εστίες-οικότροφοι
Σε άθλια κατάσταση οι φοιτητικές εστίες: αμέτρητες ζημιές, σπασμένες πόρτες, σπασμένα αντικείμενα, ανακατεμένα δωμάτια - Δεν έχουν πόσιμο νερό, ενώ δεν υπάρχει ίχνος κλιματισμού και θέρμανσης

Δύο κόσμοι χωριστά. Από τη μια μεριά οι εικόνες «Άγριας Δύσης» που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το ανθρωποκυνηγητό και τους πυροβολισμούς νωρίς το πρωί της Τρίτης στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, για μια υπόθεση που ήταν εδώ και μήνες γνωστή στην αστυνομία, και από την άλλη οι οικότροφοι που καταγγέλλουν την εγκατάλειψη των εστιών από την κυβέρνηση και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένοι να διαβιούν. 

Δεν έχουν πού να μείνουν!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά την εισβολή των αστυνομικών στις εστίες, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές αποκαλύπτοντας ένα βομβαρδισμένο τοπίο: αμέτρητες ζημιές, σπασμένες πόρτες, σπασμένα αντικείμενα, ανακατεμένα δωμάτια.  Το αποτέλεσμα; Δεκάδες φοιτητές αυτή την στιγμή να μην έχουν πού να μείνουν!

εστιες-ζωγραφου

Στον απόηχο του «φαρ ουέστ», οι οικότροφοι της Αθήνας προχώρησαν χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, το οποίο έχει και την ευθύνη διαχείρισης των εστιών, για να απαιτήσουν λύση στα οξυμένα προβλήματά τους.

Χωρίς πόσιμο νερό, κλιματισμό, θέρμανση

«Εκεί βρεθήκαμε οικότροφοι που δεν έχουμε που να μείνουμε, αφού οι πόρτες των δωματίων μας είναι πλέον σπασμένες ή δεν έχουμε πόσιμο νερό και ζούμε σε κτήρια με κοινόχρηστες τουαλέτες, δίχως ίχνος κλιματισμού και θέρμανσης ή ακόμα και ζεστό νερό μπροστά στο χειμώνα που έρχεται» καταγγέλλουν οι φοιτητές.

Αναφέρουν μάλιστα πως όταν έφτασαν έξω από το κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ζητώντας συνάντηση με τους αρμοδίους, ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ όταν τελικά κατάφεραν να συναντήσουν εκ μέρους του Ιδρύματος τον κ. Μπαϊρακτάρη εκείνος προκλητικά τους απάντησε «ε και τι έγινε, υπομονή, θα βρούμε λύση». Αντίστοιχα, όπως αναφέρουν οι οικότροφοι, όταν ρώτησαν πότε θα επιδιορθωθεί η θέρμανση για το χειμώνα στα κτήρια που δεν έχουν «απάντησε ξεδιάντροπα..... το Μάρτη».

Εν τέλει, κατάφεραν να συναντηθούν με τον τον σύμβουλο του προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. «Ανάμεσα σε τόνους κοροϊδίας, εξασφαλίσαμε πληροφορίες για να ενημερώσουμε όλους τους οικότροφους φοιτητές και αποσπάσαμε δέσμευση ότι η θέρμανση της ΦΕΑ θα λυθεί με απευθείας ανάθεση μέσα σε ένα μήνα, καθώς και το ζήτημα της θέρμανσης και του ζεστού νερού στη ΝΕΕΜΠ θα λυθεί μέσα σε 40 μέρες! Επίσης, όσον αφορά την Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, αύριο τελειώνει η καταμέτρηση των βλαβών, ενώ οι μεντεσέδες για τις πόρτες έχουν ήδη αγοραστεί από το ΕΜΠ και οι πόρτες αναμένονται να αγοραστούν από τον εργολάβο» ενημερώνουν οι φοιτητές.

Στο πλαίσιο διεκδίκησης μιας αξιοπρεπούς διαμονής στις φοιτητικές εστίες, οι οικότροφοι προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 13:00, απαιτώντας τετραμερή συνάντηση φοιτητικών συλλόγων, Υπουργείου, Διοικήσεων των Ιδρυμάτων και ΙΝΕΔΙΒΙΜ .

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Οικοτρόφων της Αθήνας:

εστιες-οικοτροφοι

Χθες οι Σύλλογοι Οικοτρόφων της Αθήνας, φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας του Ζωγράφου (ΦΕΕΜΠ), προχωρήσαμε σε κινητοποίηση στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, το οποίο έχει και την ευθύνη διαχείρισης των εστιών, για να απαιτήσουμε λύση για τα οξυμένα προβλήματά μας. Εκεί βρεθήκαμε οικότροφοι που δεν έχουμε που να μείνουμε, αφού οι πόρτες των δωματίων μας είναι πλέον σπασμένες ή δεν έχουμε πόσιμο νερό και ζούμε σε κτήρια με κοινόχρηστες τουαλέτες, δίχως ίχνος κλιματισμού και θέρμανσης ή ακόμα και ζεστό νερό μπροστά στο χειμώνα που έρχεται.

Φτάνοντας στο χώρο αντικρίσαμε αστυνομικές δυνάμεις αντί για κάποιον υπεύθυνο που  θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε. Αντίθετα βέβαια, όταν κάνουν συνάντηση με τους εργολάβους που δρουν στις εστίες μας, τους στρώνουν κόκκινα χαλιά..... 

Όταν τελικά κατέβηκε ο υπεύθυνος κ. Μπαϊρακτάρης, το “Ίδρυμα Εργολάβων και Δια Βίου Κοροϊδίας της Νεολαίας” απάντησε στα δίκαια αιτήματα μας με κοροϊδία, χλευασμό, εμπαιγμό και αδιαφορία! Μόνο οργή μας γεμίζουν οι απαντήσεις του υπεύθυνου του ιδρύματος προς τους φοιτητές της της Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου που ξεσπιτώνονται, στους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ είπε «Ε και τι έγινε, υπομονή, θα βρούμε λύση». Αντίστοιχα, όταν ρωτήσαμε πότε θα επιδιορθωθεί η θέρμανση για το χειμώνα στα κτήρια που δεν έχουν, μας απάντησε ξεδιάντροπα..... το Μάρτη!!

Αποφασισμένοι να πάρουμε απαντήσεις και να λυθούν ΤΩΡΑ τα προβλήματα απαιτήσαμε να να καταγραφούν επιτόπου τα αιτήματα των συλλόγων μας, να δημοσιευτούν και να αποσταλούν στα Ιδρύματα και το Υπουργείο για να εγκριθούν τα αντίστοιχα κονδύλια, παρουσία 4μελούς αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους προέδρους των Συλλόγων μας. Στην επιμονή μας η απάντησή τους ήταν ο προκλητικός ισχυρισμός πως δεν μπορούν να μας δεχτούν καθώς δεν χωράμε στο 4ΟΡΟΦΟ κτήριο!!!

Απέναντι στην επιμονή μας να μη φύγουμε άπραγοι, αρνούμενοι να συνεχίσουμε να ζούμε σε άθλια κατάσταση σαν τα ποντίκια, η Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κάλεσε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία μας επιτέθηκε με γκλοπ και χημικά! Επίθεση για την οποία φέρει μεγάλες ευθύνες τόσο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσο και το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση!

Η άθλια στάση τους μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο!! Μέσα από πίεση και παρά την καταστολή, εξασφαλίσαμε τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον σύμβουλο του προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ! Από αυτήν ανάμεσα σε τόνους κοροϊδίας, εξασφαλίσαμε πληροφορίες για να ενημερώσουμε όλους τους οικότροφους φοιτητές και αποσπάσαμε δέσμευση ότι η θέρμανση της ΦΕΑ θα λυθεί με απευθείας ανάθεση μέσα σε ένα μήνα, καθώς και το ζήτημα της θέρμανσης και του ζεστού νερού στη ΝΕΕΜΠ θα λυθεί μέσα σε 40 μέρες! Επίσης, όσον αφορά την Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, αύριο τελειώνει η καταμέτρηση των βλαβών, ενώ οι μεντεσέδες για τις πόρτες έχουν ήδη αγοραστεί από το ΕΜΠ και οι πόρτες αναμένονται να αγοραστούν από τον εργολάβο. 

Τους το κάναμε ξεκάθαρο: είμαστε αποφασισμένοι! Δεν αντέχουμε να ζούμε άλλο σε αυτή την κατάσταση! Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την ίδια μας την ζωή. Γνωρίζουμε επίσης καλά ότι η δύναμή μας είναι στην ενότητα, στη μαζική συμμετοχή στον αγώνα μας. Ο αγώνας που δίνουμε είναι αγώνας όλων των φοιτητών! Ειδικά όσων πληρώνουν πανάκριβα νοίκια γιατί οι εστίες δεν αρκούν για όλους.

Δυναμώνουμε τώρα τον αγώνα! Προχωράμε ξανά σε Γενικές Συνελεύσεις στους Συλλόγους Οικοτρόφων και σε εκ νέου κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Κλιμακώνουμε την πάλη μας με μεγάλη κινητοποίηση των Συλλόγων Οικοτρόφων στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 7/10 στις 13:00, απαιτώντας τετραμερή συνάντηση φοιτητικών συλλόγων, Υπουργείου, Διοικήσεων των Ιδρυμάτων και ΙΝΕΔΙΒΙΜ .

Διεκδικούμε:

·Αύξηση της χρηματοδότησης για την φοιτητική μέριμνα. 

·Πόσιμο νερό σε κάθε εστία.

·Θέρμανση σε όλα κτήρια. Ζεστό νερό σε κάθε δωμάτιο. Ούτε ένας οικότροφος να μη μείνει στο κρύο.

·Να επαναλειτουργήσει τώρα η σίτιση στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου και να εξασφαλιστεί η στέγαση των φοιτητών τώρα και κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

·Πλυντήρια και στεγνωτήρια που να καλύπτουν τις ανάγκες των κτηρίων.

·Καλύτερη ποιότητα φαγητού.

·Επισκευή βλαβών άμεσα σε όλα τα κτήρια.

·Ανακαίνιση των εστιών μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολόγηση
Αξιολόγηση: «Νέο μοντέλο για τα σχολεία που υποβαθμίζει τη μόρφωση και αδειάζει την τσέπη των γονιών»
Αξιολόγηση: Τι είναι πραγματικά - Ένα κείμενο για γονείς… και όχι μόνο
Αξιολόγηση: «Νέο μοντέλο για τα σχολεία που υποβαθμίζει τη μόρφωση και αδειάζει την τσέπη των γονιών»
tefaa_7.jpg
ΤΕΦΑΑ: Πότε ξεκινούν τα αγωνίσματα και οι υγειονομικές εξετάσεις υποψηφίων
Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α, ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά...
ΤΕΦΑΑ: Πότε ξεκινούν τα αγωνίσματα και οι υγειονομικές εξετάσεις υποψηφίων