Συνάντηση με τέσσερις άξονες ζητά από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η ΟΛΜΕ ενόψει των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ζητά να συζητηθούν τέσσερις άξονες:
- Να οριστούν κάποια σχολεία ως εκλογικά κέντρα, στα οποία θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν. Σε κάθε εκλογικό κέντρο να υπάρχει εφορευτική επιτροπή που θα διασφαλίζει την κατά μόνας ψηφοφορία σε χώρο και υπολογιστή του σχολείου.
- Η ψήφος να κλειδώνει και να μην επιτρέπεται η αλλαγή της στη συνέχεια.
- Να υπάρχουν στις εφορευτικές επιτροπές για όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια, εκτός από το ορισμένο μέλος από το σωματείο, και εκπρόσωπος από κάθε παράταξη που το επιθυμεί.
- Να υπάρχει τεχνικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ στην κεντρική ηλεκτρονική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και ειδικά κατά τη έκδοση των αποτελεσμάτων.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom