«Βαθιά ριζωμένη η σχέση κοινωνίας και εκπαιδευτικών», τονίζει ο Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

«Βαθιά ριζωμένη η σχέση κοινωνίας και εκπαιδευτικών», σημειώνει ο Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τη μητέρα που θα στείλει για πρώτη φορά το μικρό της παιδί στο νηπιαγωγείο με αγωνία και λαχτάρα για το πως θα προσαρμοστεί στο σχολικό περιβάλλον μέχρι τον μεταπτυχιακό φοιτητή που στηριζόμενος στον πανεπιστημιακό καθηγητή ελπίζει σε μια καλή προετοιμασία για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, αναδεικνύεται αλλά και αισθητοποιείται ταυτόχρονα μια σχέση βαθιά ριζωμένη, που εγκαθιδρύεται και αναπτύσσεται, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίεςˑ η ίδια, κοινή διαδρομή «οικογένειας και εκπαίδευσης», «παιδιών, νέων και εκπαιδευτικών» με όλο και πιο ανοιχτούς ορίζοντες εκτυλίσσεται, για την όμορφη και μόνιμη καλλιέργεια των Γραμμάτων… 

Οι εκπαιδευτικοί επιδρούν στο πιο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Αποτελούν βασικό παράγοντα δημοκρατικού και ανθρωπιστικού μετασχηματισμού της πολιτείας. Στη διδασκαλία τους καθρεφτίζεται το μέλλον της νέας γενιάς, το αύριο του τόπου μας. 

Ο εκπαιδευτικός θεμελιώνει τις βάσεις του παιδιού. Σμιλεύει τις προσωπικότητες των εφήβων και των νέων. Καλλιεργεί ανθρωπιστικές αξίες. Εμπνέει. Εμψυχώνει. Αυτή είναι η πρώτιστη παιδαγωγική ευθύνη του αλλά και η ομορφιά του επαγγέλματός του.  

Ως το κόμμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, αναδεικνύουμε το ρόλο των εκπαιδευτικών ως βασικό πολιτικό ζήτημα: τη διαρκή επιμόρφωσή τους, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους, την αύξηση των μισθών τους, την ολόπλευρη στήριξή τους. 

Η σημερινή κρίση στη χώρα μας καταδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο τον καθοριστικό ρόλο της εκπαίδευσης. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε διαπιστώνεται ότι το σχολείο μπορεί να υπηρετήσει τον κοινωνικό του ρόλο και την εθνική του αποστολή, όταν είναι σχολείο πολιτισμού και παιδείας, όταν διαπαιδαγωγεί, όταν κοινωνικοποιεί, όταν  εξανθρωπίζει.

Βασική πολιτική εκπαιδευτική πρότασή μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, γιατί είναι καθοριστικός παράγοντας για κοινωνική πρόοδο, για πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, για συνεχή εκδημοκρατισμό της δημόσιας ζωής, για ψηφιακό μετασχηματισμό, για ενεργητική συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο διεθνές σκηνικό.

Όλες οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση αρχίζουν και τελειώνουν στο ρόλο και στη λειτουργία των εκπαιδευτικών. Ο Εκπαιδευτικός είναι η ψυχή του Σχολείου. Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου είναι βασικός δημιουργός της Γνώσης και της Έρευνας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδική αγωγή, μαρκαδόροι, παιδί, μαθητής
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί
«Ας σταθούμε στα παιδιά με απώλειες, ως Άνθρωποι, γιατί η μεγαλύτερη μορφή αναπηρίας είναι η απαξίωση των ατόμων με αναπηρία»
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί
filologoi_2.jpg
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Είθε η Ημέρα αυτή…»
«Ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ έχουμε επισημάνει πολλές φορές τις ελλείψεις του κλάδου μας, οι οποίες ακόμα και τώρα, 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα,...
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Είθε η Ημέρα αυτή…»