usb_b.
Xρήσιμες εφαρμογές που δεν απαιτούν εγκατάσταση και λειτουργούν απ’ ευθείας από ένα usb stick προκειμένου να διευκολύνεται η εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Επειδή είναι απαραίτητο να μπορεί ο εκπαιδευτικός να διατηρεί την ψηφιακή παραγωγικότητά του σε όποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή έχει πρόσβαση και με δεδομένο το γεγονός ότι πολλές φορές οι σχολικοί υπολογιστές είτε είναι κλειδωμένοι από το διαχειριστή και δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση προγραμμάτων είτε είναι πεπαλαιωμένης τεχνολογίας, συγκεντρώσαμε ορισμένες χρήσιμες εφαρμογές που δεν απαιτούν εγκατάσταση και λειτουργούν απ’ ευθείας από ένα usb stick προκειμένου να διευκολύνεται η εκπαιδευτική καθημερινότητα.

  • Everything

Η εφαρμογή Everything δημιουργεί γρήγορα ένα ευρετήριο των αρχείων που υπάρχουν σε έναν υπολογιστή και τα ταξινομεί με τρόπο που η αναζήτηση οποιουδήποτε αρχείου να γίνεται τάχιστα. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη ειδικά σε υπολογιστές στους οποίους δεν έχουμε την αποκλειστική χρήση και έχουν πάρα πολλά αρχεία.

Κλικ εδώ για την εφαρμογή Everything

  • Textify

Η εφαρμογή Textify κυριολεκτικά είναι ικανή να κάνει αντιγραφή οποιοδήποτε κείμενο βλέπετε στην οθόνη, ακόμα και από πλαίσια διαλόγου των Windows. Είναι μια εξόχως χρήσιμη εφαρμογή η οποία μπορεί να διευκολύνει αφάνταστα το χρήστη της αφού με την ικανότητά της να αντιγράφει οποιοδήποτε κείμενο, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αυτό, μπορεί να γλυτώσει πολύτιμο εκπαιδευτικό, και όχι μόνο, χρόνο

Κλικ εδώ για την εφαρμογή Textify

  • PhotoDemon

Η εφαρμογή PhotoDemon είναι μια εξόχως πλούσια εφαρμογή για την επεξεργασία εικόνων, η οποία βεβαίως δεν απαιτεί εγκατάσταση και λειτρουργεί απ’ ευθείας από το usb stick. Υποστηρίζει τις πιο κοινές μορφές εικόνων, διαθέτει μια ευρεία γκάμα εργαλείων και είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες του εκπαιδευτικού απροβλημάτιστα.

Κλικ εδώ για την εφαρμογή PhotoDemon

  • Shotcut

Η εφαρμογή Shotcut αποτελεί τη φορητή λύση για την επεξεργασία βίντεο χωρίς να απαιτείται η εγκατάστασή της. Διαθέτει όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία για μπορέσει ο χρήστης της να επεξεργαστεί το βίντεό του και να δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Κλικ εδώ για την εφαρμογή Shotcut

  • Simple Duplicate Finder

Η εφαρμογή Simple Duplicate Finder είναι η ιδανική λύση για όσους αναζητούν ένα εργαλείο που θα τους υποδείξει τα διπλότυπα αρχεία στον υπολογιστή τους. Με την πάροδο του χρόνου, είναι σχεδόν βέβαιο πως όλο και θα υπάρχουν παρόμοια αρχεία μέσα στους φακέλους του ηλεκτρονικού υπολογιστή τα οποία δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να καταλαμβάνουν τον πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο του δίσκου. Με το Simple Duplicate Finder μπορεί οποιοσδήποτε με λίγα κλικ να απαλλαγεί από τα περιττά αυτά αρχεία.

Κλικ εδώ για την εφαρμογή Simple Duplicate Finder

  • Portable 7-Zip

Η εφαρμογή Portable 7-Zip είναι το απόλυτο εργαλείο για τη συμπίεση αρχείων και άκρως απαραίτητο όταν πρόκειται να μεταφέρουμε μαζικά πολλά αρχεία και πολλούς φακέλους καθόσον θα διατηρηθεί τη δομή τους (φάκελοι/υποφάκελοι/αρχεία) εκεί που γίνει η αποσυμπίεσή τους.

Κλικ εδώ για την εφαρμογή Portable 7-Zip

  • Don’t Sleep

Αφήσαμε για το τέλος την εφαρμογή Don’t Sleep η οποία δεν αφήνει τον υπολογιστή να μπει σε αναστολή λειτουργίας, αν βεβαίως δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή γιατί δεν σας το επιτρέπει ο διαχειριστής.

Κλικ εδώ για την εφαρμογή Don’t Sleep

Πηγή: tovivlio.net

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη
Πώς θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας Elias
Κακοκαιρία Elias: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο, Τετάρτη