόφασης της Κυβέρνησης να καταργήσει την δυνατότητα των παρατάσεων των συμβάσεων που ίσχυε μέχρι τώρα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, δεν έχει ακόμη υπογραφεί νέα σύμβαση προκειμένου να μεταφέρει ένα σημαντικό κομμάτι μαθητών του σχολείου.

Το κενό αυτό μέχρι σήμερα το καλύπτουν οι ίδιοι οι μαθητές που με τα πόδια βαδίζουν περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό «Καλάτα» (στην πηγή «Κέρια» ) που τους αφήνει το ΚΤΕΛ, μέχρι το χωριό «Σκοινέας» όπου λειτουργεί το σχολείο (!!!) Το καλύπτουν επίσης κάποιες φορές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που τους μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους!

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ντρέπεται και η ντροπή … αλλά οι υπεύθυνοι δεν ντρέπονται… με τα όσα βιώνουν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης!!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει όλους τους υπεύθυνους Κυβέρνηση – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Ληξουρίου για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην μεταφορά μαθητών από και προς το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.

Συγκεκριμένα ενώ διανύουμε το τέλος σχεδόν του πρώτου μήνα των σχολικών μαθημάτων, λόγω της αιφνίδιας απόφασης της Κυβέρνησης τον Ιούλιο 2022 να καταργήσει την δυνατότητα των παρατάσεων των συμβάσεων που ίσχυε μέχρι τώρα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, δεν έχει ακόμη υπογραφεί νέα σύμβαση από την ΠΙΝ, προκειμένου να μεταφέρει ένα σημαντικό κομμάτι μαθητών του σχολείου.

Το κενό αυτό μέχρι σήμερα το καλύπτουν οι ίδιοι οι μαθητές που με τα πόδια βαδίζουν περίπου 1 χιλιόμετρο από το χωριό «Καλάτα» (στην πηγή «Κέρια» ) που τους αφήνει το ΚΤΕΛ, μέχρι το χωριό «Σκοινέας» όπου λειτουργεί το σχολείο (!!!) Το καλύπτουν επίσης κάποιες φορές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, που τους μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους!!!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά με την πρόσφατη νεροποντή στις 27/9/2022 οι μαθητές περπατώντας το συγκεκριμένο χιλιόμετρο για να φτάσουν στο σχολείο, καταβράχηκαν πριν ακόμη φτάσουν σε αυτό, με αποτέλεσμα οι γονείς να κληθούν να τους πάρουν ξανά στο σπίτι για να τους στεγνώσουν !!!

Στην παραπάνω κατάσταση αν προσθέσει κανείς ότι το κτήριο που στεγάζεται σήμερα το συγκεκριμένο σχολείο εδώ και 8 χρόνια, είναι ένα παλιό κοινοτικό γραφείο του χωριού «Σκοινέας», στο οποίο δεν χωρούν οι μαθητές ούτε στο προαύλιό του και που πρέπει να περάσουν για να πάνε στην τάξη τους μέσα από μια άλλη τάξη, που μέχρι πέρσι έκαναν μάθημα πληροφορικής χωρίς υπολογιστή (!!!), που κάθε χρόνο τα κενά σε εκπαιδευτικούς καθυστερούν αρκετό χρόνο για να καλυφθούν κ.α., καταλαβαίνει, ότι οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας θέκλης και το σχολείο, αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός «κατώτερου θεού».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κρατικής-Περιφερειακής και Δημοτικής υποχρηματοδότησης, της εγκατάλειψης των σχολείων και των σχολικών υποδομών, της κατηγοριοποίησης των σχολείων κ.α., τα οποία, η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και όλες οι προηγούμενες επιδίωξαν και επιδιώκουν να τα «λύσουν» με την αντιδραστική αξιολόγηση και την είσοδο των χορηγών σε αυτά.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους υπεύθυνους εδώ και τώρα να λύσουν το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε όλα τα άλλα που υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα.

Καλεί επίσης γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για αύξηση των δαπανών, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για νέες σύγχρονες σχολικές υποδομές κ.α.

Πρώτος και σημαντικός σταθμός πρέπει να είναι η πάνδημη συμμετοχή στην μεγάλη Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Για να έρθουν οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

diek
Σπουδαστές ΔΙΕΚ: Δεν φτάνει που για τουλάχιστον 6 μήνες εργαζόμαστε τσάμπα, αλλά μας κοροϊδεύουν κιόλας
Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ.): Επιστολή για την πληρωμή της πρακτικής άσκησης
Σπουδαστές ΔΙΕΚ: Δεν φτάνει που για τουλάχιστον 6 μήνες εργαζόμαστε τσάμπα, αλλά μας κοροϊδεύουν κιόλας
μαθητής
Πρόεδρος εκπαιδευτικού σωματείου ή εντολοδόχος του Υπουργείου Παιδείας;
Πώς γίνεται να πατάει κανείς σε δύο βάρκες, που από τη μια να είναι με το μέρος των  εκπαιδευτικών και από την άλλη να συντάσσεται με τη Διοίκηση; 
Πρόεδρος εκπαιδευτικού σωματείου ή εντολοδόχος του Υπουργείου Παιδείας;