Στο σύνολο των 5 προκηρύξεων που αφορούν την Ειδική Αγωγή έχουν υποβληθεί 6.204 ενστάσεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος των ενστάσεων που αφορά πέντε (5) προκηρύξεις του έτους 2022 για τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) γνωστοποίησε με γραπτή του απάντηση στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Σχετικά με την επιστολή των απορριπτέων αναπληρωτών ΕΒΠ της διαδικασίας 1ΕΑ/2022, οι οποίοι κατήγγειλαν πως το πεδίο του κωδικού τίτλου σπουδών ήταν προσυμπληρωμμένο με την τιμή «201», και δε δινόταν καμία άλλη επιλογή προς συμπλήρωση, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε τα εξής: 

Ο κάθε υποψήφιος της προκήρυξης 1ΕΑ/2022 είχε τη δυνατότητα να επιλέξει και να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής του τον κατάλληλο και αποδεκτό από την προκήρυξη κωδικό, ο οποίος αντιστοιχούσε στον τίτλο σπουδών που ο ίδιος κατείχε, προκειμένου με βάση τη δήλωση αυτή να καταταγεί στον αξιολογικό προσωρινό πίνακα. Κατά τη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στην κρίσιμη προκήρυξη (1ΕΑ/2022), δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία της πλατφόρμας του Α.Σ.Ε.Π. σε βαθμό που να καθιστά αδύνατη τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων εκ μέρους των υποψηφίων που κατείχαν κάποιον, απαιτούμενο από την προκήρυξη, τίτλο σπουδών (πτυχίο ΙΕΚ ή πτυχίο «Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.»), ο οποίος στην προκήρυξη (σελ. 1425) αναφέρεται με τον ΚΩΔΙΚΟ 202. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δεν υποβλήθηκε αίτημα/ερώτημα στην πλατφόρμα της Τεχνικής Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Α.Σ.Ε.Π. ούτε στους ειδικότερους τηλεφωνικούς αριθμούς τεχνικής υποστήριξης των υποψηφίων για τη διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν υφίστατο στην ηλεκτρονική αίτηση για την εν λόγω προκήρυξη, η επιλογή Κωδικού Τίτλου «202» (πτυχίο ΙΕΚ) στην σχετική Λίστα Τιμών. Άλλωστε, από τους 4.977 υποψηφίους που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη προκήρυξη, οι 2.722 δήλωσαν στην ηλεκτρονική αίτησή τους ότι κατέχουν τον τίτλο σπουδών με Κωδικό «202».

Σημειώνεται ότι οι απορριπτέοι κατήγγειλαν πως πλήθος «συναδέλφων επικοινώνησε τηλεφωνικά με το ΑΣΕΠ, για να λάβουν την καθησυχαστική απάντηση των υπαλλήλων του πως θα γίνει διασταύρωση του τίτλου σπουδών τους μέσω του ΟΠΣΥΔ. Φυσικά, οι υπάλληλοι αυτοί αρνούνταν να δώσουν το ονοματεπώνυμό τους, ώστε να γνωρίζει ο κάθε υποψήφιος με ποιον έχει μιλήσει. Στη συνέχεια, μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων, η συμπεριφορά των υπαλλήλων ήταν άκρως απαράδεκτη καθώς, εκτός από την παραπάνω άρνηση, έκλειναν το τηλέφωνο χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, με αποκορύφωμα το Αποκεντρωμένο Τμήμα Θεσσαλονίκης του ΑΣΕΠ, στο οποίο το τηλεφωνικό κέντρο μάλλον έχει πάψει να λειτουργεί από τις 10 Αυγούστου».

Επιπλέον τονίζουν πως το γεγονός πως η αστοχία του πληροφοριακού συστήματος σημειώθηκε σε ένα ποσοστό μόνο των ηλεκτρονικών αιτήσεων δεν αναιρεί την πιθανότητα ότι το σύστημα παρουσιάζει επιπλοκές, ούτε επειδή δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα σε άλλα σημεία της αίτησης ακυρώνεται η πιθανότητα αστοχίας σε ένα μόνο σημείο της ηλεκτρονικής αίτησης, ενώ κατηγορούν το ΑΣΕΠ για απροθυμία να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξέταση των ενστάσεων και την έκδοση των οριστικών πινάκων, γεγονός που παρατείνει την αβεβαιότητα και την αγωνία των απορριφθέντων αναπληρωτών».

80.160 αιτήσεις συμμετοχής, 6.204 ενστάσεις

Απαντώντας ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης της εξέτασης των ενστάσεων και της κατάρτισης των τελικών αξιολογικών πινάκων, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ υπογράμμισε πως ότι ο έλεγχος των ενστάσεων της συγκεκριμένης προκήρυξης διενεργείται στο πλαίσιο του συνολικού ελέγχου και των πέντε (5) προκηρύξεων έτους 2022 για τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.).

Ειδικότερα ανάφερε πως στις «προκηρύξεις αυτές έχουν υποβληθεί συνολικά 80.160 αιτήσεις συμμετοχής (αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν του έτους 2019) και κατά των αναρτηθέντων προσωρινών αξιολογικών πινάκων υποψηφίων έχουν υποβληθεί, συνολικά, 6.204 ενστάσεις (ποσοστό 7,8% επί των καταταγέντων).

Ο αριθμός αυτός, αν και ως ποσοστό επί του αριθμού των συμμετεχόντων υποψηφίων είναι σαφώς μικρότερο από το αντίστοιχο ποσοστό των ενισταμένων των προκηρύξεων του έτους 2019 (10,1%), εξακολουθεί να είναι, ως απόλυτος αριθμός, πολύ μεγάλος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για τη εξέταση όλων των ενστάσεων και της αξιολόγησης των νομικών ζητημάτων που εγείρονται με αυτές. Για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή, τουλάχιστον προς το παρόν, η εκτίμηση του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών και έκδοσης των τελικών αξιολογικών πινάκων.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο ανωτέρω έλεγχος των πινάκων και η εξέταση των ενστάσεων λαμβάνει χώρα στο γενικότερο πλαίσιο των πολλών και ποικίλων αρμοδιοτήτων της Αρχής, όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η ολοκλήρωση των διαδικασιών άλλων προκηρύξεων με σειρά προτεραιότητας, η διενέργεια αναπληρώσεων παλαιότερων προκηρύξεων, ο έλεγχος διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού, η διενέργεια διαδικασιών επιλογής Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, η προετοιμασία του γραπτού διαγωνισμού με βάση την προκήρυξη 1Γ/2022 για την πλήρωση 822 θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), καθώς και του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4765/2021».

Δείτε εδώ την επιστολή των απορριπτέων ΕΒΠ

Δείτε εδώ αναλυτικά την απάντηση


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κώστας Σκρέκας
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»
«Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα...
Σκρέκας: «Toν Ιανουάριο είχαμε από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας»